Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Uvodnik

(Pr)osudite sami

Umreti pre Vučića

Milovan Brkić

Posetio sam prijatelja u bolnici. Broji poslednje dane, rekli su mu. Ćuteći se razumemo. Žao mi je, kaže, što mi Bog nije dao još neki mesec, da umrem u oslobođenoj Srbiji. Neću osetiti miris slobode, neću se radovati kao i ostali sužnjevi, koji su tlačeni poslednje tri decenije, a ovih sedam godina su nas i mučili, kao malog Radojicu.

Jebi ga, odgovaram, a odgovora nemam.

Na izlazu iz bolnice sreo sam lekara koji je upoznat sa bolešću mog prijatelja. Bojažljivo ga pitam koliko mu je još ostalo. On zavrte glavom, pa ako se bude pričuvao, odgovara mi, može još neku godinu. Šta ga je izlečilo, u neverici pitam. Pogrešna dijagnoza! Jutros sam dobio nove nalaze, koji se poklapaju sa prekjučerašnjim. Sada sam baš hteo da mu to oprezno saopštim.

Ispred bolnice dve lekarke su glasno komentarisale stanje u zdravstvu. Bile su očajne. Nema lekova, nema aparata, sve je u rasulu. Kada nekom damo skuplji lek, znamo da je naredba stigla odozgo! Zastao sam, slegao ramenima i nepozvan rekoh da nema ništa dok ne smaknemo ovog. One me pogledaše, pitaju na koga sam to mislio. Na istog čoveka, kao i Vi, koji, umesto da ga lečite, satire sve oko nas.

Na poslu sam slušao pomahnitalu Angelu Merkel, koja je pri kraju manadata, a izgleda i života. Uplašila se od najave da će je uhapsiti. Gleda prazno u Anu Brnabić i kaže kako ne želi da posebno izdvaja, ali mora da istakne da je Srbija mnogo ekonomski uznapredovala!

Dan ranije njen upravnik logora zvanog Srbija vidno oronuo, sedeći prvi put za stolom, prkosno je izjavio da i ako ga prozovu evropskim Robinom Hudom, umesto obećane Nobelove nagrade za mir, on će pomagati Srbima na Kosmetu, koje je prodao u martu prošle godine svom pobratimu Hašimu Tačiju za 300 miliona evra.

Nema nam slobode dok On i njegova kamarila ne odu u logor.

Pre neki dan me iz zatvora zove prijatelj. Pita, ima li šanse da nas uskoro zamene ovi koje prozivaš? Pustite nas, neka oni uđu.

Sasvim ozbiljno sam razmišljao sa poznanikom javnim tužiocem o smeštajnim kapacitetima zatvora. Samo poslednjih sedam godina 15.000 naprednjaka je falsifikovalo diplome srednje, više, i visoke škole, fakulteta, dobilo lažne doktorate. Sa takvim diplomama postali su direktori najvažnijih javnih preduzeća, banaka, predsednici opština, gradonačelnici, ministri...

Nisam zagovornik nasilja nad ovim ljudima, koji su podstaknuti na ovakva dela. Ali, izvesno vreme je potrebno da bi se i oni doveli u stanje da trpe zbog onog što su uradili, da njihovi slučajevi opominju druge da tako ne čine.

Očekuje se da oko 1.000 onih koji su bili u gornjim strukturama prethodnih vlasti, zajedno sa ovim današnjim razbojnicima, odgovaraju za pljačku više od 150 milijardi evra, koje su izneli iz zemlje.

Nekoliko praznih kasarni brzo se mogu preurediti i u njih dovesti Vučićevi sledbenici iz Velike propagande laži, oni koji su bili botovi, njih nekoliko hiljada, koji nigde nisu radili a bili su u radnom odnosu u opštinama, javnim preduzećima, bankama..

Njih treba osuditi na obavezan društveno koristan rad. Umesto da trunu u ćelijama, treba im omogućiti da oru, kopaju, sade, da beru voće, da seku drva, da pomažu starim i iznemoglim, da idu po zabačenim selima da čuvaju stada, da sade borove, jelke, da pošumljavaju goleti. I da vide u kakvo beznađe je politika njihovog vođe dovela preostale građane, kako su sve opljačkali, kao rojevi skakavaca.

Iskreno mi je žao svih građana Srbije koji će umreti, uzaludno očekujući dugo sanjanu slobodu, koje još nema. A žao mi je i onih, koji su, da bi preživeli, bili primorani da ga kao botovi veličaju, dižu u nebesa, da hvale svaku njegovu laž, da prave budale i od nas i od sebe.

Panika je među njegovim kartelom. Oni koji u rukama i na tajnim mestima drže milione evra ili dolara, znaju da je đavo došao po svoje, da nastupa vreme velike naplate.

Zamišljam kako se u zatvorskoj šetnji rukuju i srdačno pozdravljaju bivši vlastodršci, sa današnjim. Domunđavaju se.

Nadam se da će u vremenu koje očekujemo, biti javno rehabilitovane sve žrtve i bivših i sadašnjih bandita koji su nas tlačili i opljačkali.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane