Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Beli kriminal

Ministar zdravlja štiti kriminal u psihijatrijskoj bolnici

Ivanino kukavičje gnezdo

Nakon objave teksta u prošlom broju, stanje na Klinici je postalo opsadno. Održavaju se česti sastanci sa ciljem da se detektuje ko iznosi informacije koje uprava tretira kao profesionalnu tajnu, što je strašno i bezočno. Ni ne pomišljaju da kazne one koji su doprineli u srozavanju ugleda i časti jedne humane ustanove sa dugom tradicijom, pišu nam zaposleni sa klinike Laza K. Lazarević

***

Vinovnici događaja koji su se slikali u donjem vešu i uz to slikali potpuno nagog pacijenta, pa sve objavili na instagramu uz bizaran komentar ,,Ludi Deda Mraz" u oblačiću iznad nesrećnog pacijenta zaštićeni su od strane VD direktorke i njenog sindikata. Aktivirani su svi mehanizmi da se zataška procurela informacija, a njih dvojica po navodima kolega pričaju da mogu raditi šta god hoće jer su kupili radna mesta i da ih VD direktorka i Mladenović moraju štititi. Nadamo se da nisu mogli platiti ministra!

U isto vreme suspendovan je sa posla kolega koji jedan dan nije došao na posao i to po prijavi glavnog tehničara klinike zvanog ,,Lepi Mića „ inače Milorad Birović, čovek za kod koga je važniji lep ženski osmeh od kvalifikacije.

On je na mesto glavne sestre sektora postavio osobu sa lepim osmehom, ali bez više škole, inače pokriva razne mahinacije korumpiranog sindikata .

Objašnjenje za pokrivanje nedela je uvek maskirano čuvanjem ugleda Klinike, a o ugledu nesrećnog pacijenta koga su slikali nagog, niko i ne misli. Kao profesionalci morali bi znati da povreda njegove časti u vremenu kada mu je zdravlje bilo narušeno ima strašne posledice.

Lepi Mića je naložio da se pokosi baštica u Sektoru Padinska Skela. Inače, tu bašticu su održavali pacijenti i uživali u rastu biljaka kojima su oni pomagali da napreduju i rastu. To je izazvalo gnušanje zaposlenih, začuđeni su odakle u čoveku toliko grubosti i mržnje , a nedostatka enpatije prema onima koji su ulagali trud.

Uz Lepog Miću operativno se u poteru za snimateljem uključio i Mane Ćuk zvani ,,Lisica" čovek koji je brata sa brzinskom diplomom zaposlio kao medicinskog tehničara na odeljenju intenzivne nege.

On obilazi prozore i procenjuje sa koga je moglo biti snimljeno prebijanje pacijenta, ni ne pomišlja se na kažnjavanje onih koji su to počinili. Inače Mane je funkcioner sindikata, vozač VD direktorke i vlasnik jedne diplome ,,za poneti", pa kada zatreba priložiće je . Premeštanje osoblja iz jedne radne jedinice u drugu i dalje traje.

Direktorka je u ponedeljak obavestila kolegijum da je bila u resornom ministarstvu i da je od ministra Lončara dobila saglasnost da ,,gazi još jače" u šta niko ne veruje. Ipak, nemamo hrabrosti kao kolektiv da se suprotstavimo suprugama funkcionera Socijalističke partije Srbije.

U razgovorima smo svi začuđeni načinom upravljanja koji se primenjuje u Klinici. Menadžment se hvali da im je uprava nad Klinikom poverena bezrezervno.

Na kolegijumima na kojima se ni slučajno ne vode zapisnici, direktorka je pomenula da će ukinuti portirsku službu u Sektoru Padinska Skela, u vremenu od 20 do 06 sati a da će ključ od kapije poveriti dežurnoj medicinskoj sestri, što bi bio presedan.

Upravo u tom sektoru krađe su časte.Ne mislimo da VD direktorka organizuje krađe, nego da se zbog konflikta sa portirima nedomaćinski odnosi prema ustanovi.

Portiri su inače u sudskom sporu sa Klinikom i pod stalnim pritiskom, na kolegijumima ih optužuju da ,,kradu" deterdžente i ostala sredstva za higijenu, a krađe ogromnih količina metalnih cevi i raznih sredstava za rad koji se prodaju kao sekundarna sirovina ne smeta nikome.

Zanimljivo je da otac pomoćnika VD direktora Vladana Đorđevića već duži niz godina učestvuje u raznim aferama, neke potiču i od ranih 2.000. Tada je polomio kombi rival na čudnom putovanju bez radnog naloga i u zanimljivom vremenskom terminu (bio je u društvu koleginice koja ne bi trebalo da ima posla u kombiju), nikada nije odgovarao, uskoro su se oporavili od povreda nastalih pri saobraćajnoj nesreći, a gospodin Đorđević je postao šef voznog parka.

Nestanci goriva i razne nestanke inventara niko nije iztraživao osim što bi se policiji prijavio nestanak, a Klinika nije bila nikada zainteresovana za svoja materijalna dobra. Đorđević stariji, Stoilko, uskoro je završio saobraćajni fakultet i postao načelnik službe.Sve ne bi bilo zanimljivo, da je ikada izostajao sa posla za taj period školovanja. Svima nam je poznato da su makar vežbe oduvek bile obavezne.

Često se u intimnim krugovima hvalio kako je kupljenu diplomu skupo platio i da tu nemože biti problema.Sin pomoćnik zaposlen je primarno kao nekvalifikovan radnik, ili kao stomatološki tehničar, samo nagađati možemo koliko sjajna karijera čeka njegovog mlađeg brata, koji se nedavno zaposlio u klinici kao med tehničar.

U beogradskom delu Klinike jedan portir se nije pojavljivao na posao godinama, njega je na radnom mestu zamenjivao kolega koji je na to pristajao zbog male plate, a za to je dobijao materijalnu nadoknadu. Nikom od rukovodioca to nije padalo u oči i ako se svi poznajemo i to vidimo. Navodno i to pokriva Mladenović .

Strah je kod zaposlenih svakim danom sve veći, pretnje otkazima i vređanje osoblja nije nikakva novina, na pimer neki dan povodom ekcesa na AD odeljenju osoblje je pretrpelo verbalne pretnje raznih sadržina na primer ,,Sada ti ni kožne gaće neće pomoći". Čudno kako zdravstveni radnici nemaju saosećanja sa kolegama.

Navodno da je zabranjeno primanje pacijenata kojima mesto prebivališta nije Beograd, to je zanimljivo jer se radi o Klinici tercijarnoj zdravstvenoj ustanovi. Kroz Kliniku provejavaju razne glasine pa i da je Agencija za borbu protiv korupcije naložila VD direktorki da promeni ugovore o radu svojoj rođenoj sestri, koja je pozicionirana visoko i pomoćnici direktora, inače partneru u privatnom poslu, do priča da sa vlasti neće otići nikada, jer je štite moćni ljudi u državi.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane