Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Sećaš li se ratni druže

Udruženje ratnih vojnih veterana i invalida ogorčeno na direktora RTS-a, a

Buljoševića boli kita za njih

Omatorio sam a ostao glup u verovanju da će se u Srbiji nešto promeniti na bolje i da će Srbija jednom početi da ceni i poštuje žrtvu, stotine hiljada heroja koji su bili spremni i život da daju za otadžbinu i narod. Pravilo je, naročito u poslednjih dvadesetak godina, da se svi naši zahtevi guraju pod tepih i da se za nas teško nalaze sredstva u budžetu za naša prava i naš bolji položaj, bar na nivou povećanja zarada iako je naš položaj neuporedivo lošiji od zaposlenih, tvrdi Željko Vasiljević, predsednik Pokreta veterana Srbije

Željko Vasiljević

Donošenjem novog zakona je nešto unapređen položaj, pre svega ratnih vojnih invalida i članova porodica palih boraca i deklarativno je državni vrh za unapređenje našeg položaja, ali je birokratski aparat, koji je inače plaćen da bi bio servis nama, pokazao da je moćniji od države i svih nas. Naime zaposleni u sektoru za boračko-invalidsku zaštitu su odlučili da nam na svakom koraku prave probleme, da novi zakon sprovode selektivno i onako kako oni misle da treba a ne kako u zakonu piše.

Opstrukcijom primene novog zakona zaposleni u sektoru izbegavaju da se prilagode novim pravilima i propisima već žele da zadrže sve ili što više starih navika i pravila. Za ovako bahato ponašanje ima više razloga, ne žele da uče i da se prilagođavaju novim procedurama, novim saradnicima i novim vrednostima. Za neke oblasti bih rekao da ima i želje da se zadrže uhodane šeme koje donose ne male benefite a možda i po neki dinar u džep preko plate.

Mi smo pisajući novi zakon pokušali da umanjimo značaj birokratskog aparata u uticaju na donošenje odluka ali oni svaki dan pronalaze način kako da nam dokažu da su oni mnogo važniji od korisnika i da je ipak ceo sistem podređen njihovim interesima a ne interesima korisnika. Ono što im ne odgovara sabotiraju na svaki način a protiv zakonito delovanje poprima razmere epidemije. Broj korisnika koji nisu dobili svoje prinadležnosti zbog neefikasnosti zaposlenih u sektoru je zabrinjavajući a evo nas u maju mesecu. Pitam se kako bi ti isti reagovali kada ne bi dobili platu četiri meseca i kakva bi bila njihova reakcija.

Zato smo prinuđeni da organizujemo protest protiv birokratskog aparata i na taj način pokažemo otvoreno nezadovoljstvo stanjem u ovoj oblasti. Za ovako stanje krivimo i državne funkcionere koji ne mogu ili neće da se obračunaju sa ovim javašlukom i prilikom protesta ćemo i njih prozvati da počnu sa promenama u ovoj oblasti. Ovaj naš protest se može nazvati i početkom birokratske revolucije jer će nam birokratija svojim bahatim ponašenjem ugroziti državu.

Jedan eklatantan primer birokratskog ponašanja i nepoštovanja nikog i ničeg, desio se pre neki dan u prostorijama JU RTS. Glavni akter ovog nemilog događaja, za koji mislimo da je samo izolovani incident ali veći broj izolovanih incidenata nam ukazuje na pravilo je V.D. direktora Dragan Bujošević.

Pred više svedoka je izjavio „ boli me k…. za ratne vojne invalide i veterane."

Revoltirani i zgroženi ovakvom izjavom i mišljenjem jednog državnog službenika odmah smo reagovali i napisali mu protestno pismo koje vam prenosimo u celosti:

„U ime Udruženja ratnih vojnih invalida Srbije svih ratova i Pokreta veterana Srbije, dve organizacije koje okupljaju ratne vojne invalide, članove porodica poginulih boraca i veterane iz ratova posle 1990. godine, izražavamo zgražavanje vašim izjavama i nastupom pred većim brojem vaših saradnika i kolega kada ste izjavili „ da vas boli k…c za ratne vojne invalide i veterane".

S obzirom da nam je ovo potvrđeno iz više izvora nema ni minimuma sumnje da je to istina pa smo prinuđeni da Vam se obratimo i da vas pitamo koji su vaši motivi i razlozi za ovakav stav. Možda imate pravo na takav lični stav mada iako je lični nedostojan je svakog Srbina i svakog građanina ove zemlje, posebno nekog ko je, i mi se pitamo kako ste vi, postavljen na funkciju na kojoj treba da štiti interese Srbije i njenih građana.

Svesni smo da Vi ne razumete herojstvo i žrtvu ovih junaka koji su se odazvali na poziv države i naroda i koji su godinama u rovovima od Vukovara do Knina, od Višegrada do Banja Luke, od Košara do Peći ginuli i stradali dok ste se vi bahatili i provodili po beogradskim splavovima sa devojčicama u krilu. Zato su vam mnogo draži programi i emisije u kojima se vide starlete i pevaljke a ne emisije koje će obrađivati životne probleme onih čije su sudbine tako daleko od vas i vaših interesovanja. Mi smo svoj dug prema državi i narodu odužili i platili stradanjem, gubitkom delova tela i zdravlja pa danas ne možemo da vam ponudimo 50.000 eura kao producenti emisije „ Ja volim Srbiju" da bi ste puštali reprize od pre par godina.

Informacije koje dobijamo u poslednjih par dana od vaših saradnika i zaposlenih govore nam da ste ustanovu na čijem ste čelu privatizovali i da je koristite za lično bogaćenje kao i bogaćenje najbližih saradnika. Možda zato na programima „Vaše" televizije nema mesta za emisiju o našim problemima.

Gospodine Bujoševiću, ne morate da nas volite, ne morate da poštujete našu žrtvu ali morate da poštujete novac koji kroz pretplatu uplaćuje oko 200.000 ratnih veterana i oko 20.000 ratnih vojnih invalida i članova porodica poginulih boraca. To je onaj novac koji Vi trošite između ostalog na vašu platu iako ste ispunili sve uslove da budete u penziji a ni jedan zakon vam ne daje pravo da kao penzioner budete i direktor RTS-a.

Vašem ponašanju i teškom incidentu koji ste napravili ćemo obavestiti sve državne organe počevši od predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, predsednika Vlade RS Ane Brnabić, Ministarstvo kulture i informisanja i tražiti objašnjenje da li je Vaše ponašanje u skladu sa politikom odnosa države prema ratnim veteranima i događajima od 1990. godine a naročito 1999. godine.

S obzirom da smo u svakodnevnom kontaktu sa ovim ali i drugim državnim organima ,sigurni smo da su Vaši stavovi bliži stavovima stranih ambasada, naročito onih zemalja sa kojima smo krvavo ratovali, a u koje Vi rado i često odlazite.

Obratićemo se i ambasadama velikih sila da ih pitamo da li su vaši stavovi uslovljeni njihovim zahtevima i zašto u svojim zemljama prema svojim veteranima imaju samo reči hvale a u Srbiji traže da se prema nama odnosite tako bahato. U mnogim zemljama bi vas zbog vašeg odnosa prema veteranima optužili za izdaju ali u Srbiji se još uvek takva optužba retko iznosi.

Za utorak 27.04. 2021. godine smo zakazali sastanak na koji će doći predstavnici ove populacije iz cele Srbije i na kojoj ćemo doneti odluku o zauzimanju prostorija RTS i započinjanje štrajka glađu do vaše smene a verujte nam da će taj događaj biti interesantan svim medijima koji deluju u Srbiji. Ovakav vid protesta smo već organizovali u prostorijama Skupštine Republike Srbije i doveo je do ispunjenja svih naših zahtev pa smo sigurni da će i ovaj protest dovesti do ispunjavanja naših zahteva.

Žao mi je što je iz ovog pisma izostao svaki oblik i znak poštovanja, ali ga Vi zbog Vaših stavova i izjava ne zaslužujete."

Dragi čitaoci jasno vam je koliko nezadovoljstvo ljudi koji su se žrtvovali za ovu zemlju i ovaj narod izazvalo ovako bezobrazno i bahato ponašanje nekoga ko je izabran da upravlja sistemom koji bi morao da bude servis svih građana pa tako i nas. Nismo do sada mogli da učestvujemo u izboru ovakvih likova koji na žalost reprezentuju i ovu vlast ali ćemo svojim protestom pokušati da utičemo na njegove zaštitnike da se odreknu podrške ovakvom direktoru ali da se odreknu podrške i njegovim stavovima.

U pokušaju da saznamo kakva će reakcija biti od strane državnih organa obratili smo se ministarstvu kulture i informisanja koje je nadležno za rad medija pa tako i RTS-a i njegovog direktora ali do danas još uvek nismo dobili nikakav odgovor.

„Poštovana gospođo Gojković,

U ime Udruženja ratnih vojnih invalida Srbije svih ratova ali i ostalih pripadnika populacije, ratnih vojnih invalida, članova porodica poginulih boraca i ratnih veterana primorani smo da Vam se obratimo zbog teškog incidenta koji je učinio Dragan Bujošević direktor JU RTS.

Naime na sastanku koji je održan u prostorijama RTS su se Bujoševiću obratili predstavnici UO RTS sa idejom da javni servis emituje emisiju o RVI, porodicama poginulih boraca i ratnim veteranima na šta je ovaj bahati lik, pun sebe zbog pogrešne predstave da je on vlasnik javnog servisa, inače se tako i ponaša, odgovorio da „ga boli k…. za ratne invalide i veterane". Ovo nam je potvrdilo nekoliko učesnika tog sastanka pa ne postoji ni minimum sumnje da su njegove reči pogrešno protumačene.

Molimo Vas da nam odgovorite da li su Bujoševićevi stavovi zvanični stavovi Vlade RS, da li su to stavovi koje zastupa predsednica Vlade RS Ana Brnabić i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić?

Od Vas i ministarstva na čijem ste čelu a u Vašoj nadležnosti je informisanje, želimo da čujemo koje ćete mere preduzeti protiv ovog bahatog službenika koji se na ovakav način odnosi prema svim herojima i stradalim u ratovima posle 1990. godine.

Ako izostane reakcija ministarstva i ako ne sankcionišete ovakve ispade pomislićemo da ima Vašu podršku za svoje stavove i bićemo prinuđeni da organizujemo protest u prostorijama RTS, jer je to i naša institucija koju mesečno finansira oko 200.000 ratnih veterana i oko 20.000 ratnih vojnih invalida i članova porodica poginulih boraca.

Molimo Vas da zbog smirivanje nezadovoljstva populacije i predupređivanja nemilih scena u slučaju protesta, koji ćemo zbog pritiska članstva morati da organizujemo već iduće nedelje, preduzmete mere iz svoje nadležnosti i o njima nas obavestite i na taj način pokažete da je taj bezobrazluk i nepoštovanje žrtava za Srbiju i srpski narod, čin neodgovornog pojedinca."

Da li Vam se čini da su odnosi birokratskog aparata i V.D. direktora JU RTS u nekoj vezi i da li su inspirisani iz istog centra moći ili je taj bahati i neprofesionalni odnos čista slučajnost. Suviše nas je muka pregazilo da bismo verovali u slučajnost, sigurni smo da je podrška takvim likovima za takvo ponašanje prema nama ali što je još gore i prema ostalim građanima Srbije došla iz centra koji smatra da svi treba da budemo robovi i podanici.

Šta drugo i očekivati kada ste spremni da dozvolite da vam radnici u fabrikama za stranog poslodavca rade za 200-300 eura po desetak sati dnevno bar 28 dana mesečno. Šta stranci da misle o nama kada država daje subvencije strancima za otvaranje radnih mesta i kada ovi jadni radnici rade godinama na teret države Srbije odnosno poreskih obveznika srpskih državljana kojima se kroz naplatu poreza skida koža sa leđa. Voleo bih da naši ekonomski stručnjaci utvrde korist od ovakvih aranžmana za državu i građene, jer se bojim da će cena biti jako visoka i da će je plaćati naše buduće generacije.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane