Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Povodom

Aleksandar Vučić tvrdi da se samo "latentni pederi" protive EuroPrajdu u Beogradu

Peder u duši

Manifestacija EuroPride 2022 trebalo bi da se održi u Beogradu od 12. do 18. septembra. "Nedelju ponosa" organizuju gej udruženje "Beograd Prajd", Grad Beograd i Vlada Republike Srbije, dok njenu zabranu zahtevaju predstavnici Srpske pravoslavne crkve, patriotskih političkih stranaka i nevladinih organizacija, kao i 85 odsto građana Srbije. I Aleksandar Vučić kaže da je protiv tog "pederbala", ali da država morada omogući svima, pa i LGBTI+ populaciji, da slobodno izražavaju svoja uverenja i stavove. Vučić je najavio da će odluku o EuroPride doneti u prvoj nedelji septembra, posle procene bezbednosnih uslova. Ako vlast zabrani tu manifestaciju, Beograd ove godine neće biti gej-prestonica, ali u Srbiji će nastaviti da se svakodnevno održava parada pedera iz vrha naprednjačkog režima.

Predrag Popović

U Srbiji nema mnogo pedera, ali dobro su raspoređeni. Nalaze se na ključnim državnim funkcijama, upravljaju privredom, pravosuđem, sportom, medijima... Uticaj su iskoristili za promociju svojih seksualnih opredeljenja, i to ne samo na domaćoj sceni, nego i na evropskom nivou.

Vlada Republike Srbije je, na inicijativu predsednika države Aleksandra Vučića, 2019. godine podržala kandidaturu Beograda za organizaciju EuroPride. Novcem iz republičkog budžeta plaćene su lobi-grupe, koje su ostvarile željeni rezultat. Na konferenciji EPOA (Europian Pride Organisers Association) u španskom gradu Bilbao, Beograd je izabran za prestonicu EuroPride. U konkurenciji Barselone, Lisabona i Dablina, Beograd je dobio čak 71 odsto glasova LGBTI+ delegata. Ipak, zbog pandemije korona virusa, manifestacija je odlagana dve godine, da bi, na kraju, njeno održavanje bilo zakazano u periodu od 12. do 18. septembra ove godine.

"Srećan nam EuroPride 2022", objavila je organizacija "Beograd Prajd". Vest o izboru Beograda za evropsku gej-prestonicu s radošću je dočekana u Predsedništvu Srbije, Vladi, mnogim ministarstvima i gradskim upravama, pa i u stranim ambasadama. Zgrade francuske i švedske ambasade ukrašene su zastavama "Belgrade EuroPride 2022".

Beograd je dobio jedinstvenu priliku da okupi čitav region i upiše se u istoriju borbe za prava LGBTI+ zajednice. Pozivamo sve prijatelje iz susednik zemalja da tokom "Nedelje ponosa" dođu u glavni grad Srbije i da zajedno pošaljemo poruku vlastima da smo ujedinjeni u borbi za ravnopravnost - kaže Goran Miletić, koordinator EuroPride.

Marko Mihailović, direktor "Beograd Prajda", pozvao je u goste sve evropske homoseksualce da upoznaju tolerantan, slobodan i veseo Beograd.

Pozivamo čitavu Evropu da 17. septembra bude na ulicama Beograda i pruži neophodnu podršku LGBTI+ zajednici u regionu, koja se suočava sa svakodnevnim nasiljem, pretnjama, govorom mržnje i sistemskom diskriminacijom - istakao je Mihailović, koji očekuje da u Beograd dođe oko 20.000 gostiju iz cele Evrope.

Beogradski EuroPride počinje 12. septembra u 10 sati, podizanjem zastave duginih boja ispred Skupštine Srbije. Programom su predviđene tematske konferencije u Domu omladine i ustanovma kulture "Parobrod" i "Vuk", izložbe u Kulturnom centru Grad, predstave u Narodnom pozorištu, projekcija dokumentarnih i igranih filmova u Jugoslovenskoj kinoteci, kao i koncerti na Kalemegdanu. Glavni deo "Nedelje ponosa" predstavlja šetnja od Doma Narodne skupštine do Kalemegdana, koja je zakazana za 17. septembar.

Program je bogat i zanimljiv, ali u njemu neće učestvovati najistaknutiji srpski peder Aleksandar Vučić. Da bi spojio lepo i korisno, odnosno da bi zadovoljio svoje intimne afinitete i političku korist, Vučić je za promociju homoseksualnizma uradio više nego svi srpski deklarisani pederi zajedno. Prva gej parada u Beogradu, koju je pokušala da organizuje vlast DOS-a 2001. godine, prekinuta je posle sukoba militantnih patriota i policije.

Na isti način sprečena je i sledeća "Parada ponosa" 2010. godine. Incidenti su obeležili i gej paradu 28. septembra 2014, a u njima su učestvovali Vučići. Aleksandar Vučić je tog dana pobegao iz Beograda u Turiju, da, tobože, pomaže u čišćenju blata nanetog poplavama. Nezainteresovan za očeve politikantske transformacije, Danilo Vučić je, u društvu navijača FK Rad, krenuo da se obračuna sa pederima. Kad je obavešten o tome, Aleksandar Vučić je poslao svog brata Andreja da pronađe i obuzda Danila. Međutim, Andrej Vučić, u pratnji dvojice pripadnika Vojne policije, koji nisu bili na dužnosti, naleteo je na kordon Žandarmerije kod Slavije. Umesto da pokaže legitimaciju, Andrej je urlao na žandarme: "Znate li vi ko sam ja?" Andrej je jednog žandarma gađao flašicom vode, a njegov telohranitelj je izvadio pištolj. Žandarmi su tada upotrebili silu, razorušali "Kobre", a mlađeg batu Vučića pedagoški disciplinovali pendrekom po nejakim plećima. Politički, pravosudni i medijski progon žandarma, koji su vršili svoju dužnost, pomogao je celoj Srbiji da upozna Andreja Vučića.

Od tada, zahvaljujući saradnji pedera, političara, medijskih magnata, navijača i ostalih kriminalaca, nikad više nije zabeležen nijedan incident na "Paradi ponosa". Na mesto predsednika Vlade Republike Srbije postavio je lezbejku Anu Brnabić. Vučić je, u javnim nastupima, isticao podršku "Ani, kao roditelju maloletnog deteta" i "Aninoj porodici", iako srpski zakoni ne dozvoljavaju homoseksualne brakove. Uz to, Vučić je svu svoju političku aktivnost prilagodio svom psiho-fizičkom profilu, na osnovu koga je nastala parola "Vučiću, pederu". Što god radio - lizao usnice, predisao i plakao ili histerično skičao - svakim postupkom dokazivao je da je ženstveniji od Predraga Azdejkovića, pa čak i od Marka Čadeža.

Kad je uspešno dresirao patriotske stranke i pokrete, Aleksandar Vučić je poželeo još veći uspeh. Poželeo je da se dokaže pred svojom evropskom toplom braćom, pa da od Beograda napravi evropsku gej-prestonicu. Taman kad je pomislio da će uspeti da EuroPride iskoristi kao dokaz svoje posvećenosti "evropskom putu, koji nema alternativu", desio mu se narod.

Nekoliko vladika Srpske pravoslavne crkve, početkom i sredinom avgusta, javno se usprotivilo održavanju EuroPride u Beogradu. Episkop australijsko-novozelandski Siluan pozvao je srpski narod da ne "dozvoli skrnavljenje svetinja, našeg grada Beograda, naše zemlje, naših oltara, naših bogoslovija, naših manastira..."

Treba reći ne! Molitveno ne! Nikakvog agresijom i nasiljem, već molitvom, šetnjom, litijom, zato što treba da zagrlimo svakog čoveka, pa i te ljude koji su u grehu, u toj slabosti, u toj pošasti. Ali treba da osudimo taj greh. Ne da ga prihvatimo kao nešto legitimno, kao nešto moderno, prihvatljivo i dobro za našu zemlju" - rekao je vladika Siluan.

Episkop zvorničko-tuzlanski Fotije mnogo težim rečima je pozvao na očuvanje porodičnih i moralnih vrednosti pravoslavnog srpskog naroda.

U septembru će da budu gej parade, uzduž i popreko, po Srbiji. Kad sam video program tih gej parada, koje su najavljene, one treba da posete sve kulturne institucije, crkvene institucije, manastire, Bogosloviju i Gimnaziju u Sremskim Karlovcima, gde sve neće biti?! Možete misliti kako će izgledati ta nedelja! Zašto taj neko, ko je to potpisao, nije mislio da time dovodi u pitanje svoj narod, etiku, moral, savest, istoriju, verovanje? - rekao je vladika Fotije.

Umesto grljenja pedera, što predlaže Siluan, i Fotijevog čuđenja zbog promocije gej parade celom Srbijom, episkop banatski Nikanor odlučio se na konkretan način obračuna s promoterima beogradskog EuroPride 2022. Uz objašnjenje da njeno ime ne želi da pomene jer posle ne bi mogao da izgovara ime Božje, vladika Nikanor je opisao uzroke i posledice delovanja Ane Brnabić.

Ona je oskrnavila našu zemlju. Ona je dozvolila da njen rođeni brat bude otac njenog sina. Niti je naše vere, niti porekla. Njeni roditelji i dedovi bili su neprijatelji i koljači srpskog naroda. I ona treba danas da nam propoveda da ne postoji otac, ne postoji majka, nego "roditelj broj 1" i "roditelj broj 2". Evo, prvi sam ustao protiv toga. Evo, i kunem. Prokleću sve one koji budu organizovali gej paradu i učestvovali u tome. Proklinjem njih, ne i njihovo potomstvo. Toliko mogu. Da imam oružje, i tu silu bih upotrebio. Oružje nemam, a posle ovoga što govorim neće mi ga ni dati, čak i ako zatražim - rekao je vladika Nikanor.

Mnogi predstavnici vlasti i nevladinih organizacija odmah su osudili episkopa banatskog, a programski direktor beogradskog EuroPride Goran Miletić zatražio je da se patrijarh distancira i osudi izjave "koje su duboko u suprotnosti sa važećim zakonima Srbije, ali i hrišćanskim načelima koje propoveda Srpska pravoslavna crkva". Patrijarh Porfirije se, do zaključenja ovog broja Magazina Tabloid, nije oglasio ni povodom EuroPride, ni povodom Nikanorovih izjava. Nezvanično, prema tvrdnjama valjevskog advokata Stefana Stefanovića, patrijarh mu je, posle liturgije u manastiru Savina kod Herceg Novog, rekao da će podržati litije protiv gej parade. "Crkva će izaći sa saopštenjem i vladike će se organizovati u svojim eparhijama, na svoj način", rekao je patrijarh. Povodom izjava vladika, umesto Porfirija oglasio se njegov privatni samozvani bog Aleksandar Vučić.

Vučić je izvređao vladike Nikanora i Fotija, kao i sve protivnike beogradskog EuroPride, ali nije govorio o kletvama, na njih je navikao. Vučić je 2004. godine potpisao zakletvu u Nikolajevskoj crkvi u Zemunu, u kojoj se, pod pretnjom prokletva sebe i svog potomstva, obavezao na vernost Srpskoj radikalnoj stranci. Posle toga, 2013. godine, zbog potpisivanja Briselskog sporazuma, kojim je Kosovo i Metohija izdvojeno iz Srbije, mitropolit Amfilohije i vladika Atanasije su služili opelo za dušu Vučića i Ivice Dačića. Zbog toga, Vučić se više ne plaši kletvi, svestan je da se nalazi na putu koji vodi u tamu punu sumpora, gde su jauci, plač i škrgut zuba. U tom smeru nastavio je optužbom na račun svih protivnika gej parade da su "pederi u duši".

Odvratni su mi svi koji govore o Prajdu, i oni koji to napadaju i oni koje napadaju. Grozni su mi oni koji se, tukući pedera pored sebe, bore protiv pedera u sebi. Grozni su mi i oni koji se hvale što su pederi. Meni na stadionima viču da sam peder. Slučajno, to nisam. Nisam peder, ali ne vidim potrebu da progonim one koji to jesu. Šta vas briga za pedere? Šta vas briga ako oni hoće da šetaju jedan dan u godini. Idite taj dan na izlet, na Kosmaj ili Avalu. Kad vidim toliku agresiju kod nekoga, pitam se šta je latentno iza toga. U Srbiji ima 99 odsto ljudi koji nisu pederi, a čak 85 je agresivno. To su pederi u duši - kaže Aleksandar Vučić.

Nije mu prvi put da vređa ceo narod. Vučić je govorio da su Srbi džabalebaroši. Mogu konju rep da iščupaju, ali neće da rade. Žene rađaju decu da bi od države dobijale dečji dodatak, samo da ne bi morale da se zaposle. Srbi su rasisti, mrze migrante. Skloni su verskom fanatizmu, ne odriču se pravoslavlja iako je protestantizam mnogo moderniji i funkcionalniji. Na kraju, sad su i latentni pederi.

Očigledno, Vučić o pederastiji zna mnogo, iako kaže da "slučajno" nije od te sorte. Đorđe Višekruna, i ne samo on, tvrde drugačije. Uostalom, narod mu ne više "Vučiću, pederu" zbog seksualnog izbora, nego zbog karakternih osobina. Nikad nijedan političar nije tako ubedljivo opravdao nadimak kojim je okićen. Tu osobinu je dokazao i napadima na vladike Fotija i Nikanora. Od vladike Fotija je zahtevao da pokaže "kakav to pohod na manastire i Bogosloviju pripremaju pederi", a od vladike Nikanora da dokaže da je Igor Brnabić donirao spermu za dete Milice Đurđić, partnerke Ane Brnabić.

Episkop Nikanor je izvređao sebe i unizio crkvu više nego što je to bilo kada uradila Ana Brnabić ili bilo ko drugi. Sram ga bilo! Da kaže da joj je deda bio ustaša? Da, jedan deda joj je bio Hrvat, ali nije bio ustaša. Šta je problem s tim? Koga je klao? A, onda zbog Prajda ili, kako se u narodu kaže, pederbala, on bi uzeo oružje. Ljudi, oni prepisuju i izgovaraju gluposti iz Brkićevog Tabloida. Ja sam mislio da ljudi znaju kakvo je to đubre, a oni su počeli da veruju u to đubre od laži koje neko servira - zakmečao je nedavno Vučić.

Kao i o pederastiji, on mnogo zna i o đubretu. Stasao je u njemu. Kad pogleda svoju političku karijeru i privatnu biografiju videće deponiju vlastitih laži i prevara. Zato mu smeta što normalni ljudi veruju Magazinu Tabloid, na čijim stranicama su opisani tragovi njegovih zločina nad Srbijom.

Uplašen dizanjem glasa vladika, mnogih javnih ličnosti i, naročito, brojnošću učesnika na beogradskim litijama protiv gej parade, Vučić pokušava da sa sebe zbaci odgovornost.

Evo, i ja sam protiv EuroPride, neću da učestvujem u tome. Neće ni moj Danilo. Kad je imao 16 godina išao je da protestuje protiv pedera, da nešto uzvikne i da ih gađa nečim. Da li je danas za gej paradu? Nije. Da li će da ide sa kamenom? Pa, neće više nikad. Odrastao je i ne mora da dokazuje ne znam šta... Srpska crkva mora da se izjasni protiv gej parade, to je u njenoj dogmi. To je njeno pravo, ali niko nema pravo da preti. I ja sam protiv gej parade, ali moj posao je da im garantujem sigurnost i bezbednost. Ako vidim da ne mogu, neće se održati skup - kaže Vučić, najavljujući da će konačnu odluku o održavanju ili zabrani EuroPride doneti u prvoj nedelji septembra.

Održavanju EuroPride u Beogradu protivi se nekoliko parlamentarnih stranaka i pokreta, tridesetak građanskih udruženja i, kao što Vučić reče, oko 85 odsto stanovnika Srbije. Kao osnovni razlog ističe se potreba za odbranu hrišćanskih i porodičnih vrednosti, koje bi bile ugrožene agresivnom promocijom LGBTI+ zajednice. Upravo s tim motivom u Beogradu i još nekoliko gradova organizovane su litije na kojima je učestvovalo nekoliko desetina hiljada ljudi. Osim toga, otkazivanje je zahtevano zbog mogućeg ugrožavanja javnog zdravlja usled opasnosti od zaražavanja Kovidom 19, pa i majmunskim boginjama. Najradikalniji zahtev podneli su prof. dr Duško Kuzović i prof. dr Davor Kalajžić, koji su pokrenuli inicijativu za trajnu zabranu održavanja gej parade.

Ustav Republike Srbije je vrlo precizan, on članom 54/4 nalaže vlastima da zabrane, odnosno ograniče slobodu okupljanja koja ugrožava javno zdravlje, moral, prava i bezbednost države. Na osnovu Ustava i zakona, mi tražimo da EuroPride bude zabranjen, a ne samo otkazan ili pomeren na neki drugi datum. Zahtev smo podneli Vladi Srbije i Ministarstvu zdravlja. Oni bi morali da postupe u skladu sa ustavnim i zakonskim odredbama. Međutim, u proteklom periodu smo videli da Vlada, nadležna ministarstva, pa i predsednik države ne poštuju Ustav i zakone. Imamo rešenje i za takvu situaciju. Ukoliko Vlada ne zabrani EuroPride, pozvaćemo građane da to sami urade. Građani imaju pravo, dužnost i obavezu da brane Republiku Srbiju i njenu bezbednost i javno zdravlje. Krivični zakonik dozvoljava nužnu odbranu, pa ćemo pozvati građane da uzmu stvari u svoje ruke. Pozvaćemo i pripadnike MUP-a i Vojske Srbije da poštuju Ustav i zakone i da se sete da imaju pravo da odbiju svako naređenje koje nije u skladu sa Ustavom - objasnio je prof. dr Kalajžić.

On je istakao da se gotovo svi građani Srbije, njih 99 odsto, protive održavanju EuroPride u Beogradu.

Nas, koji tražimo zabranu gej parade, Aleksandar Vučić je nazvao latentnim pederima, odnosno pederima u duši. Nazvati 99 odsto populacije jedne države pederima, to je skandal bez presedana. Tako nešto se nikad nije i nikad više se nigde neće dogoditi. Svi građani Srbije znaju razliku između značenja sintagmi "peder u duši" i "pederčina na javi". Zbog takvih pederčina tražimo zabranu EuroPride - kaže Kalajžić.

Održavanju "Nedelje ponosa" usprotivili su se i pojedinci iz okruženja "pederčine na javi". Najglasniji je Vladimir Đukanović, koji i u ovom slučaju igra ulogu probnog balona. Po običaju, Đukanović kritikuje odluke vlasti, kako bi Vučić video koji naprednjački som će se upecati na to bućkalo. Zasad, funkcioneri SNS-a izbegavaju oglašavanje. Izgleda da su shvatili da im je pametnije da ćute i čekaju odluku vođe, nego da rizikuju sa iznošenjem vlastitog mišljenja. Ipak, izdvojio se Aleksandar Šapić, ali samo zato što je direktno prozvan. Organizatori beogradskog Europride pozvali su Šapića da svečano podigne gej zastavu ispred Skupštine grada.

EuroPride je velika manifestacija, jer je Beograd domaćin celoj Evropi, ali ja je neću otvoriti i sigurno neću podići zastavu. Da li sam ja sad najsrećniji na tu temu, to sad nije ni važno. Ono što je bitno je da pokažemo da smo mi grad otvoren za sve ljude svih nacija, vera, seksualnog ili bilo kakvog drugog opredeljenja, ali ja to neću predvoditi, naravno. Nadam se da će da protekne u najboljem redu i da ispunimo našu dužnost i obaveze kao domaćini tog događaja. Za mene lično postoje mnoge druge manifestacije koje ću otvoriti, kao što je manifestacija "Dan porodice", koji se obeležava 15. maja i čiji će pokrovitelj biti grad Beograd. To će biti manifestacija koju ću ja da otvorim, to će biti manifestacija u kojoj ću ja da učestvujem - rekao je Šapić u vučićevskom stilu, distancirajući se od pedera, ali podržavajući njihova prava.

Za razliku od Vučića, Šapiću se na stadionima još ne skandira da je peder, ali takve kvalifikacije su se pojavljivale u medijima i, naročito, na društvenim mrežama. Nenad Kulačin, kolumnista dnevnog lista Danas i voditelj podkasta "Dobar, loš, zao", prošle godine je u jednoj emisiji rekao da je Šapiću operisan anus. Šapić je zbog toga javno pretio da će iščupati srce Kulačinu. Kad je tužen, Šapić je tužiteljki Tamari Pilipović odneo buket cveća i ona je odbacila krivičnu prijavu, zaključivši da Gangula nije opasan.

Kasnije je Šapić tužio Kulačina zbog izjave kojom je insinuirao da su on i Vučić "stajali na terasi, gledali kako pada jesenja kiša i da su se, između ostalog, hvatali za dupe". Takođe, Šapić je tražio 1,1 milion dinara odštete zbog povrede časti i ugleda i pretrpljenih duševnih patnji zbog Kulačinovih i Vidojkovićevih izjava da je "politički dripac, prodana duša, konjina, đubretar, primitivni Kremanjonac i kriminalac koji želi da ide okolo da se bije i ubija". Deo toga Šapić je priznao, ponovivši pretnju da će iščupati srce svakome ko za njega kaže da je homoseksualac. Nije odgovarao zbog tih pretnji, ali nije uspeo ni da uveri javnost da nije gej.

Aleksandar Vučić je Srbiji nametnuo temu EuroPride. U svom prepoznatljivom stilu piromana-vatrogasca, prvo je izazvao podele u društvu, a onda priznao da mu se gade i pravi i latentni pederi.

Imamo mnogo prečih problema od "Parade ponosa". Zašto neki hoće da pričamo o glupostima, a ne o pravim problemima, o tome šta ćemo sa strujom, šta ćemo sa naftom. Pričom o pederima neki hoće samo da državi nabiju još neki sepet na leđa i baš ih briga za sve. Dosta više! Ja ću doneti odluku između petog i desetog septembra. Znam, što god odlučim, biću kriv. U jednom slučaju biću kriv narodu, u drugom Evropljanima. Dakle, kriv sam kako god da okrenete - rekao je istinu Vučić.

Zaista, on je kriv. I za nepotrebne tenzije oko gej parade, i za uništavanje Elektroprivrede Srbije, pa i za zloupotrebu Srba s Kosova i Metohije za politikantske igre. Bez obzira da li će biti održana ili zabranjena "Nedelja ponosa" u Beogradu, dok je Vučić na vlasti u celoj Srbiji će se svaki dan održavati pederbal u kome će on imati glavnu ulogu.

antrfile

Jeftino meso

U Vučićevim mentalnim poremećajima ipak ima sistema. Svaki javni nastup koristi za laži i uvrede na račun vladika i vernika Srpske pravoslavne crkve, kao i celog srpskog naroda. To mu je lako. Međutim, ne sme ni da bekne protiv političara druge vere, koji o homoseksualcima govore još oštrije.

Sulejman Ugljanin, predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka, upravo na takav način, brutalnom metaforom, opisao je razloge zbog kojih se njegova politička organizacija uopšte ne bavi LGMTI+ zajednice.

Program naše stranke ne pominje teme istopolnih zajednica. Program smo radili godinama, sve teme smo proveravali na svim ciljnim grupama. Nijedna ciljna grupa, nijedan pojedinac nije pokazao interesovanje za to pitanje. Samo smo od jednog zemljoradnika čuli nešto na tu temu. On nam je rekao: "Mi, stočari, za to znamo jedino kroz stoku. Kad neka krava počne da skače na drugu kravu, ili bik na bika, mi to hitno prodamo mesarima za mesto, jer to na pijaci niko neće da kupi. Mnogo jeftinije prodamo takvu nego normalnu kravu. Mislim da je taj stočar našao formulu za to pitanje - objasnio je Ugljanin.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane