Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Duplerica

Dva ratna i posleratna druga: Aljek i Aljbin

DOGOVORENI RAT

Aleksandar Vučić je obavio posao, uspostavio je potpuni teritorijalni integritet lažne albanske države Kosovo. Albanci su preuzeli upravu i u četiri srpske opštine, koje nisu mogli da osvoje ni posle NATO bombardovanja 1999. godine.

Na opštinskim zgradama u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom potoku prvi put su skinute srpske i istaknute kosovske zastave. To nisu uspeli da sprovedu Agim Čeku, Ramuš Haradinaj i Hašim Tači. Ne bi uspeo ni aktuelni kosovski premijer Aljbin Kurti bez pomoći Vučića.

Poslednji čin predstave s pevanjem i pucanjem odigran je 26. maja. Srbi s Kosmeta su pevali "Aco, Srbine" na naprednjačkom mitingu u Beogradu, a albanski policajci su suzavcem, šok bombama i bojevom municijom odbranili položaje u zauzetim zgradama četiri opštine. Do žešćih sukoba je došlo dan kasnije, kad su Vučićevi Srbi vraćeni kući. Protest u Zvečanu pretvorio se u ulični rat. Povređeno je pedesetak kosovskih policajaca i pripadnika KFOR-a, a trojica su dobili teže povrede. Ni Srbi nisu prošli ništa bolje.

Batine su dobili i politikanti iz Vučićeve tzv. Srpske liste. Predsednik Goran Rakić je pogođen s nekoliko kamenica, a Srđan Vulović, bivši predsednik opštine Zubin potok dobio je šamar. Rakić i Vulović se nisu našli na udaru Albanaca, nego Srba, kojima su dozlogrdile njihove podle manipulacije. Po nalogu Vučića, Srpska lista je izvodila ljude na proteste, pred puške, pendreke i suzavac albanskih specijalaca. Kad bi pala krv, Rakić i njegovi saradnici bi, opet po Vučićevom naređenju, pred medijima i predstavnicima međunarodnih organizacija glumili mirotvorce, zahtevajući od Srba da se smire i prihvate poraz.

Otkad je izabran za premijera, Aljbin Kurti se posvetio "utvrđivanju celovitog teritorijalnog integriteta Republike Kosovo". Tu akciju je osmislio i realizovao Aleksandar Vučić. U oktobru prošle godine, Vučić je digao tenzije oko registarskih tablica, koje su morale da se promene u skladu sa ugovorom koji je potpisan još 2011. godine. I tada je izazvao sukobe, koje je iskoristio kao povod za poziv Srbima da napuste sve kosovske institucije. Vučićevo naređenje je izvršeno. Srbi su napustili institucije vlasti, pravosuđe i policiju. Da bi Kurti mogao da preuzme vlast u četiri srpske opštine bilo je neophodno da Srbi ne učestvuju na lokalnim izborima, koji su raspisani posle ostavki funkcionera Srpske liste. Iako bez legitimiteta, legalno izabrani albanski predsednici tih opština sada su preuzeli vlast u tim opštinama. I to istog dana kad je Vučić organizovao miting u Beogradu, gde su albanski autoprevoznici ("Barileva Turist", "Leci Reisen", "Deli Tours", "Elioni Company", "Pranvera Travel", "Kodra Tours", "Albani Tours" i "Fehmi Company") prevezli oko pet hiljada uplašenih i ucenjenih Srba sa Kosmeta. Kad su stigle vesti o sukobima u Zvečanu, Srbi su hteli da napuste miting i da se odmah vrate kući. Međutim, albanski šoferi odbili su da ih voze.

Vučić je reprizirao predstavu sa izvlačenjem Vojske Srbije iz kasarni u Raški i raspoređivanja uz administrativnu liniju sa Kosovom. Kad je to objavljeno na RTS-u i Pinku, vojska se vratila u kasarne.

S druge strane, Kurti je svojoj policiji naredio da upotrebi silu protiv okupljenog naroda. To je bilo potrebno Kurtijevom ortaku Vučiću da bi se srpskoj javnosti predstavio kao odlučni zaštitnik Srba, ali eto, čak ni on ne može da spreči nasilje. Osim toga, Vučić je izabrao ovaj termin kako bi tenzije na Kosovu iskoristio za napad na opoziciju, koja predvodi proteste u Beogradu. "Oni blokiraju grad i ne brinu za naš narod na Kosovu i Metohiji", rekao je Vučić. Prevara mu neće uspeti, jer je sada svima jasno da će se položaj Srba sa Kosova, kao i svih građana Srbije, popraviti tek kad Vučić padne s vlasti.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane