Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

STOP TIRANIJI Sloboda za Brkića, sloboda za Srbiju

Milovan Brkić, glavni urednik Magazina Tabloid, iz pritvora poručuje:

Smrt se kezi nad Srbijom

Aleksandar Vučić je preuzeo potpunu kontrolu nad pravosudnom mafijom, koju je u beogradskom Višem sudu formirao Aleksandar Stepanović. Po Vučićevom nalogu montiran je sudski postupak protiv Milovana Brkića, koji je optužen za pozivanje na nasilnu promenu ustavnog poretka. Iako dvadesetak dana štrajkuje glađu, čime je dodatno ugrozio već narušeno zdravlje, Brkić i u pritvoru nastavlja borbu za istinu, pravdu i slobodu. Uz genezu Vučićevih pritisaka i lažnih optužbi objavljujemo Brkićev podnesak u kome je opisao ko, kako i zašto sprovodi pravosudnu torturu nad njim.

Redakcija Magazina Tabloid poziva čitaoce i poštovaoce dela Milovana Brkića da protestom pred Palatom pravde, u četvrtak 22. juna, u 14 sati, pruže podršku našem glavnom uredniku.

Predrag Popović

Od 8. maja ove godine Milovan Brkić se nalazi u pritvoru pod montiranom optužbom da je na građanskom protestu protiv nasilja pozivao na nasilnu promenu ustavnog poretka. Aleksandar Vučić je zloupotrebio uticaj na tužioce i sudije kako bi kaznio Milovana Brkića i njegov Magazin Tabloid zbog objavljivanja istine o kriminalu i korupciju kartela oko Srpske napredne stranke.

Tužioci i sudije su izvršili Vučićevo naređenje. Prekršili su procesna i ljudska prava Milovana Brkića i još ga drže u pritvoru, bez ijednog dokaza za optužbe koje mu stavljaju na teret.

Sudija Dušan Agatonović je početak suđenja prvo zakazao za 30. jun, iako se pritvorski predmeti vode po hitnom postupku. U tužbenom predlogu, koji je potpisala zamenica javnog tužioca Ljiljana Komnenović, navodi se da je Milovan Brkić 8. maja 2023. godine, na protestu „Srbija protiv nasilja", pozivao na nasilnu promenu ustavnog poretka. U optužnici je citirana sporna izjava: „Nema nam spasa. Izgleda da će morati mladi klinci da puškama reše sudbinu Srbije. Desiće se to što se desiti mora. Kakva protestna šetnja, mi treba da uđemo prema Skupštini da uhvatimo idiota da mu otkinemo glavu. Mamu ti jebem, Angelinu! Dosta si nas zajebavao tako. Ne. Mi ćutimo... Kao ćutimo... Hoćete da vam Milovan Brkić sa 67 godina donese slobodu..." Tužiteljka Komnenović tvrdi da je Brkić tom izjavom izvršio krivično delo iz člana 309 Krivičnog zakonika Pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja. U nedostatku dokaza, pošto ne postoje, tužiteljka je predložila da se na glavnom pretresu izvrši uvid u zapisnike sa saslušanja okrivljenog i u presudu Višeg suda iz marta 2021. godine, kojom je Brkić osuđen po tužbi Vučićevog kuma Nikole Petrovića, kao i da se pogleda snimak sporne izjave u trajanju 23 sekunde. Tužiteljka Komnenović predlaže sudu da okrivljenog Brkića oglasi krivim, osudi ga na kaznu zatvora u trajanju od dve godine i da mu produži pritvor do pravosnažnog okončanja krivičnog postupka.

Tužiteljka Ljiljana Komnenović nije insistirala na izricanju smrtne presude Milovanu Brkiću, ali u to može da se pretvori i kazna koju je predložila, naročito s obzirom na zahtev da mu se pritvor ne ukida ni dok traje suđenje. Tužiteljka, očigledno, ne zahteva drakonsku kaznu zbog dela koje stavlja na teret okrivljenom, nego želi da zadovolji samozvanog vrhovnog sudiju Vučića, čija karijera je već obeležena smrtonosnim pravosudnim i medijskim hajkama protiv nepodobnih novinara. O tome kako je i uz čiju pomoć Vučić preuzeo kontrolu nad mafijaškom mrežom u pravosuđu, Milovan Brkić je objasnio u podnesku, koji objavljujemo u celini.

- Aleksandar Stepanović, bivši Predsednik Višeg suda u Beogradu, ostavio je iza sebe sudsku mafiju, koju će biti teško razbiti. Viši sud je opasna kriminalna grupa koju je Stepanović, pod Vučićevom zaštitom pažljivo organizovao.

Bez ijedne donete presude u Višem sudu, imenovan je za v.d. predsednika, a potom dva puta uzastopno i za predsednika ovog suda, izabran, prvo za sudiju Apelacionog, a potom i za sudiju Vrhovnog kasacionog suda, u kojem sudi nakon iznenadne smene. Vešto je postavljao za sudije osnovnih i Višeg suda svoje konkubine i sudije od kojih je većina iz homoseksualne zajednice. Stepanović je svoje zamenice i kume i kumove, nakon godinu dana provedenih u ovom sudu, unapređivao za sudije Apelacionog suda u Beogradu. Tako su u Apelacioni sud u Beogradu birane Jelena Stojaković, Jelena Stevanović, Tatjana Lemajić, Ida Nikitović, Ivana Ilića, Stanislava Mitrović. Spisak imena Stepanovićeva izabranika je impresivan. Ovo su sudije parničnog odeljenja.

I u krivičnom odeljenju Apelacionog odeljenja situacija nije bolja.

Stepanović i danas može da izdejstvuje svaku presudu u svoju korist. Vešto pogađajući sve Vučićeve želje i njegovih kumova, Stepanović je preko svojih sudova vešto proganjao novinare, slobodne intelektualce, poslanike. Veliki novac A. Stepanović je zaradio preko Odeljenja za organizovani kriminal. Veća za organizovani kriminal izrekla su preko hiljadu godina zatvora koje su ukidale žalbena veća Apelacionog suda. Stepanovićev menadžer je sudija ovog Suda, sudija Siniša Petrović. On ugovara puštanje iz pritvora ili blaže osuđivanje.

Kako je onda pao gospodin Stepanović. Stepanović je imao podršku stranih centara moći, bez obzira na kriminalni dosije. Ovog moćnog čoveka oborio je Dragan J. Vučićević, urednik Informera, koga su po tužbama za uvredu, pravosnažno osudili krivična veća Prvog i Drugog osnovnog suda u Beogradu. Te presude potvrđivala je njegova zamenica Tatjana Sretenović (1966.) čiju biografiju je Magazin Tabloid detaljno opisao.

Vučićević je pre ministra Bratislava Gašića, kao i njegove ljubavnice ministarke pravde Maje Popović, organizovao Stepanovićevu, očigledno nezakonitu, smenu preko supruga ministarke Popović. Rastko Popović je zamenik predsednika Apelacionog suda, a njihova kuma je Jasmina Vasović, predsednik Vrhovnog kasacionog suda.

Vučić je tako potpuno preuzeo već stvorenu mafiju.

Na ovaj korak se odlučio jer su međunarodna zajednica i policijske službe odlučile da krenu u hapšenje Vučićevog kartela, koji je do sada nedodirljiv.

Za Višeg javnog tužioca u Beogradu Vučićev kartel je postavio izvesnog Nenada Stefanovića, koji se godinama udvarao srpskom diktatoru. Više javno tužilaštvo je važan organ u progonu kriminalnih koruptivnih i organizovanih grupa. Vučićev kartel preko tužioca Stefanovića ima moćnog zaštitnika. Tu je i Mladen Nenadić, tužilac za organizovani kriminal, koji je plaćen 20 miliona dolara da pokriva Vučićev kartel duže na vlasti i od samog Vučića.

Obaveštajne zajednice SAD-a i Europol su detaljno obavešteni o najopasnijim kriminalnim kartelima koji deluju u Srbiji. Čišćenje Balkana od opasnih i ubilačkih grupa počele su u Crnoj Gori, pa se očekuje da i Vučićev kartel počne da pada.

Svojim gazdama Vučić nije ispunio obećanja u roku, a igrao je na mnoge karte. Zašto se traži smena Bratislava Gašića, čoveka koji je smenjen sa mesta ministra odbrane, pa postavljen za direktora BIA, a sada je ministar policije? Vučić drži Bratislava Gašića zbog afere helikopter, u kojoj je poginulo sedam lica.

Gašić je poslušan, a Vučić je u paranoji.

Kada je u Mladenovcu mladi Blažić ubijao ljude, podignuta je srpska policija, njih 600, krenuvši u lov na ubicu. Policija je posle ponoći saopštila da je ubila napadačevog saučesnika, a tu vest je objavila i RTS i druge članice velike propagande laži. Ispostavilo se da ubica nije imao pomagača i to potvrđuje činjenicu da je policija ubila nedužnog čoveka.

BIA je pustila u opticaj Gašićevu spregu sa organizovanim kriminalnim grupama, naročito sa Nikolom Petrovićem, Zvonkom Veselinovićem i Andrejom Vučićem.

Gašić je pružao, kao direktor BIA utočište balkanskim narko kartelima, davao im je pasoše. U MUP-u je Gašić na ključna mesta postavio policajce, poput Gorana Cmolića, čija je supruga Irena Vujović ministarka u Vladi Ane Brnabić.

Velika je paranoja srpskog diktatora, koji preko policije, BIA i vojnih službi danonoćno špijunira diplomatski kor, novinare, opozicione aktiviste, kao i članove SNS-a koji spremaju bežaniju iz ove partije i vlasti. Siromaštvo građana Srbije toliko opterećujuće da postoji mogućnost izbijanja građanskog rata.

Sam diktator poručuje da ne da vlast, makar ga ubili.

Američka obaveštajna zajednica tvrdi da Vučić sebe smatra Bogom Sunca. Niko u novijoj istoriji nije tako teškim i ružnim rečima opisivao građane, novinare, intelektualce, kao Vučić.

On tvrdi da mu dnevno najmanje 200 građana preti ubistvom.

Po ceo dan Vučić preko svoje Velike propagande laži veliča svoje uspehe, koji ne postoje. Preko javnih izvršitelja i sudova, režim je stavio zaplenu na penzije, zaradu i imovinu za oko 2.150.000 penzionera i građana, dovodeći ih u dužničko ropstvo.

Smrt se kezi nad Srbijom - napisao je Milovan Brkić u pritvoru.

Brkić je u pravu, Vučić se kezi nad Srbijom. Kezi se, reži, ujeda, laže i kleveće. Pre deset godina, kad je došao na vlast, Vučić je vodio političke, policijske, pravosudne i medijske kampanje protiv mnogih nepodobnih građana, ali ni protiv koga toliko uporno i prljavo kao protiv Brkića.

Vučić je gotovo u svakom medijskom nastupu koristio priliku da uvredi Brkića. Kad je prvi put bio u Moskvi, kao premijer, Vučić je rekao tri rečenice o susretu s Vladimirom Putinom, da bi sledećih deset minuta objašnjavao srpskim i ruskim novinarima da je Brkić "ološ i šljam", a urednici i novinari Magazina Tabloid "društveni talog, onaj najgori". Gadosti, kakve je navikao da razmenjuje sa članovima svoje porodice, ponovio je i u Parizu, gde je novinarki Pinka opisao kako ga je Emanuel Makron "odveo u svoje tajne odaje". Po povratku iz Pekinga, 2018, kad je najavio da će u Borči, zajedno s Kinezima, napraviti fabriku letećih automobila, nije zaboravio da pomene da su Brkić i njegovi saradnici "ološ, lažovi i reketaši". Prljava kampanja dehumanizacije predstavljala je jedini način na koji je Vučić pokušavao da odgovori na istinu o njegovim zločinima nad Srbijom.

Magazin Tabloid je u svakom broju, a to će i nastaviti, objavljivao dokaze o kriminalnim i korupcionaškim aferama braće Vučić i njihovih saradnika. Na ovim stranicama su objavljeni dokazi o aferama "Krušik", "Jovanjica", "Beograd na vodi", o Rio Tintu i Ziđinu, o smrtnim slučajevima Vladimira Cvijana, Dragoslava Kosmajca i Dejana Jovića, kao i Vučićevim vođama narko klanova Veljku Belivuku, Zvonku Veselinoviću, Predragu Koluviji i ostalim članovima kartela. U našem Magazinu objavljeni su tekstovi, potkrepljeni dokazima, o kriminalnom okruženju Danila Vučića, kao i o mladalačkim nestašlucima kraljice majke Angeline. Nesposoban da demantuje navode iz naših tekstova, Vučić je, umesto odgovora, plasirao klevete i uvrede.

- Milovan Brkić, vlasnik Tabloida, ideolog Marinike Tepić, Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i ostalih, jer oni ponavljaju sve njihove bljuvotine, od toga da sam ubio dete svoje, do toga da mi je sin kriminalac i sve drugo... To je jezivo, ja znam koliko je jezivo. Ali, to sad ostavite po strani. Znate kako to funkcioniše. Evo da objasnim građanima Srbije. Taj kriminalac nešto objavi, onda kod njega trče ko će pre da dođe i donese pare. I to iz parlamentarnih stranaka, nama koalicionih stranaka, a o opozicionim strankama da ne govorim. Tarifa je od 5.000 do 100.000 evra. U zavisnosti od toga koliki period plaćate, da li plaćate na mesečnom ili tromesečnom nivou. A posle tri meseca, i kad mu daju 100.000 evra, čak i naši partneri, onda ih napadne. Onda oni opet donesu, pa sad plate 120.000 evra. I tako to ide. I od mene je tražio mnogo puta, ali ja reket ne plaćam. Samo kažem: "Izvini, majstore, ne plaćam reket, ne plaćam kriminalcima" - rekao je Vučić u intervjuu za Pink 28. jula 2021. godine, prilikom posete Skoplju.

Brkić je odgovorio na jedini normalan način - tužbom. Pokrenuo je privatnu parnicu sa odštetnim zahtevom od 1.000 dinara. Naravno, Vučić nije smeo da se pojavi na sudu jer nema nikakve dokaze, ni da je Brkić od njega tražio novac, ni da je uzimao novac od drugih političara. Hrabrost, koju prezentuje na Pinku, Vučiću nedostaje kad treba da se u sudu suoči sa žrtvom svojih prljavih kampanja.

Iako je izbegao suđenje, Vučić je nastavio s lažima i uvredama. Pre dva meseca, kad se poslednji put pojavio u Narodnoj skupštini, raspravu o Kosovu i Metohiji iskoristio je za nove napade na Brkića i Magazin Tabloid. Umesto o francusko-nemačkom planu za priznanje državnosti albanskog Kosova, o čemu je govorio u šest rečenica, Vučić je čak 87 puta pomenuo Brkića. Gadosti iz Skupštine ponavljao je i u svojim medijima.

- Onaj najgori društveni talog, poput Milovana Brkića, koga napada u svakom broju, osim mene? Ne postoji taj. Kad kažem mene i moju decu i porodicu. To objašnjavam tako što neću da plaćam reket i šaljem kurire i dodvoravam se da mene opiše lepo. Neću da učestvujem u životu države koja će biti reketirana od sitnih kriminalaca i klošara. To su ljudi koji su govorili da sam ubio svoje dete. Govore da mi je majka kurva, jer mi je otac Fahri Musliu. Neću da plaćam reket da to prestane, nego ću da ponavljam to - rekao je Vučić za Večernje novosti 10. februara ove godine.

Na njegove uvrede ne treba odgovarati. Naprotiv, treba ih razumeti. Kad se pogleda u ogledalo, vidi kriminalca. Kad pogleda svog Danila, vidi klošara. Logično je da, usled mentalnih poremećaja, to projektuje na nepodobne novinare. Od toga šta mu padne na pamet kad pogleda svoju kraljicu majku Angelinu ili njenog kolegu Musliua, za javnost u Srbiji mnogo je važnije da odgovori na pitanja koja se otvaraju u Magazinu Tabloid - ko je ubio Cvijana, ko pere novac preko "Beograda na vodi", ko proizvodi i prodaje drogu iz "Jovanjice", ko je napravio klan Veljka Belivuka...

Nezadovoljan rezultatima svojih sablasnih kampanja, kojima je pokušavao da kriminalizuje Brkića, Vučić ga je optuživao i za pozivanje na njegovo i ubistvo članova njegove porodice. Diktator je 27 puta pokretao političku, pravosudnu i medijsku mašineriju s namerom da protiv Brkića montira sudski postupak s optužbom za ugrožavanje njegove bezbednosti. Svi stranački i državni funkcioneri imali su obavezu da vrše pritisak na tužilaštvo i sudove javnim pozivima na hapšenje glavnog urednika Magazina Tabloid. Svi su požrtvovano izvršavali prljave zadatke svog šefa. U tom poslu isticao se i Nenad Stefanović, aktuelni Republički javni tužilac, i to kao predsednik Udruženja sudija i tužilaca Srbije.

- Udruženje sudija i tužilaca oštro osuđuje pretnje upućene predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću. UST nalazi da se pretnje moraju posmatrati iz perspektive bespoštedne borbe protiv organizovanog kriminala, koja dodatno ugrožava bezbednost predsednika, budući da istoj daje snažnu i jasnu podršku. Jedini odgovor tužilačke organizacije i MUP može biti samo odlučna reakcija, koju Udruženje očekuje u najkraćem roku, kojom se šalje direktna poruka da državni organi pretnje i nasilje neće tolerisati ni u kom obliku, niti će se povlačiti pred njima - naveo je Stefanović u saopštenju od pre dve godine.

Bez obzira koliko bilo besmisleno da tužilac poziva tužilaštvo da reaguje na "ugrožavanje bezbednosti predsednika", Stefanović je na taj način dokazao lojalnost i podobnost za uspon na mesto Republičkog javnog tužioca. Stefanović je 8. maja ove godine opravdao Vučićevo poverenje. Postupajući po njegovim uputstvima, njegova zamenica Ljiljana Komnenović pokrenula je istražni postupak protiv Milovana Brkića, na osnovu koga je nastala optužnica u kojoj ona traži kaznu od dve godine zatvora za verbalni delikt.

Hapšenje, pritvaranje i suđenje Milovanu Brkiću podržali su svi najamnici Aleksandra Vučića. Ulogu močuge, koju Vučić koristi u obračunima protiv svih političkih i medijskih protivnika, Vojislav Šešelj je marljivo odradio i u ovom slučaju. U svakodnevnim tiradama, kojima vređa građane i organizatore protesta "Srbija protiv nasilja", Šešelj ne propušta priliku da, za ljubav i nagradu svog gazde, uvredi Brkića i Magazin Tabloid. To je nedavno uradio i u intervjuu za Televiziju Informer.

- Organizatori protesta hirurški precizno izbegavaju nasilje jer znaju da bi tri četvrtine građana odbilo da učestvuje u takvim demonstracijama. Međutim, organizatori nisu mogli svoje višegodišnje ideologe da drže na uzdama, pa je došlo do ispada Milovana Brkića, koji je obznanio njihovu politiku, da se uđe u zgradu i da se Vučiću otkine glava. To su njegove reči. Više puta su ponovljene na raznim televizijama. Sad je Milovan Brkić zbog toga optužen. Tužilac traži dve godine zatvora. Videćemo kakav će biti ishod sudskog procesa. To je ono što je apsolutno nedozvoljeno. Kad su neki mediji javili šta je izjavio i kad su ga naveli kao ideologa ovih prozapadnih partija antivučićevskog pokreta, onda su oni počeli da ga se odriču, da pričaju da nemaju oni ništa sa Milovanom Brkićem. Ma nemoj! Što ga niste vi odstranili? Što ste dozvolili da do toga dođe? Preuzimali ste sve one izmišljotine iz njegovih novina Tabloid. Ja to čitam, uvek volim da čitam šta mi neprijatelji misle - rekao je autor bestselera "Sanaderova mačkica Aleksandar Vučić", "Portparol lopovske stranke Aleksandar Vučić" i "Srpski baron Minhauzen Aleksandar Vučić".

U skladu s još jednom svojom značajnom knjigom, "Vašingtonski plaćenik Aleksandar Vučić", Šešelj je tu vrstu optužbi sada usmerio prema Brkiću. Dok je bio slobodan čovek u haškoj ćeliji, Šešelj je optuživao Vučića da je američki plaćenik, a sada, kad ga Vučić drži na kratkom povocu, zarobljenog njegovom vlastitom pohlepom, Šešelj tvrdi da Brkić radi za zapadne službe. Uz to, bivši vojvoda ne zaboravlja ni lične razmirice s glavnim urednikom njemu neprijateljskih novina.

- Brkić je, tamo negde 1997. godine, na lokalnim izborima bio moj protivkandidat u Batajnici. Ispred Srpskog pokreta obnove kandidovali su ga Vuk i Danica Drašković. Tada je štampao letak sa fotomontažom gde se ja, sa mnogo uvećanim stomakom, družim sa Franjom Tuđmanom i Stipom Mesićem. On je podelio dve-tri hiljade tih letaka po Batajnici. Naravno, niko mu nije poverovao. On se služi najprljavijim sredstvima. Ja znam da je on još krajem osamdesetih godina radio za vojnu službu bezbednosti, čiji cilj je bio da se obori Slobodan Milošević. Kad su smenjeni Veljko Kadijević i ostali generali iz Saveza komunista - pokret za Jugoslaviju, Milovan Brkić je, posle, radio za Srpsku reč. Dugo je bio tamo, pisao je opet te lažljive tekstove. Razišao se sa Vukom i Danom Drašković, pa je radio za onoga ko više plati. Tako radi i sada. Ko stoji iza finansiranja tog lista? Ne može to od prodaje da se finansira. Sve to treba istražiti. On je sad u nečijim rukama. Najverovatnije u stranim. Sad nema uporište u sistemu, ne verujem da bi se neka naša služba, vojna ili civilna, usudila da s njim na taj način šuruje. Moraju biti strani prsti umešani. Ali, to je sad na istražnim organima da utvrde - ponovio je Šešelj istu vrtu kleveta i uvreda, kojima je pre dvadesetak godina pripremao atmosferu linča Slavka Ćuruvije i Dnevnog telegrafa.

Ma koliko bile opasne njegove izjave, Šešelju ne treba zameriti. Dovoljno je pogledati ga, na šta liči, da bi se shvatilo kako od te čovekolike fotomontaže ne može ni da se očekuje ništa drugo osim ovakvih gadosti. Od Šešeljevog urlikanja mnogo je opasnija tišina u kojoj lideri opozicionih stranaka posmatraju torturu nad Milovanom Brkićem.

Na slobodi su Zvonko Veselinović, Dijana Hrkalović, Nebojša Stefanović, Zoran Babić, Aca Rošavi, Petar Panić, Slaviša Kokeza, Željko i Aleksandar Mitrović, Nikola Petrović... Ipak, opozicija je zadovoljna stanjem u pravosuđu, koje sudi Brkiću. Dragan Đilas, kao i Vučić i Šešelj, optužuje Brkića, iako je svima jasno da on nije kriv za to što mu se sada stavlja na teret montiranom optužnicom. Nezaintersovani za pravo i pravdu, svi su zadovoljni što je iza rešetaka smešten starac od 67 godina, koji je beskompromisno objavljivao tekstove o njihovim pljačkaškim pohodima na javne resurse i privatnu imovinu građana Srbije.

Naravno, i u opozicionom delu političke scene postoje značajni pojedinci, koji ne podržavaju torturu nad Brkićem. Svako na svoj način, podržali su ga narodni poslanik Aleksandar Jerković, profesor Vladimir Vuletić, doktor Dejan Žujović, dr Mila Alečković i drugi ljudi, svesni da zatvaranje Brkića ilustruje pravo stanje stvari u otetoj i zatvorenoj Srbiji.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane