Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Pogledi

ODBRANA USTAVNOG PORETKA

Javno tužilaštvo Republike Srbije je podiglo Optužni predlog zatraživši dve godine zatvora za najpoznatijeg srbskog novinara, gospodina Milovana Brkića zbog navodnog ugrožavanja ustavnog poretka naše domovine.

Stevan Zivlak

Kvalifikacija dela, koje je navodno sadržano u privatnom razgovoru gosp. Brkića na ulici sa sagovornikom, izaziva mnoštvo nedoumica i zahteva obimnu stručnu analizu naše stručne javnosti, pošto može, ovakav stav našeg pravosuđa da uvede srbsko društvo u potpuno nepredvidivo stanje, puno neugodnih iznenadjenja, posebno za stotine novinara koji obezbeđuju gorak hleb za sebe i svoju porodicu u današnjim medijima.

Društveni konsensus danas, manifestovan i svakonedeljnim demonstracijama stotina hiljada ljudi u prestonici, je da je samopostavljeni diktator još pre deceniju, vaspostavio protivan Ustavu režim sa svim osobinama samodržavlja, uz svakodnevno kršenje Ustava Republike Srbije.

I sam gosp.Vučić, u svakodnevnim terapijskim seansama na režimskim medijima, često izjavljuje da on ne postupa po svojim ustavnim ovlašćenjima, koja su veoma mala i protokolarna kada je funkcija Predsednika Republike u pitanju, već da on sledi svoje snove, te da je uveo Srbe u zlatno doba.

Da ne analiziramo njegov makijavelistički pristup vladanju, u smislu da cilj opravdava sredstvo, te da se vratimo retoričkom pitanju a to je da li su snovi Predsednika Republike ustavna kategorija, koju državni organi, između ostalih i Republičko tužilaštvo moraju ex oficcio braniti svim sredstvima, ili obratno, da li su državni tužioci u poslednjoj deceniji propustili priliku i svoju zakonsku obavezu, da pomenutog gospodina Predsednika opomenu, da njegovi snovi nisu predmet dozvoljenih državničkih aktivnosti Predsednika Republike.

Da li tužilaštvo sme braniti samopostavljeni protivustavni autokratski režim od građana koji traže i osnovano zahtevaju da se vlast vrati u ustavni poredak.

Na osnovu kojih to propisa tužilaštvo smatra da današnji de facto totalitarni režim u Srbiji je ustavan, te da građani nemaju prava uopšte isticati primedbe u pogledu protivustavnog ponašanja brojnih državnih činovnika, pa i Predsednika, a da građani nemaju nikakvu mogućnost smene Predsednika zbog njegovog otvorenog protivustavnog svakodnevnog postupanja.

Da li je psovanje jedne starije gospođe, ugrožavanje ustavnog poretka, s tim u vezi, kada je uvedena funkcija gospođe majke u ustavni poredak.

Novinara gosp.Milovana Brkića optužiti da ugrožava ustavni poredak Republike, je neprimereno. Radi se o bardu srbskog novinarstva koji već više od četiri decenije ukazuje u svojim brojnim kritičnim tekstovima, objavljenim u desetinama raznih medija, na malverzacije, zloupotrebe, nezakonitosti, nepravilnosti u društvenom životu, upravo da bi kao savestan građanin, doprineo zaštiti ustavnog poretka svoje zemlje.

Osuditi čoveka koji svojim nastupima i pisanjem ukazuje na ozbiljna kršenja ustavnog poretka od strane vlasti , za ugrožavanje ustavnog poretka, je nemoguće, takva optužba je conradictio in adjecto, do presude se može dođi samo grubim pravnim nasiljem koje bi ostavilo duboke ožiljke u pravnom sistemu.

Sa druge strane, da li su nazovi brojni današnji novinari, u stvarnosti partijski politički propagandisti režima svesni, da batina ima dva kraja, te da će nova narodna vlast koja će izvesno biti iznedrena iz ovih narodnih protesta, osudom Milovana Brkića, dobiti izvanrednu priliku, odnosno pravni presedan, da političke propagandiste i analitičare redom privodi pravdi, pošto je nekritično veličanje i odbrana neustavnog režima, par exelance primer ugrožavanje ustavnog poretka.

Šta mogu očekivati, nego privođenje pravdi i procesuiranje za narušavanje ustavnog poretka, političari koji po belom svetu potpisuju razne Briselske, Vašingtonske itsl., sporazume kojima predaju ili prodaju deo po deo Svete Srbske zemlje, Kosova i Metohije. Ukoliko Pravosuđe nezakonito napravi pravni presedan i osudi slavnog novinara, onda otvara Pandorinu kutiju i stvara pravni presedan za desetine i stotine sudskih postupaka po ovom osnovu, ali pristalicama vladajućeg protivustavnog režima.

Pa i sami zaposleni u Tužilaštvu, ovakvom kvalifikacijom dela stupaju na klizav put lične odgovornosti, ličnog sam mišljenja da im je to sasvim bespotrebno i može doneti samo nevolju i njima i nalogodavcu.

Današnji Ustav Republike Srbije je solidan, demokratski i omogućava razvoj demokratije, smenjivost vlasti, podelu vlasti i druge tekovine zapadne demokratije. Ako je gospodin Predsednik hteo da uvede ličnu diktaturu, da omogući sebi pravo da komanduje rušenjem u Savamali, da legalizuje partijske odrede janjičara, da preda agresoru Svetu srbsku zemlju Kosovo i Metohiju itsl., imao je prilike i mogućnosti menjati Ustav Srbije u protekloj deceniji. Kako to nije učinio, on je svesno sebi prigrabio niz protivustavnih prava, o kojima se danas ozbiljno razmatra u vrhovima vlasti USA i razmatraju dalji koraci za eliminisanje takvog oblika zloupotrebe vlasti u državi ograničenog suvereniteta, kakva je Srbija danas.

Postupanje prema čuvenom srbskom novinaru gospodinu Milovanu Brkiću svakim danom kumulira sve više grešaka državnih vlasti, građani naše zemlje trebaju biti svesni da je odbrana ljudskih prava Brkića možda poslednja crvena linija, koju ako dopustimo da pređe od zbrda zdola skrpljena naprednjačka vlast, koju ako pređu, otvaraju sebi nesmetane mogućnosti još otvorenijeg uvođenja robovlasništva nad Srbima.

Molimo se Gospodu da nam da snage da se oslobodimo kvislinga koji prihvataju sve surovije zahteve okupatora, omogućavajući pristalicama Četvrtog Rajha i domaćim izdajnicima da se iživljavaju nad Srbskim narodom bez ikakvog kraja i smisla.

Ukoliko bi demonstracije nezadovoljnog naroda rezultirale proglašenjem unutrašnje okupacije, pa zatim organizovanjem mesnih narodnooslobodilačkih odbora, naš politički život bi krenuo pravcem koji može iznenaditi mnoge koji možda neosnovano računaju na veliku unutrašnju snagu kolaboracionista.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane