Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Su(lu)dovanje

Koja mafija vlada u srpskom pravosuđu (272)

Ljubav, droga i kalašnjikov

Srpski sudovi još donose presude „U ime naroda". I, uglavnom, protiv naroda, odnosno običnih građana, koji ne pripadaju gornjoj strukturi društva, niti organizovanim kriminalnim grupama koje drže na vezi i apanaži veći broj sudija i državnih tužilaca. Za razliku od državnih tužilaca, koji svojim zamenicima mogu da izdaju obavezujuća uputstva, sudije su potpuno samostalne u svom radu i odlučivanju. Na žalost, najveći broj delilaca pravde tako se i ponaša - nasilno, priprosto, ne poštujući zakonitost ni javni moral. Za tužioce i delioce pravde u Srbiji birani su podobni i prepodobni, loši studenti i još lošiji ljudi. Zašto se nemo posmatra propadanje i sunovrat Srbije i pravosuđa? Šta se dešava na suđenju za ubistvo pilota u čijem telu je pronađena droga zbog koje Amerika diže zid prema Meksiku?

Todor Mitić

U krvi ubijenog Vuka Jolovića (30) iz Jakova pronađeni su alkohol, kokain i opasan narkotik fantanil. Odbrana Đure Nikolića, optuženog za ubistvo, tvrdi da je fantanil pomutio razum Joloviću, koji je izazvao incident koji se tragično završio.

Droga fentanil, poznata po tome što je Amerika počela da pravi zid prema Meksiku kako bi sprečila njeno krijumčarenje, pronađena je u krvi ubijenog pilota iz Jakova Vuka Jolovića, zbog čega je suđenje za naizgled surovu likvidaciju dobilo potpuno drugu dimenziju i nametnulo pitanje otkud pokojnom mladiću ovaj izuzetno opasan narkotik, od koga ga je nabavio i da li je bio deo narko mreže od Latinske Amerike do Evrope?!

Ovo šok otkriće proisteklo je iz nalaza veštaka koji su utvrdili da su u krvi ubijenog pilota nađeni alkohol, kokain i fentanil, čije je dejstvo slično heroinu, a koji na narko-tržištu još uvek slovi za novu drogu i izdvaja se zbog činjenice da od jednog grama ovog primarnog farmaceutskog narkotika može da se napravi oko 7.000 doza za uličnu prodaju! Odbrana zastupa tezu da je kuvar i igrač folklora Đuro Nikolić (24), koji je optužen za ubistvo, zgrabio kalašnjikov i povukao okidač jer je pilot zbog dejstva ove droge izgubio razum, upao u njegovu porodičnu kuću i počeo mahnito da lomi stvari, napada njegovog brata i oca i preti da će mu silovati majku!

Đuro Nikolić je na početku glavnog pretresa u beogradskoj Palati pravde izjavio da bi pristao ga pilot Vuk Jolović i njegovo društvo maltretiraju koliko god hoće, kada bi mogao da vrati vreme unazad, tvrdeći da nije hteo da ga ubije. Kada je suočen sa optužbama da je hicima iz kalašnjikova izrešetao Vuka Jolovića, on je na prvom saslušanju kod tužioca zaplakao i otkrio da su ga ubijeni, njegov ujak i njihov prijatelj kobnog dana toliko prebili da se usled udaraca uneredio! Prvi metak koji je ispalio prilikom rafalne paljbe iz kalašnjikova prošao je njegovom starijem bratu Nikoli tik pored glave i samo je pukom srećom izbegao smrt. Tri metka su pogodila Vuka, dok su preostala tri završila u parkiranim automobilima.

- Otišao sam na okretnicu autobusa 610 na Vukov poziv da raščistimo probleme koji su trajali tri godine pre kobnog događaja. Međutim, Vuk i njegov ujak Kole su upali u moj auto i počeli besomučno da me tuku. Uspeo sam da pobegnem u „S klub" u Jakovu, ali je Vuk dotrčao za mnom, udario me pesnicom u glavu i izvukao napolje, pa je zajedno sa Koletom i još jednim drugom nastavio da me udara. Sramota me je što moram da kažem da sam se na kraju uneredio... Kada bih mogao da vratim vreme unazad, pristao bi da me maltretiraju do kraja života jer nisam hteo da ubijem Vuka - rekao je Đuro opisujući događaj koji je prethodio ubistvu od 29. maja 2022. godine u Jakovu.

Milan Nikolić, otac osumnjičenog mladića je neposredno posle događaja izjavio da mu je žao izgubljenog mladog života i da je lično otišao da razgovara s Vukom kada mu je sin priznao da je u problemu, ali da je mladić nasrnuo i na njega, a potom sa svojim ujakom Milošem Mihajlovićem Koletom krenuo za njim kući i nastavio krvnički da ga bije.

- Vuk je ispred naše kuće pesnicom udario mog starijeg sina Nikolu. Đura je to posmatrao iz svoje sobe, pa je istrčao noseći kalašnjikov i ispalio jedan rafal. Prvi metak je prošao mom sinu Nikoli tik pored glave i za dlaku je izbegao smrt. Tri metka su pogodila Vuka, dok su još tri završila u parkiranim vozilima. Bio sam u šoku kada je Vuk pao, a još gore sam se osećao kada sam shvatio šta je moj sin uradio. Đuro je posle toga seo u svoj auto i pobegao, ali se kasnije predao - prepričao je tada otac optuženog mladića.

Kako Tabloid ekskluzivno saznaje Vuk Jolović i ujak Miloš Mihajlović Kole bili su pre ovog nemilog događaja više puta procesuirani zbog različitih krivičnih dela, dok je brat ubijenog Lazar Jolović dvaput bio u sukobu sa zakonom.

Vuk Jolović je hapšen 2019. godine, ali nema podataka o njegovoj osuđivanosti. Bio je osumnjičen za sledeća krivična dela: pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, nasilničko ponašanje, protivpravno lišenje slobode, uništenje i oštećenje tuđe stvari, upotreba opojnih droga. Njegov ujak Miloš Mihajlović Kole bio je osumnjičen za sledeća krivična dela: nasilničko ponašanje, nanošenje teških i lakih telesnih povreda, prikrivanje, ugrožavanje sigurnosti i upotreba opojnih droga.

Mihajloviću je izrečena kazna zatvora 2017. godine presudom Trećeg osnovnog suda od devet meseci zbog nanošenja teške telesne povrede. I Lazar Jolović, brat ubijenog Vuka, bio je dva puta u sukobu sa zakonom, zbog narkotika i saobraćajnih prekršaja.

Đuro Nikolić je na početku glavnog pretresa ispričao da se sa Milošem Mihajlovićem Koletom znao samo na „ćao, ćao", kao i da mu je od ranije pretio samo zbog toga što je počeo da se zabavlja sa njegovom bivšom devojkom Dunjom. On je rekao da je maltretiranje počelo tri godine pre nemilog događaja.

- Prvo maltretiranje je počelo kada su Kole, Vuk i Lazar došli kolima ispred moje kuće. Kada su me pozvali da izađem sišao sam samo u donjem vešu. Dali su mi telefon mog komšije Peđe, govoreći mi da mu ga odnesem tokom dana kad budem mogao, a onda mi je Kole rekao da uđem u kola. Ne znajući o čemu se radi, seo sam unutra, a on je dao gas. Na pola ulice je rekao "da hoće da stane kod Ljubiše Buhe Čumeta da uzme kameru i da me jebe". Kada sam ga pitao zbog čega to radi, počeo je da me udara, a na kraju me je odvezao kod njega kući gde su bile Dunja, Jana, Glorija i Milica sa još dva mladića. Uveo me je u klanicu i odmah počeo da me udara, tražeći da mu kažem da li sam u vezi sa Dunjom. Kada sam to negirao, još više se iznervirao, uzeo je sataru i vitlao u mom pravcu. Vuk je stao između nas i rekao mi da idem kući, a kada sam krenuo Milica me je uhvatila za vrat i počela da me udara, a onda je došla Koletova mama i zapretila "da će me sahraniti i poubijati moju porodicu" - ispričao je Đuro Nikolić i naveo da je maltretiranje krenulo pre tri godine kada je počeo da se zabavlja sa bivšom devojkom Miloša Mihajlovića Koleta od koga zaziru svi meštani Jakova.

- Na početku zabavljanja smo se viđali s vremena na vreme. To je trajalo oko mesec i po dana. Kroz priču sa njom stalno sam joj govorio da svojima treba da kaže da smo u vezi i da to ne treba da krijemo. Vreme je prolazilo, ali im ona to nije rekla. Nekoliko puta sam joj predložio da im ja to kažem, ali je ona rekla "da je rano za to". Pamtim da mi je Vuk stalno pravio probleme. Znao je da me kinji tako što je pitao i proveravao zašto su moji drugovi nešto uradili. Znao sam da se oni drogiraju i nekoliko puta sam ih video. Koleta i Vuka sam viđao u toaletu klubova dok su konzumirali narkotike, a Lazara kod manastira Fenek kako se u automobilu drogira sa Z. T. Osetili su da mogu da me maltretiraju i stalno su me proganjali. Dosta ljudi u Jakovu može da potvrdi da su bili agresivni prema meni, kao i da su se bavili kriminalom - otmicama, zelenašenjem, rasturanjem droge i da su pritom fizički zlostavljali dužnike i otimali im imovinu. Šest mesci pre kobnog događaja počeli su svakodnevno da me maltretiraju. Kole je glumio dobricu i govorio im "da me ne zlostavljaju mnogo", ali sam znao da sve rade po njegovom naređenju. Jednom me je povezao sa sobom kada je jednom čoveku išao da isporuči drogu. Vozio je auto i usput se drogirao, a mene je tom prilikom zadržao do četiri ujutru - ispirčao je Nikolić i dodao da je tek kasnije saznao da je Dunja bila u vezi sa Koletom i da su se zbog toga okomili na njega i pretili mu da će ubiti njegovu porodicu i njega.

Nikolić je prepričavao događaje koji su prethodili zločinu navodeći da mu je Vuk više puta govorio da upozori svoje drugove da se smire i da mu je pretio da će i njega i njih da siluje ako ga ne poslušaju, dok je za kritični događaj rekao da se malo toga seća.

- Hteo sam da ih zaplašim kako bi nas ostavili na miru. Sišao sam u dvorište sa puškom. Kada su me ugledali neki su počeli da beže. Video sam kako Vuk i dalje gazi mog brata Nikolu. Vikao sam da ga ostavi na miru i išao prema njemu. Znam da sam ispravio pušku i da je počela da puca. Koliko se sećam ispucao sam jedan rafal u pravcu Vuka. Posle toga sam čuo vrištanje moje majke, vikala je: "Ne, Đuro! Ne to!". Nije mi bilo jasno šta govori, pa sam je pitao: "A, šta to ne, majko?" Rekao sam bratu da vodi majku da je ne ubiju. Kada sam se okrenuo video sam Vuka kako leži. Prišao sam i video krv. Rekao sam mu da ustane i ostavi moju porodicu na miru, ali se on nije pomerao. Tada me je uhvatila panika i osetio sam strah. Video sam Koleta i rekao mu da priđe da mu pomogne. On je vikao da ne sme, posle čega sam pozvao mog brata i rekao mu da slobodno priđe i da ću se ja skloniti. Koliko sam video, Kole je sa mojim bratom uneo Vuka u auto. Kole je govorio da će me ubiti, a čak sam video da nešto vadi iz torbice. Meni je to ličilo na pištolj. Tada sam seo u svoj auto i odvezao se. Osećao sam i posle toga strah i paniku da će me naći i da će me ubiti. Plašio sam se i policije. U takvom stanju sam otvorio prozor auta i bacio pušku. Sklonio sam se u šumu, ali nisam znao šta da radim. Bio sam siguran da nisam ubio Vuka, već da sam ga samo ranio. Posle dva dana sam se smirio i odlučio sam da se predam policiji. Kada sam ušao u stanicu jedan policajac mi je rekao: "Trebao si da ubiješ i Koleta. Svima bi nam olakašao, to su govna i kriminalci." Ja sam se zaprepastio i pitao ga: "Kako to misliš i Koleta?" Tada mi je on rekao da je Vuk podlegao povredama u bolnici, a meni je u glavi nastao haos. Zvali su Hitnu pomoć da me pregleda. Posle toga sam sedeo neko vreme i sve im ispričao. Na kraju sam tražio da me zaštite da me Kole ne ubije. Otišli smo do Progara gde sam im pokazao gde sam bacio pušku. Rekao sam im za sve moje probleme sa Vukom i Koletom i osetio sam da su me razumeli. Da nisam bio mnogo uplašen i da nisam strepeo za živote mojih najbližih, kao i svoj, ovo se sigurno ne bi desilo - ispirčao je Đuro Nikloć na početku glavnog pretresa.

Odbrana osporava pravnu kvalifikaciju krivičnog dela koje se Nikoliću stavlja na teret i tvrdi da nije počinio teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 20 godina do doživotne robije, već ubistvo na mah za koje zakon propisuje kaznu zatvora od sedam do 12 godina.

- Đuro Nikolić se kritičnom prilikom nalazio u specifičnom psihičkom stanju jer je bio uplašen za živote članova svoje porodice i sebe. Netačno je da je pušku držao uperenu u pravcu Vuka Jolovića. On je započeo rafalnu paljbu, ali je to bilo više u magnovenju i iz straha kako bi od sebe i svoje porodice otklonio opasnost u kojoj se našao bez svoje krivice. Bio je u stanju jakog emocionalnog naboja i razdraženosti kojem je prethodilo trogodišnje maltretiranje Vuka Jolovića i njemu bliskih osoba - navela je odbrana na pripremnom ročištu i istakla da je Jolović neposredno pre kritičnog događaja tukao Nikolića sve dok se nije uneredio, posle čega je optuženi otišao kući da se opera i presvuče, a posle toga je legao da spava kako bi se smirio i spasao.

- Nažalost Vuk Jolović je pijan i pod dejstvom jakih droga kokaina i fentanila, koje su pronađene u njegovoj krvi, zajedno sa svojim ujakom Koletom upao u dvorište porodice Nikolić. Otac Milan je pobegao u radionicu, a pojavili su se brat optuženog Nikola Nikolić i njegov kum Aleksandar Jevtić. Vuk počinje da udara Nikolu uz pretnje i psovke. Đuro je u tom trenutku ustao iz kreveta i iz svoje sobe slušao i gledao kako mu Vuk tuče brata, a potom i oca. Na kraju je počeo da urla da će mu silovati majku. Bio je u stanju magnovenja i opisao je da mu se činilo da se cela kuća trese. Zbog osećanja besa, povređenosti i poniženosti nije mogao da sluša i gleda kako su došli na kućni prag da ga maltretiraju i povrede celu porodicu. Veštacima je rekao da je imao osećaj kao da mu čupaju srce jer majku pre toga nikada nije video toliko uplašenu. Detalja se ne seća i ne ume sve racionalno da objasni. Kada mu je majka rekla: "Nemoj sine!", on je uzvratio pitanjem: "Šta to nemoj?", što govori u prilog u kakvom je psihičkom stanju bio. Zbog batina koje je pretrpeo svega nekoliko sati pre kričnog događaja i maltretiranja koje je trajalo čak tri godine njemu je apsolutno bila smanjena mogućnost racionalnog upravljanja svojim postupcima - rekao je branilac optuženog Nikolića i osporio da je njegov klijent namerno pucao.

- Apsolutno su netačni navodi iz optužnice da je Nikolić pucao u Vuka dok je ležao na zemlji okrenut leđima. To dokazuje i raspored čaura koje su pronađene na licu mesta. Nikolić nijednim svojim postupkom nije prouzrokovao ovaj nemili događaj. On je neposredno pre toga, na poziv braće Jolović, otišao na okretnicu autobusa 610 ne sluteći da će tamo preživeti pravu torturu. Tamo su ga tukla braća Jolović, kao i Srđan Majdanac, preteći da će ubiti sve članove njegove porodice i njega. Nekako je uspeo da pobegne iz svog automobila "golf 4" i otrči do "S kluba" u Jakovu. Tražio je telefon da pozove pomoć, ali su Vuk i Lazar Jolović ubrzo stigli za njim i nastavili da ga tuku. On je iskreno ispričao sudskim veštacima psihijatrima da se od primljenih batina i uplašenosti za svoj život bukvalno uneredio u gaće. Ni sam ne zna kako je uspeo da pobegne do svoje kuće gde se nedugo zatim odigrao nemili događaj - objasnio je Nikolićev advokat.

Veštaci su se detaljno izjasnili o količini alkohola u krvi ubijenog i narkoticima koje je konzimirao pre nemilog događaja.

- Vuk je po izjavi njegovog brata Lazara popio 12 malih piva. Hemijsko-toksikološka analiza je utvrdila da je u krvi imao prisustvo fentanila i kokaina. Ova analiza je urađena na osnovu uzoraka biološkog materijala koji je uzet tokom sudsko-medicinske obdukcije. Veštaci treba konkretno da odgovore da li su alkohol i navedeni opijati pojedinačno i u sadejstvu uticali na svest Vuka Jolovića i u kojoj meri, pre svega po pitanju agresivnosti, lažnog samopouzdanja i precenjivanja sopstvenih mogućnosti - navedeno je na početku glavnog pretresa.

Na početak suđenja u beogradskoj Palati pravde došle su porodice i prijatelji optuženog, ali i ubijenog mladića.

Prethodno je sudija naredila da se iz sudnice udalji brat ubijenog Vuka Jolovića, ali on to u prvi mah nije želeo da uradi.

- Bio sam jedini svedok i znam tačno šta se desilo. Ja govorim istinu za razliku od porodice Nikolić, koja to ne čini - rekao je brat ubijenog pilota, a suđenju su prisustvovali i otac ubijenog Vuka, kao i prijatelji.

Motiv ubistva nije sa sigurnošću utvrđen. Dok rođaci ubijenog tvrde da je Vuk stradao samo zato što je branio jednog maloletnika od Đurinog šikaniranja, optuženi je priznao zločin i rekao da su ga ubijeni i njegov brat maltretirali tri godine.

Na dan kada je porodica Jolović obeležila pomen, Vukova majka je na Fejsbuku napisala potresnu poruku.

- Četrdeset dana majku poljubio nisi, 40 dana majka tebe čeka. Boriće se majka za tebe, do kraja. Anđele majkin prvi - napisala je neutešna žena koja je okačila sinovu nasmejanu sliku. Ispod ove fotografije nizali su se komentari podrške i utehe.

- Od suza bi te napravili, zlato tetkino - glasio je jedan komentar, dok su zatim nizale poruke: "Počivaj u miru sine moj. Bog neka ti podari rajsko naselje. Grli brata svog Vlajka."

- Anđele naš! Oko moje najlepše. Dišeš. Tu si.

Jedan mladić je ispod fotografije ostavio komentar koji je delovao pomalo preteće, nakon što je "odgovorio" na jednu poruku.

- E, srce naše, za šta si dao život, ljubavi? Voli te tvoj drugi ćale - stoji u komentaru, a mladić odgovara:

- Nije dao, gnjida ga mučki uzela.

Miloš Mihajlović Kole, uajk ubijenog Vuka Jolovića, koji je bio i očevidac zločina, ranije je ispričao da su kobnog dana svi bili okupljeni u Jakovu i pekli jagnje u dvorištu, kada se pojavio Đura Nikolić i napravio problem.

- Odjednom je Đura izleteo u gaćama iz automatom i počeo da puca. Sakrio sam se iza nekog auta i molio ga da spusti pušku, a to su ponavljali i njegovi roditelji i brat. Rekao sam mu: "Đuro, pusti me da pomognem Vuku, hoćeš li i mene da ubiješ?". On je odgovorio: "Tebe neću". Sasuo je još jedan rafal u Vuka - ispričao je Miloš.

Suđenje se nastavlja 27. septembra.

antrfile

Droga nije skupa

Droga Fentanil je relativno nova droga na narko-tržištu. Njeno dejstvo je slično heroinu, a od jednog grama fentanila može da se napravi oko 7.000 doza za uličnu prodaju.

Procenjuje se da kilogram ove droge na crnom tržištu narkotika vredi oko 5.500 evra. U srpskoj policiji, bar zvanično, još nije zabeležen slučaj zaplene fentanila ili droge koja je nastala na njegovoj osnovi. Prema raspoloživim informacijama, fentanil je zapravo primarna farmaceutska opoidna droga, koja često služi kao osnova za hemijsko modifikovanje i stvaranje zabranjenih supstanci. Od jednog grama čistog fentanila može da se napravi čak 7.000 doza za uličnu prodaju. Njegova proizvodnja zahteva minimalno tehničko znanje, a uputstvo za pravljenje se, prema rečima upućenih u ovu problematiku, može naći na internetu. Uživaoci narkotika fentanil sve češće koriste kao zamenu za heroin. Efekat koji stvara ova droga je slična heroinu, ali je osećaj euforije i bestežinskog stanja mnogo jači. Međutim, intenzivno uzimanje i ove droge može da izazove smrt kod uživaoca.

Reč je o vrsti takozvanih sintetičkih droga, koja se stvara u laboratoriji od legalnih hemijskih sastava čiji je učinak skoro identičan kao uzimanje kokaina ili heroina. Mnoge ilegalne laboratorije stvaraju nove hemijske supstance, koje mogu slobodno da se nabave, jer nisu na listi zabranjenih.

Fentanil se u medicini koristi kod otklanjanja hroničnog bola, recimo u slučaju karcinoma. Pospanost, vrtoglavica, glavobolja, mučnina, povraćanje, nesanica, prekomerno znojenje, promene raspoloženja, halucinacije.

Svetski mediji su 2008. godine izvestili da je najmanje 1.000 osoba umrlo u nekoliko američkih gradova, od prevelike doze ovog narkotika. Dileri narkotika su ovu drogu ilegalno prodavali na američkim ulicama, mešajući ga sa kokainom i heroinom.

U takozvane nove droge spadaju i mefedron, u žargonu poznat kao "mjau-mjau" ili "luda mačka" i em-di-em-ej. "Maju-mjau" je droga bele boje, podseća na kokosovo brašno i zvanično još nije na listi droga, dok je "em-di-em-ej" polusintetička psihoaktivna droga. Ima imidž rekreativne droge, čije dejstvo traje do šest sati.. Mogu da se nabave po ceni od 500 do 1.000 dinara. Sintetičke droge, poput ovih, dolaze u Srbiju uglavnom iz ileganih laboratorija zemalja zapadne Evrope zbog čega se u ovom slučaju postavlja pitanje odakle ubijenom Vuku Joloviću ova droga, kako je došao do nje i da li je eventualno bio uključen u njeno rasturanje, kao i da li je pripadao nekoj narko-mreži.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane