Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

STOP TIRANIJI Sloboda za Milovana Brkića, sloboda za Srbiju

Milovan Brkić iz pritvora poručuje diktatoru kakav kraj ga čeka

Vučić zreo za ludnicu

Aleksandar Vučić nastavlja da zlostavlja Milovana Brkića. Iako mu je zdravlje u kritičnom stanju, glavni urednik Magazina Tabloid je 23. avgusta prebačen iz Specijalne zatvorske bolnice u pritvorsku ćeliju. Brkić je toliko slab da ne može da hoda ni sa štapom, kreće se u invalidskim kolicima. Brojni političari i intelektualci, poput Vuka Jeremića i prof. dr Mila Lompara, zahtevaju da se zaustavi tortura nad uhapšenim novinarom, osuđenim zbog verbalnog delikta. Ipak, Vučić ne odustaje od namere da se osveti Brkiću za sve istine o njegovim kriminalnim aktivnostima, koje su objavljene na stranicama ovih novina. Tragičan kraj ovog progona najavljuje i ugledni beogradski doktor Dejan Žujović, koji kaže da zna lekare koji u Centralnom zatvoru „leče" Brkića, zato nije optimista. Za razliku od Žujovića, Milovan Brkić je optimista bar po pitanju skorog oslobođenja Srbije od diktatora, koji će, sigurno, završiti u ludnici.

Predrag Popović

Glavni urednik Magazina Tabloid, Milovan Brkić, vraćen je iz Specijalne zatvorske bolnice u ćeliju Pritvorske jedinice beogradskog Centralnog zatvora. Brkić je 28 dana proveo u bolnici. Lekari su procenili da sada, pošto više ne mogu da mu daju infuziju u vene na rukama, toliko su oštećene iglama, ne postoji razlog da ga ne vrate u ćeliju.

Usled štrajka glažu, Brkić je izgubio 30 kilograma, a organizam mu je iscrpljen. Uz prethodne probleme s visokim pritiskom i dijabetesom, u pritvoru su mu oštećeni jetra, bubrezi i pluća. Medicinski nalazi ne ulivaju nadu u skoro poboljšanje, a kamoli u brz i potpun oporavak. Bez obzira na sve to, suprotno zakonima, moralu i elementarnoj ljudskosti, Vučićevi poslušnici iz pravosuđa, izvršne vlasti i državnih institucija pokazuju odlučnost u saučestvovanju u ovom ritualnom ubistvu, koje pred očima celokupne javnosti traje od 8. maja. Odlukom sudije Dušana Agatonovića, Milovanu Brkiću je produžen pritvor i nakon izricanja sramne prvostepene presude, kojom je zbog vebalnog delikta osuđen na 14 meseci zatvora. Apelaciono veće, kojim je predsedavao sudija Rastko Popović, muž ministarke Maje Popović, u kome su bile i sudije Dušica Đorđević i Jelena Škulić, odbacilo je žalbu na rešenje o produženju pritvora. Sudije su procenile da je pritvor „iako najteža, jedina adekvatna mera", pošto postoji mogućnost da Brkić ponovi krivično delo koje mu se stavlja na teret. Usledio je predlog Brkićevih advokata da se ukine pritvor dok traje žalbeni postupak ili da mu se odredi blaža mera, odnosno kućni pritvor sa elektronskim nadzorom. I to je odbio Apelacioni sud, na čijem čelu se nalazi sudija Duško Milenković, kum sudije Agatonovića.

Advokat Stevan Damnjanović podneo je novi predlog za ukidanje pritvora. U predlogu se ističe da nije jasno zašto je Brkiću određen pritvor, pošto je u prvobitnom zahtevu tužilaštva kao razlog navedeno to što će okrivljeni Brkić „ponoviti krivično delo na protestu koji treba da se održi 14. maja tekuće godine". Maj je protekao. Protekli su jun, jul i avgust, a Brkić je još u pritvoru. Zdrav razum bi zaključio da sada, u septembru, ne postoji opasnost da okrivljeni bilo šta kaže na protestu koji je održan 14. maja. Advokat Damnjanović je ukazao da pritvor predstavlja najtežu meru obezbeđivanja prisustva okrivljenog u krivičnom postupku. Činjenica da je postupak u žalbenoj fazi govori da prisustvo okrivljenog nije potrebno. Ovako, produživanje mere pritvora se poistovećuje sa kaznom zatvora, koja još nije pravosnažna.

- Mi imamo situaciju da se okrivljenom sudi za krivično delo koje nije velika društvena opasnost, a da se Predrag Koluvija i Dijana Hrkalović, kojima se sudi za mnogo teža krivična dela, brane sa slobode - naveo je advokat Damnjanović, koji je sudskom veću Apelacionog suda (u kome će, verovatno, opet biti sudije Zorica Avramović, Vesna Lukačević i Olivera Pajić), postavio nekoliko pitanja: Kako je moguće da lice koje ima 67 godina i određene bolesti predstavlja toliku opasnost da će u najkraćem roku ponoviti krivično delo iz člana 309 stav 1 KZ, pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja, da je jedino mera pritvora adekvatna za obezbeđivanje prisustva okrivljenog lica? S obzirom da je danas 109. dan od kada je lice lišeno slobode, na osnovu čega se opravdava ovoliko trajanje pritvora shodno činjenici da se delo koje se stavlja na teret okrivljenom nema znatnu društvenu opasnost jer je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina? Kako će sud napraviti razliku između pritvora, kao mere obezbeđivanja prisustva okrivljenog lica i pritvora koji se poistovećuje sa krivičnom sankcijom, kaznom zatvora u ovom konkretnom slučaju, kada se okrivljeni već 109 dana nalazi u pritvoru? Predrag Koluvija i Dijana Hrkalović se brane sa slobode u postupcima u kojima im se sudi za najteža krivična dela. Shodno tome, kako objašnjavate da sa jedne strane imamo lica kojima se sudi za najteža krivična dela i ta lica se nalaze na slobodi, a sa druge strane imamo lice kome se sudi za lakše krivično delo i ono se nalazi u pritvoru? Na osnovu čega sud utvrđuje koliki je kratak vremenski rok u kome će ponoviti krivično delo? Koliko traje taj period? Je l' taj period duži od 109 dana?

Advokat Damnjanović je, na osnovu svega navedenog, predložio Apelacionom sudu da ukine pritvor Milovanu Brkiću i omogući mu da se brani sa slobode.

Sve sudije u beogradskom Višem sudu prate ovaj slučaj i svi znaju da presuda, kojom je sudija Dušan Agatonović, kaznio Milovana Brkića sa 14 meseci zatvora, nema veze ni sa zakonom, ni sa pravdom. Sudije, koje su razgovarale, s urednicima i novinarima redakcije Magazina Tabloid priznaju da je Brkić neosnovano osuđen i zadržan u pritvoru, ali svi redom naglašavaju da ih to nije iznenadilo s obzirom da znaju kako i šta radi sudija Agatonović. Za njega svi kažu da je pristojan čovek, lepo vaspitan, ali potpuno bez empatije i morala, zainteresovan je samo za ličnu korist. Agatonovićeve presude, poput ove protiv Brkića, izraz su njegovog karaktera. Kako kažu njegove kolege, Agatonović se nikada nije ni sekund dvoumio između toga da postupa u skladu sa zakonom ili po naređenju. Kad dobije nalog da nekoga osudi, ili ako sam proceni da "oni odozgo" žele da nekoga kazne, uvek je zanemarivao zakon i ispunjavao želje političara, tajkuna, kriminalaca i svih ostalih moćnika.

Dok je bio na funkciji predsednika Trećeg osnovnog suda u Beogradu, Agatonović nije uzimao predmete, skrivao se od sudija, advokata i stranaka u postupcima. Svojim neradom, Agatonović je doprineo da uslovi za rad u Trećem sudu budu katastrofalni. Sudije i ostali zaposleni nisu imali ni kafu ili toalet papir, a kamoli fotokopir-mašine i druge uređaje. Kad je prebačen u Apelacioni sud, koji vodi njegov kum Duško Milenković, sudije Trećeg osnovnog suda su organizovali proslavu - rešili su se bede.

Milovan Brkić je, iz pritvorske ćelije, poslao tekst u kome opisuje kako je, posle petooktobarskih promena, propuštena prilika da se srpsko pravosuđe zaista reši bedi, da se kazne sve sudije iz vremena Slobodana Miloševića, koje su vodile montirane postupke protiv političkih protivnika i ostalih žrtava tog režima. Umesto da očisti pravosudni sistem, vlast DOS-a je u potpunosti kriminalizovala tu granu vlasti. Brkićev tekst objavljujemo u celini:

- Kada je na Uskrs 1999. godine ispred svog stana u Beogradu ubijen vlasnik Dnevnog Telegrafa i Evropljanina Slavko Ćuruvija, porobljeni građani su čvrsto verovali da će ubice odmah po oslobađanju od Miloševićeve vlasti, biti uhapšeni. Nakon 5. oktobra izgubili smo svaku nadu.

Sudija koja je nakon Slavkovog ubistva potvrdila presudu na zatvorsku kaznu, postala je predsednica Vrhovnog, a drugi član veća predsednik Okružnog suda u Beogradu.

Ta čuvena sudija Nata Mesarević predsedavala je većem koje je osudilo optužene za ubistvo premijera Zorana Đinđića rekavši prisutnima u sali: Evo, sada ćemo Vam pročitati presudu, koju smo dobili! Kasnije će gospođa Mesarević, kao predsednica Visokog saveta sudstva, bez posla ostavila nekoliko stotina sudija koji nisu bili članovi vladajuće stranke. Svog sina Vladimira, sudiju Četvrtog suda izabrala je za sudiju Okružnog suda i on već deceniju sudi u u Odeljenju za organizovani kriminal.

Više neizabranih sudija se ubilo, ili su otišli u penziju sa biroa rada. Reč je o najboljim sudijama.

Kasnije je Ustavni sud Srbije proglasio odluku o neizboru sudija (i tužilaca) protivustavnom.

Država je platila stotinu miliona odštete sudijama i tužiocima.

Sudija Nata Mesarević i njeni čauši su otišli u penziju, a da nisu izvedeni pred sud za sva svoja nedela.

Danas Srbijom vlada još opasnija mafija. Jasmina Vasović, školska drugarica Aleksandra Vučića je predsednica Vrhovnog suda Srbije (1971. godište) pretvorivši sud u čistu mafijašku organizaciju.

Već 13 godina Javni tužilac Srbije je Zagorka Dolovac (treći mandat) koja se oglasi samo ako treba podržati predsednika. Posebna čudovišta i mafijaške organizacije su Apelacioni sud u Beogradu i Viši sud u Beogradu.

Posebna odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu izrekao je više od hiljadu godina zatvora, koje kazne su ukidane, preinačavane ili donošene oslobađajuće presude.

Iz budžeta je isplaćeno nekoliko stotina miliona evra oslobođenim i za njihovu odbranu.

Mnogo je nezakonitih odluka doneto, jer je tako tražio Vučić i njegova mafija.

Američka vladina organizacija uložila je 7,2 miliona evra u reformu srpskog pravosuđa.

Kada su ustanovili da je reč o mostrum pravosuđu, povukli su se. Iza njih je ostala Vučićeva mafija, besprizorni tužioci i sudije i hiljade godina zatvora koje su izrekli nevinim građanima. Nekoliko stotina građana osuđena su zbog uvrede šizofrenog predsednika i članova njegove porodice.

Pre tri godine javljeno je da je u akciji ponovnog hapšenja, privedeno sedam sudija Apelacionog suda, ali je hapšenje sprečio specijalni tužilac Mladen Nenadić.

U Evropskim državama vođeni su i vode se postupci protiv državnih rukovodilaca.

Hiljade grešnika je osuđeno, ali oni koji su utekli u Srbiju pod punom su zaštitom.

Ako Vučićeva mafija ode s vlasti, predsednik Sudskog veća treba izvesti mafijaše poput pomenute Zagorke Dolovac, Duška Milenkovića, predsednika Apelacionog suda u Beogardu, i još najmanje deset njegovih saradnika. Nova Skupština bi morala odmah pristupiti lustraciji Vučićevih pravosudnih mafija. I to: Miodrag Majić za v.d. predsednika Vrhovnog suda, Vida Petrović Škero za v.d. predsednika Ustavnog suda, Goran Ilić za v.d. Javnog tužioca Srbije, da privremenim odlukama suspenduje Vučićevu mafiju.

Da se lustriraju sudije i tužioci u zakonitom postupku, da se nepravda učinjena građanima ispravi, jer ona ne sme da zastari.

Sve aktivnosti oko čišćenja tužilaštva i sudova moraju biti javne, a procese treba da vode čestite sudije i tužioci, pod budnim okom javnog mnjenja.

Greške iz prethodnih godina, posle 5. oktobra, ne smeju se ponoviti - navodi se u tekstu Milovana Brkića.

Greške, koje su nastale posle petooktobarske smene vlasti, a metastazirale po usponu naprednjačkog kartela, nanele su nesagledivu štetu pravosuđu, ali i svim ostalim delovima državnog sistema. Nažalost, i to se prelama kroz montirani postupak protiv Milovana Brkića. Kao tužioci i sudije, tako se prema njemu odnose i službenici iz Ministarstva pravde, naročito Dejan Carević, direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija. Bivši pripadnik ozloglašenog Šestog odeljenja DB-a sada se ističe lažima o Brkiću i Magazinu Tabloid. Carević je u javnost plasirao informacije da Milovanu Brkiću nije ugroženo zdravlje i da „laže Tabloid". To je objavio 26. jula, istog dana kad je Brkić prebačen u zatvorsku bolnicu. Carević tvrdi da svi zatvorenici i pritvorenici u Centralnom zatvoru imaju svu neophodnu lekarsku negu, pa nema razloga da traže puštanje iz pritvora, kako bi se lečili na slobodi. U CZ-u se, prema podacima od sredine avgusta, nalazi 886 pritvorenika i 93 osuđena lica. O zdravlju 979 ljudi brine se šestoro lekara i jedan stomatolog. Carević kaže da je to sasvim dovoljno.

Prema Milovanu Brkiću pošteniji odnos imaju naprednjački botovi, nego tužioci, sudije i državni službenici. Botovi bar ne kriju da Brkiću žele smrt.

- Zar nije crko Brkić? Bio bi red da on sa vama iz tarabe plivate Dunavom - napisao je jedan naprednjački monstrum u komenatru pod video-prilogom objavljenim na You Tube kanalu Balkanska taraba.

Vučić se hvalio kako je i on naprednjački bot. S obzirom da preti plivanjem Dunavom, ova poruka zaista liči na njega. Ko ne veruje, neka se seti Vladimira Cvijana, prvog Vučićevog protivnika u SNS-u, koji je, u skladu s ovom pretnjom, završio u Dunavu.

Na opasnost u kojoj se nalazi Milovan Brkić ukazuje i doktor Dejan Žujović.

- Milovan je ostavljen da umre. Nemoj da se neko nosi mišlju da će biti hepienda, osim ako ne bude nekog opasnog trenutnog loma, koji bi naterao ovog psihopatu, koji ga je stavio u pritvor, da se malo brecne i kaže: "Joj, diglo se javno mnjenje, vadi Brkića..." Znam šta se dešava sa Brkićem, znam ko ga leči. Nisam optimista, uopšte. Onaj fini dečak u kaki sakou sa polu-rolkom i letećim automobilima čekao ga je godinama. Onda ga je, slučajno, tako spontano, namestio baš dobar ortak, koji je držao kameru na stomaku. Išao je neki lajv prenos, pa su momci s brda istog trenutka to isekli i upotrebili za napad na Milovana. A, ovamo nam lete albanski dronovi nad stadionima, gudre ima koliko hoćeš, ali momci s brda to ne znaju. Znaju da nameštaju hapšenje Brkiću. Čovek nije držao tribinu, nije imao javni nastup. Ništa, pričao je sa poznanicima. Šta sve mi pričamo pred kamerama, a šta smo tek pričali pre... Zato, Vučiću, pusti čoveka, ne brukaj se. Prvo, koristiš moć koja ti ne pripada. Ako imaš nešto protiv Milovana, stani pred njega, pa kaži. Kad si bio niko i ništa, što ga tada nisi presreo i: "Je li, Brko, šta ti mene..." Pa, nisi, batice. Sad si našao da ga staviš u zatvor. Milovan to nije zaslužio. Nije zaslužio ni ovakvo ćutanje. To me nervira. Ćutimo o rušenju Sajma, ćutimo o milijardu problema, država nam gori... Doneli su zakon o besplatnoj konverziji zemljišta, kojim su opljačkali državu. To su proslavili. I treba da slave s mnogo lajni, da se smučaju. Treba da divljaju. Treba da gaze decu po pešačkim prelazima, ko im jebe mater! Treba da nam gaze decu i da se ni ne okrenu, ne treba ni da kažu "izvinite". Neka pišaju po nama. To treba da nam rade! Zašto? Pa, zato što smo govna od ljudi. Zato što sedimo i ćutimo, i kažemo: "Pa, ništa nisam mogao..." Šta nisi mogao? Nemaš pištolj? Nemaš pušku? Pa, uzmi kuhinjski nož! Sad ću da prođem kao Milovan Brkić! Ako treba da ga robijam, robijaću ga. Pričam o mom biološkom neprijatelju, ne o mom dobrom komšiji, koji je zabludeo gledajući Pink, pa, eto, malo zaokružuje brata Acu Srbina. Dok se mi zamajavamo predlozima Danice Grujičić o dužini bolovanja ili godišnjih odmora lekara, njen ortak, šibicar, mažnjava nam Sajam. Njegovih 50.000 gnu antilopa mi plaćamo da bi oni pisali "Hvala Vučiću". Imamo 15.000 registrovanih samo na Tviteru, koji je najslabije praćena društvena mreža u Srbiji. Koliko ih ima na Fejsbuku ili Instagramu? Izašao je samo jedan spisak u javnost. Kažu da postoji još 15 takvih spiskova tih spodoba. Onda mi izađe Marinika Tepić da mi kaže: "Pa, dobro, nećemo revanšizam". Što neću? Što neću? Pa, taj čovek mi nije drugar ili komšija, on je moj biološki neprijatelj - rekao je Žujović u intervjuu za You Tube portal Slavija Info.

Za razliku od Žujovića, Brkić je i u zatvorskoj ćeliji zadržao dozu optimizma, bar kad je u pitanju skori kraj diktature u Srbiji. U tekstu, koji je napisao pre nekoliko dana, glavni urednik našeg Magazina, tvrdi da su strane sile već postigle dogovor kako i kada će smaknuti Vučića s vlasti.

- Nedavno je u Beogradu sa srpskim diktatorom razgovarao premijer Holandije Maks Rute i njegov kolega iz Luksemburga, koji su preneli Vučiću važne poruke - da treba da ode. Sutradan je Holandski parlament odbio Ruteov predlog zakona o migrantima i on je ne časeći časa podneo neopozivu ostavku, izjavio da se zauvek povlači iz politike.

Posle 11 godina surove vladavine Srbijom, od njega se traži - neopoziva ostavka.

Krug oko ovog ludaka je zatvoren. Američke obaveštajne službe raspolažu njegovim dosijeom i njegovog kartela, ali se on još kurobeca.

Nema ko više da ga podrži. Kineska ambasadorka je odahnula odlaskom iz Beograda. Dobijala bi fras kada je morala da sa njim otvara po par kilometara deonica.

Ne javlja mu se više ni predsednik Putin, ni Lukašenko, ni Šulc. Zločini Vučićevi su među najtežim u ovom veku. Bio je vođa balkanskog narko kartela, trgovao oružjem, migrantima, najveći perač novca u svetu.

Njegova ustavna ovlašćenja su protokolarna. Ali, odoše njegovi prijatelji Sebastijan Kurc i Angela Merkel, ohladiše odnosi sa Dodikom, Srbima iz Hrvatske.

Surovo se poigrao i sa Srbima sa Kosova. Vučić, njegov brat Andrej i kumovi su najopasnija mafija u Evropi. Briselska komesarka Laura Koveši pohapsila je stotine ljudi koji su „štrpnuli" od fondova Evropske unije.

Uhapsila je potpredsednice Evropskog parlamenta, pod istragom su bili komesar Federika Mogerini, Johanes Han, Žan Klod Junker koje je Vučić podmićivao milionima, da bi ga podržavali.

U Beču je policija „sačinila" oko 11.000 dosijea Srba i Crnogoraca.

Hapšenja su počela i u Crnoj Gori. Prvo je pala Vesna Medenica, bivša državna tužiteljka i predsednica Vrhovnog suda, potom šef tajne službe i ovih dana i bivši direktor policije.

Vučiću su ponudili da sam uhapsi brata Andreja i kumove. On je u šoku, jer kako ga opisuju analitičari CIA, on sebe smatra Bogom sunca. Specijalno tužilaštvo Crne Gore dobilo je iz Beča dokaze o kriminalu braće Vučić, malog Danila i kumova.

Vučić se sada nudi da uvede sankcije Rusiji, ali to više ne zanima ni Zapad ni Moskvu. Novine su na Zapadu pune tekstova o zlodelima ovog ludaka.

Stejt Department opisuje užasnim stanje ljudskih prava, medijskih sloboda i pravosuđa. Vučić svakog dana drži tirade od kojih se odavno zgadio diplomatskom koru, a najviše građanima Srbije. Sirak tužni, bez iđe ikoga.

Vučić je prodao Kosovo, ali time niko nije zadovoljan. Ni Zapad, ni Rusi, osim Tajipa Erdogana koji je takođe sličan varalica kao i Vučić.

Iz Srbije se povlače strane firme. Samo njegov ministar finansija tvrdi da je najsiromašnija država u Evropi - bogata. Dve trećine građana Srbije su gladni, žedni, goli, bosi.

Dogovor velikih sila da se Vučić i njegov kartel smaknu je, sigurno, postignut. Kada prvi član njegovog kartela bude javno optužen, oni će smaknuti ovog zlikovca.

Vučić je prevario Šarića za pola milijarde opljačkao je budžet, kreditne linije, tovare narkotika.

Već i njegovi bliski saradnici to shvataju.

Danas on se grli sa Dodikom, za čije smaknuće je bio dao 50 miliona evra Adamu Šukalu, da obori Milorada, ali ga je Dodik uhvatio, a Vučić ga imenovao za svog savetnika.

Opet se grli sa Dodikom i Orbanom koji su za Zapad „loši momci".

U septembru bi lisice mogle da se stave na ruke Danilove, Andrejeve, Nikole Petrovića. Zapadu se ne žuri, ali masovna pobuna gladnih građana Srbije opravdaće odlazak najluđem diktatoru u 21. veku. Vučić je izgubio podršku u vojsci, policiji, u svojoj stranci, čak i u trojanskim konjima.

Iza Vučića je ostalo desetine ubistava, nekoliko stotina uhapšenih, mnogo, mnogo svedoka i poverilaca. Kada su u Beogradu demonstracije, on je van Srbije.

Čim je gusto, Vučić je u Beogradu retko.

On će sigurno završiti u ludnici - navodi Milovan Brkić.

Postoje brojni simptomi, kojima je Vučić dokazao da je zreo za ludnicu. Međutim, postoji još više dokaza njegovih krivičnih dela zbog kojih je zaslužio doživotnu robiju. Jedan od tih zločina je i zlostavljanje Milovana Brkića.

Antrfile

Podrška Jeremića i Lompara

Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke, i ugledni intelektualac Milo Lompar optužili su režim Aleksandra Vučića za nezakonit progon Milovana Brkića.

- Novinar Milovan Brkić je izbog izgovorene reči u zatočeništvu sto dana. Njegovo puštanje na slobodu bi moralo da postane tema zvaničnika EU i prioritet svih koji se u Srbiji zalažu za uspostavljanje evropskih vrednosti, ako su u tome iskreni - objavio je Vuk Jeremić na svom Tviter nalogu.

- Presuda Milovanu Brkiću je još jedan od dokaza da živimo u diktatorskom režimu sličnom Brozovom. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić protivustavnim ponašanjem, uticajem na sudstvo da donosi odluke na koje nema pravo, ponovo stvara stanje državnog udara - naveo je prof. dr Milo Lompar.

antrfile

Splavarka pred Etičkim odborom

Visoki savet tužilaštva odbio je zahtev Milovana Brkića da pokrene disciplinski postupak protiv Ljiljane Komnenović, zamenice Višeg javnog tužioca u Beogradu.

U zahtevu je istaknuto da je tužiteljka Komnenović na društvenim mrežama objavila više stotina svojih fotografija sa splavova i noćnih klubova. Na mnogima je pozirala sa čašama i flašama alkohola. Takve fotografije je snimala i objavljivala i iz službenih prostorija Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu, gde je s kolegama organizovala proslave. Na svom nalogu na Fejsbuku pod nazivom "Ljilja Ljilja" objavila je fotografiju stola na kome se nalazi nekoliko flaša raznog alkohola. Ispod te fotografije je napisala: "Odlučila... Ulazim 'čista'u 2020-tu... samo još ove da počistim".

Disciplinski tužilac Zoran Vidaković je zaključio da "u tim radnjama nema elemenata disciplinskog prekršaja". Ipak, prijava je prosleđena Etičkom odboru Visokog saveta tužilaštva "na upoznavanje i eventualno postupanje".

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane