Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Preko pune linije

Ekskluzivno Zapisnici sa saslušanja advokata Dejana Lazarevića i policajca Duška Mirkovića

Niko nije kriv

Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu potvrdilo je optužnicu kojom Tužilaštvo za organoizovani kriminal tereti Darka Šarića za nekoliko teških krivičnih dela, među kojima i za ubistvo. Prema navodima optužnice, Šarić je iz pritvora naručio ubistvo svedoka Nebojše Joksovića. Kao saučesnici navode se Darkov brat Duško Šarić, advokat Dejan Lazarević, nekoliko kriminalaca i policajaca. Kao ključni dokazi ističu se dešifrovane prepiske s aplikacije Skaj, koje je Europol prosledio srpskom TOK-u. Na osnovu tih poruka, koje su razmenjivali pripadnici te organizovane kriminalne grupe, Tužilaštvo je priredilo optužnicu, ali nije ni pokušalo da otkrije identitet pojedinaca iz vrha vlasti, koji su na razne načine sarađivali sa Šarićem.

Vladimir Molotok

Tužilaštvo za organizovani kriminal, optužnicom KTO br. 47/22 tereti Darka Šarića, Dejana Lazarevića, Bojana Stanojkovića, Danila Odovića, Aleksandra Boškovića, Nikolu Spasojevića, Danila Stanojevića, Milutina Radovanovića, Duška Mirkovića, Stefana Andrejića, Marka Vukića, Uroša Radovanovića, Milana Vučinića, Arsa Šarića i Duška Šarića za formiranje i učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi, koja je osumnjičena za nekoliko teških krivičnih dela. Šarićev klan je optužen za ubistvo iz bezobzirne osvete, proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i lažno prijavljivanje radi sticanja finansijske i druge koristi.

Svi okrivljeni, koji se u pritvoru nalaze od aprila 2022. godine, na saslušanju kod Vojislava Isailovića, zamenika tužioca za organizovani kriminal, negirali su navode iz optužnice. Prvooptuženi Darko Šarić, koji se smatra organizatorom kriminalne grupe, saslušan je 15. aprila 2022. godine. Šarić nije priznao izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret, već je istakao da smatra da je ovaj postupak pokrenut "kako bi se izvršio pritisak i zastrašile sudije koje postupaju u drugim postupcima koji se vode protiv njega".

Advokat Dejan Lazarević u ovom postupku je okrivljen za saučešće u pripremi atentata na Nebojšu Joksovića, svedoka saradnika u druga dva procesa protiv Šarića. Ova optužnica tereti Lazarevića da je, dok je bio pravni zastupnik Šarića, angažovao neposrednog izvršioca atentata, kome je tužilaštvo utvrdilo samo ime ili nadimak - "Alen". U optužnici se navodi da je Lazarević "Alenu" prenosio naloge Šarića, kao i da je preduzimao sve potrebne radnje za realizaciju plana lišavanja života Joksovića. Lazarević se, navodno, dogovorio sa Šarićem da se pod automobil Gorana Nikolaševića stavi eskploziv velike razorne moći, da bi zatim organizovao Nikolaševiću da u medijima za to krivično delo optuži Joksovića. Lazarević je plaćao policajca Duška Mirkovića od koga je dobijao poverljive podatke o operativnim radnjama koje je Služba za borbu protiv organizovanog kriminala preduzimala protiv pripadnika Šarićeve kriminalne grupe.

Za razliku od Šarića, Lazarević je odgovarao na pitanje zamenika tužioca Isailovića. Njegov iskaz, onakav kako je naveden u optužnici, objavljujemo u celini.

- Iznoseći odbranu dana 15.04.2022. godine okrivljeni Dejan Lazarević je izjavio da apsolutno ništa od toga što je navedeno u pomenutoj naredbi nije tačno, da mu je žao što do sada nije mogao da ide na poligraf i da nema veze sa događajima koji su opisani u navedenoj naredbi. Naveo je da Darka Šarića brani duže od 8 godina u predmetima za pranje novca i za trgovinu narkoticima i da je sve što je radio bilo u skladu sa zakonom. Kao branilac je prikupljao dokaze koji idu u prilog Šarićeve odbrane, što je njemu po Zakonu o krivičnom postupku dozvoljeno. Nije nikakav član organizovane kriminalne grupe i informacije koje je Darko Šarić sa Sky-a prenosio 2020. godine, u vreme kada je bio u pritvoru, je nepojmiljivo jer imati u Pritvorskoj jedinici mobilni telefon je mnogo teško. Kod Šarića je svaki radni dan dolazio u posetu i obavljao razgovore po sat vremena, zajedno su pripremali odbranu. Što se tiče predmeta za trgovinu narkoticima okrivljeni Lazarević je ukazao da u tom predmetu postoje tri svedoka saradnika, da je pribavljao sve podatke, informacije koje je mogao da dokumentuje sudu, a sve radi diskriminacije tih svedoka saradnika na glavnom pretresu i eventualno gubljenje statusa ili kredibiliteta i dobijanja oslobađajuće presude u korist Darka Šarića.

Povodom drugog krivičnog dela koje se odnosi na postavljanje eksploziva, okrivljeni Lazarević navodi da bi bilo mnogo lakše da na poligrafu bude ispitan da li ima ikakve veze sa time jer bi tako dobio mirnu savest. Telefon sa aplikacijom Sky nije imao, sve telefone koje koristi nemaju SKY aplikaciju. Za Duška Mirkovića je naveo da ga poznaje površno, kao oca fudbalera koji je igrao u njegovom fudbalskom klubu BASK dve i po godine, sa Mirkovićem se viđao na utakmici i dodao kako mu Mirković nikada nije dao bilo kakvu informaciju. Tačno je da je na glavnom pretresu 29.05.2020. godine pročitao sadržinu naredbi o preduzimanju posebnih dokaznih radnji, dobio je informaciju da je protiv njega pokrenut postupak, kao i protiv Darka Šarića, Nikolaševića, Odovića, da je to prijavio Joksović, da je tu informaciju dobio u tužilaštvu i istu predložio kao dokaz. Ostavlja mogućnost da je tom prilikom pročitao obrazloženje naredbe koja nosi oznaku strogo poverljivo i da je pročitao izjavu Joksovića i ponovio je da je ove podatke dobio u tužilaštvu za organizovani kriminal kada je podneo zahtev, koji mu je odobren i da je fotokopirao spise iz predmeta, da je taj isti predmet zatim otišao u tužilaštvo Valjevo, kada je nastao problem zbog koga je morao da objašnjava da je to dobio službenim putem iz tužilaštva. Informacije koje je izneo na glavnom pretresu, koje su označene sa oznakom strogo poverljivo, okrivljeni Lazarević kaže da po njemu nisu bile strogo poverljive, da su to informacije koje je uspeo da dobije, da li iz tužilaštva ili na drugi način, o tome je obavestio sud i da ne znači to da ukoliko naredba ima oznaku strogo poverljivo, da on zapravo ima takvu naredbu, već samo informaciju iz te naredbe, ali ostavlja mogućnost da je možda takvu naredbu zaista i imao.

U vezi eksplozije koja se dogodila u Valjevu, okrivljeni Lazarević je izjavio da je punomoćnik oštećenog Gorana Nikolaševića, da je verovatno to bilo prvo planiranje ubistva Nikolaševića, za šta je podneta krivična prijava, da je posle toga bila eksplozija o kojoj ga je Nikolašević obavestio toga dana ili jutra kada se dogodila, možda je to bilo i sutradan, nakon čega je posle par dana otišao do Nikolaševića da utvrdi kakva je šteta u pitanju i da podnese krivičnu prijavu. Upitan da li je pre eksplozije podneo krivičnu prijavu protiv Joksovića za pripremanje ubista Nikolaševića, okrivljeni Lazarević je odgovorio da je bio punomoćnik u oba predmeta, da je Nikolašević od Dalibora Ristića dobio obaveštenje i izjavu da je razgovarao sa Joksovićem i zajedno sa Sašom Cvetinovićem predlagao Joksoviću da likvidira Nikolaševića, o čemu je Nikolašević obavestio SUP Valjevo, nakon čega je Nikolašević došao kod njega u kancelariju da mu to saopšti, a zatim su zajedno otišli u kriminalističku službu SUP Valjevo, gde je načelnik rekao kako oni imaju informaciju da Dalibor Ristić zajedno sa Cvetinovićem i Joksovićem to planira, da je taj Ristić to preno nekom radniku Državne bezbednosti iz Loznice i da je taj načelnik policije Valjevo odlučio da to kaže Nikolaševiću, kako ne bi bio u kolima sa detetom ukoliko oni postave eksploziju, pa je na osnovu te prijave, odnosno izjave koja je data, napravljena službena beleška zbog čega je Nikolašević sam podneo krivičnu prijavu, a on je samo dao punomoćje i Nikolaševića zastupao u postupku. Kada je Više javno tužilaštvo u Valjevu donelo odluku da nema mesta za pokretanje krivičnog postupka, on je tražio da mu se ta odluka dostavi pismeno, kako bi mogao da preuzme krivično gonjenje. Zbog takve odluke je pisao Apelacionom tužilaštvu i Republičkom tužiocu Zagorki Dolovac, tako da je sve to prebačeno na Apelaciono tužilaštvo, koje je usvojilo njegov dopis i pojašnjava kako je prvo doneta odluka od strane Višeg tužilaštva u Valjevu da nema mesta pokretanju krivičnog gonjenja, nakon čega je tražio da se donese rešenje o odbačaju krivične prijave, pa je zbog stava tužilaštva da takvu odluku neće doneti, pisao Zagorki Dolovac i Apelacionom tužilaštvu, koji su to prihvatili i Višem tužilaštvu u Valjevu naložili da sprovede postupak i da donese rešenje o pokretanju postupka ili rešenje o odbačaju krivične prijave, koje su na kraju i doneli. Povodom toga da je Nikolaševića podstrekivao ili ubedio da piše u medijima, okrivljeni Lazarević je izneo kako je Nikolašević čovek koji bi svaki dan išao u medije i prijavljivao, savetovao ga je da treba da se ide samo zakonskim putem i da od medija "nema vajde", a što se tiče beleški koje su objavljene na televiziji Pink i u dnevnom listu Kurir, okrivljeni Lazarević ističe da je Nikolašević išao i na televizije Hepi i Pink, kao i u dnevni list Kurir.

Pored okrivljenih Darka Šarića i Duška Mirkovića, okrivljeni Lazarević je naveo da poznaje Bojana Stanojkovića jer ga je branio u postupku za trgovinu drogom, poznaje i okrivljenog Danila Odobića zato što je on živeo sa rođenom sestrom Darka Šarića, dok su mu Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović i Milutin Radovanović nepoznati, pri čemu je za okrivljenog Duška Markovića ponovio da ga poznaje kao oca igrača koji je igrao fudbal u njegovom fudbalskom klubu BASK i sa istim se viđao isključivo na stadionu. Za okrivljene Stefana Andrejića i Marka Vukića nikada nije čuo, dok je za Uroša Radovanovića sa prethodnim prezimenom Mišić čuo da je navijač Zvezde, ali da ga nikada u životu nije video i upoznao. Dodao je da pare nikada nije dao okrivljenom Mirkoviću, da mu isti nikada nije tražio pravnu pomoć.

Upitan da li su predmeti u kojima brani okrivljenog Darka Šarića povezani sa dizanjem u vazduh auta Nikolaševića, odnosno sa Nebojšom Joksovićem, koji je svedok saradnik, okrivljeni Lazarević je odgovorio da ti predmeti nisu povezani, da je osam godina utvrđivao laži izrečene od strane Joksovića i Draška Vukovića na glavnom pretresu, tražio je sva krivična dela koje oni rade, sve prevare, podnosio je krivične prijave i parnične postupke je vodio, što za Darka Šarića, što za nekog od njegovih članova porodice i to kako protiv Joksovića tako i protiv drugih okrivljenih koji su imali neraščišćen odnos sa Darkom Šarićem. Za okrivljenog Duška Mirkovića je naveo da ne zna da li je imao nadimak "Sima", svog mačka tako zove, nekih 10 do 15 puta u toku dana kaže "Sima", reč je o ruskom mačku koga drži u kući i sa drugarima priča o vratolomijama Sime i uništavanju kuće.

Dana 06.06.2022. godine okrivljeni Lazarević je ostao pri svojoj ranije datoj odbrani i dodao da elektronske isprave sa aplikacije Sky nisu na zakonit način pribavljene i ne želi da mu se predočavaju takvi razgovori. Ponovo je naveo da je od Tužilaštva za organizovani kriminal dobio CD, koji je potom fotokopirao i predao tužilaštvu u Valjevu sa podneskom, što se može videti, ne zna da li je njemu taj CD greškom dat, podneo je zahtev i dobio svu dokumentaciju koju je koristio u daljem toku postupka radi razjašnjenja krivičnog dela za pokušaj ubistva Gorana Nikolaševića. Okrviljeni Lazarević je naglasio da se dokazi po kojima se obraćao tužilaštvu i to podnesak njegove advokatske kancelarije, dopis tužilaštva da mu se dostavlja CD, koji je fotokopirao i dostavio Višem tužilaštvu u Valjevu, gde ga je tužilac u tom tužilaštvu Šulović pitao odakle je to dobio, na šta je istom odgovorio iz Tužilaštva za organizovani kriminal Beograd, da bi nakon toga od tog istog tužioca čuo kako su mu greškom poslali iz Tužilaštva za organizovani kriminal, da je ustvari to bilo tumačenje tužioca Šulovića, da postoji činjenično stanje u predmetu u kome je inače branilac, i da po tome ima pravo da njegova advokatska kancelarija traži od Tužilaštva za organizovani kriminal dokumenta. Za ovim je okrivljeni Lazarević naglasio da se sve to nalazilo u predmetu kako u Tužilaštvu za organizovani kriminal, tako i u tužilaštvu u Valjevu, pred kojim je vođen postupak i da sve o čemu priča postoji u registratorima, koji su mu oduzeti. Naveo je da mu je oduzeto 84 registratora, da pored dokumentacije za Darka Šarića postoji i ona koja se odnosi na ostale okrivljene koji se nalaze u pritvoru, presude, žalbe, rešenja, predlozi za ukidanje pritvora, pribavljanje dokaza, izjave nekih svedoka ne samo u predmetu Darka Šarića, nego i u nekim drugim predmetima", navodi se u zapisnicima sa saslušanja Dejana Lazarevića.

Tužilac Vojislav Isailović je zaključio da sud ne treba da prihvati ovakvu odbranu okrivljenog Lazarevića, jer je "ista usmerena na izbegavanje krivične odgovornosti i u potpunosti je opovrgnuta predloženim dokazima, a posebno ispravama sa aplikacije Sky ECC, iz kojih se na nesumnjiv način utvrđuje da je Lazarević bio jedan od korisnika te aplikacije".

- Lazarević je bio u svakodnevnoj komunikaciji sa okrivljenim Darkom Šarićem, dogovarao izvršenje krivičnih dela opisanih u dispozitivu optužnice. Tako je u komunikacijama posle 29.05.2020. godine, kada je na glavnom pretresu izneo sadržaj naredbe o posebnim dokaznim radnjama protiv okrivljenog Danila Odovića i drugih, u komunikaciji sa okrivljenim Darkom Šarićem rekao da će reči da je te podatke dobio iz Tužilaštva za organizovani kriminal, kao što to i sada govori u svojoj odbrani, međutim za te svoje tvrdnje tokom cele istrage nije pružio nijedan dokaz. Napominjemo, kao što je to prethodno navedeno i u obrazloženju optužnice da je on tražio fotokopiranje celokupnih spisa KTP 377/20 i to dana 09.06.2020. godine, a da mu je CD sa sadržinom tih spisa uručen 16.06.2020. godine, i da se na tom CD-u niti u opisima predmeta ne nalaze ni naredbe za primenu posebnih dokaznih radnji, niti službene beleške o kojima je govorio na glavnom pretresu dana 29.05.2020. godine. S druge strane okrivljeni Lazarević ne spori činjenicu da je te podatke saopštio drugim licima na glavnom pretresu održanom 29.05.2020. godine, ali spori da su to podaci koji su predstavljali službenu tajnu - istakao je zamenik tužioca za organizovani kriminal Vojislav Isailović.

Duško Mirković je radio kao kriminalistički inspektor u SBPOK-u, u Odseku za suzbijanje krijumčarenja oružja. Optužnica KTO br. 47/22 tereti Mirkovića da je prikupljao strogo poverljive podatke o operativnim obradama protiv pripadnika Šarićeve grupe, kao i podatke o preduzetim radnjama povodom krivične prijave Joksovića, pa je te informacije davao advokatu Lazareviću, za šta je dobijao "gotovinske iznose u evrima". Mirković je dobio u više rata ukupno 18.000 evra. Zapisnik sa saslušanja Duška Mirkovića, od 15. aprila 2022, objavljujemo u celini.

"Okrivljeni Duško Mirković je izjavio da od svih okrivljenih iz naredbe o sprovođenju istrage KTI br. 8/22 poznaje jedino Dejana Lazarevića, da je za okrivljene Danila Stojanovića zvanog Dača i Milutina Radovanovića zvanog Mika čuo, ali da ih ne zna lično. Okrivljenog Lazarevića je upoznao kao vlasnika fudbalskog kluba BASK, u kome šest godina igra fudbal njegov sin Filip Mirković i sa njim ga je upoznao prethodni vlasnik fudbalskog kluba BASK Bojan Radovanović, kada je svog sina doveo na trening. Naredni put, nastavio je okrivljeni Mirković, Bojan Radovanović je predložio da marketinška agencija čiji je vlasnik supruga okrivljenog Mirkovića obuhvati sve oko stadiona i tribine sa bilbordima, nakon čega je usledio sastanak na kome su se supruga okrivljenog Mirkovića, njegova svastika i Bojan Radovanović dogovorili o tom projektu. U međuvremenu je on dolazio na utakmice na kojima je sretao Lazarevića, za koga je znao da je tada bio advokat Darku Šariću, kao i da je sa Lazarevićem pričao o raznim temama, nevezano oko posla i vremena. Za ovim je okrivljeni Mirković naveo kako je u marketinškoj agenciji njegove supruge postojalo putničko vozilo marke "Golf" bele boje, koje se često kvarilo da su ga zbog toga ponudili na prodaju Bojanu Radovanoviću, koji je po preuzimanju vozila isto predao njegovom sinu koji je sa istim napravio incident, odnosno tim vozilom je izvršen pokušaj ubistva 2019. godine, zbog čega su on i njegova supruga kao korisnici vozila, moraju da daju izjave i da preuzmu navedeno vozilo. Za sina Bojana Radovanovića, okrivljeni Mirković je naveo da se zove Petar Radovanović, da ne zna ime lica koje je Petar pokušao da liši života i dodao da je taj "Golf" potom prodat Lazareviću, koji je vozilo uzeo na firmu prijateljice koja ima knjigovodstvenu agenciju i koja se zove Dušanka. Dalje je naveo da nisu tačni navodi iz naredbe o sprovođenju istrage, da nije izvršio krivična dela koja mu se stavljaju na teret i dodaje da je tada radio od kuće, da se radi o vremenu početka pandemije korona virusa i da zbog toga nije išao na posao, pošto ima bolest leukemiju. Okrivljeni Mirković pojašnjava da ne zna tačan period u kojem nije dolazio na posao, radi se o dužem vremenskom periodu, u kome se povremeno viđao sa Lazarevićem i to samo kada se odigravala neka utakmica. Nikada nije imao telefon sa aplikacijom Sky ECC, nije bio prisutan u policiji, tačnije SBPOK-u kada je Nebojša Joksović davao izjave. Joksovića poznaje od 2013. godine, kada je brat od strica njegove supruge oženio Joksovićevu rođenu sestru, od kada su postali bliski i dodaje da je 2013. godine išao kod Joksovića privatno, zbog čega je vođen disciplinski postupak, jer tu posetu nije prijavio i objašnjava da je tada išao u štampariju Joksovića, da je tom prilikom bio prisutan i suvlasnik Miloš Nikolić i da su ga kolege koje obezbeđuju Joksovića prijavile, zbog čega se vodio disciplinski postupak.

Dalibora Ristića, zvanog Daba, poznaje kao saradnika kolege koga zovu "Srbija". Okrivljeni Mirković ukazuje da mu je sve to poznato pošto je 2005-2006. godine Dalibor Ristić bio na merama u vezi šverca oružja, nije mu poznato da je Ristić davao izjavu SBPOK-u u periodu mart-avgust 2020. godine, to je saznao iz medija i ponavlja da Joksovića nije video kad je dolazio u SBPOK te 2020. godine. Sa kolegom zvanim "Srbija" iz Loznice se jednom prilikom video u Beogradu, misli da je to bilo 2020. godine, tada mu je kolega "Srbija" pričao o "Dabi", zbog koga je taj kolega i išao kod svojih šefova Danila i Milutina kako bi ih informisao kakvu je izjavu "Daba" dao u Valjevu. Na pitanje kako je njegov kolega "Srbija" znao šta je "Daba" rekao u Valjevu, okrivljeni Mirković je izjavio kako misli da kolega "Srbija" to nije znao iako je "Daba " bio njegov saradnik i da je to sve o čemu je tada sa kolegom "Srbija" razgovarao. Upitan da li mu je poznato, obzirom na mesto na kome radi u SBPOK-u, da je dana 29.05.2020. godine na glavnom pretresu u krivičnom postupku protiv okrivljenog Darka Šarkića, Dejan Lazarević u svojstvu branioca Šarića saopštio da su protiv četiri lica donete naredbe o posebnim dokaznim radnjama i da je povodom toga Tužilaštvo za organizovani kriminal dostavio neki zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja, okrivljeni Mirković je rekao da je za to saznao iz medija, da u SBPOK-u radi na poslovima Odseka za suzbijanje oružja i da su drugi odsek i druga kancelarija bili zaduženi za posebne dokazne radnje. Nadalje je okrivljeni Mirković naveo da je sa kolegom "Srbija" pričao nešto u vezi marketinga, dodaje da je kolega "Srbija" pomogao da se dve firme iz Loznice reklamiraju u marketinškoj agenciji njegove supruge, za jednu zna da se zove "Hedera vita", dok mu ime druge firme nije poznato. Okrivljeni Mirković je ponovio da je za "curenje" informacija vezanih za mere iz SBPOK-a pročitao u novinama, da su te mere radile dobre kolege, misli da je jedan od tih kolega Zečević, a drugi Knežević, koji su dugo zaposleni u SBPOK-u i da isti nisu neki početnici. Dodao je da nema telefon sa aplikacijom Sky ECC, da se kolega "Srbija" verovatno zove Zoran Stanković, da mu je žao svega što se desilo, da je u pitanju splet okolnosti i da nije izvršio krivično delo - navodi se u zapisniku sa saslušanja policijskog inspektora Duška Mirkovića, koji je okrivljen kao pripadnik kriminalne grupe Darka Šarića.

U Tužilaštvu za organizovani kriminal saslušan je i Uroš Radovanović, koji je javnosti poznat kao Uroš Mišić. Prezime je promenio po izlasku iz zatvora, gde je odslužio kaznu od 5,5 godina, koja mu je određena zbog pokušaja ubistva žandarma na fudbalskoj utakmici. U postupku protiv Šarićeve grupe, Radovanović je okrivljen zbog navodnog učešća u podmetanju eksplozivne naprave pod automobil Gorana Nikolaševića.

- Uroš Radovanović ne priznaje izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret pri čemu je izjavio da ostaje pri svojoj odbrani koju je dao pred Višim javnim tužiocem u Valjevu i nije želeo da odgovara na pitanja. Prethodno, na saslušanju, održanom 29.09.2021. godine pred Višim javnim tužilaštvom u Valjevu okrivljeni Uroš Radovanović je izjavio da nije kriv za ono što mu se stavlja na teret, da nema nikakve veze sa krivičnim delom koje je izvršeno 09.08.2020. godine u Valjevu i da nema nikakva saznanja o istom, da garderoba koja je pronađena u vozilu kojim je upravljao nije njegova, što se može utvrditi na osnovu njene veličine. Nadalje je naveo da je policija prilikom pregleda vozila u stanici policije preturala po garderobi, da su istu gledali i slikali. Napomenuo je da nema saznanja da li predmeti koji su zatečeni u vozilu potiču iz bilo kog krivičnog dela, jer da je takva saznanja imao, takve predmete ne bi nikada vozio - navodi se u zapisniku sa saslušanja Uroša Radovanović, u kome je zamenik tužioca za organizovani kriminal istakao da su "ovakve odbrane okrivljenih sračunate na izbegavanje krivične odgovornosti i u potpunosti su opovrgnute dokazima predloženim za izvođenje na glavnom pretresu".

Suđenje Darku Šariću i ostalim okrivljenim počelo je u martu ove godine, ali održano je samo pripremno ročište.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane