Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

(P)likovi

Zapad pojačava pritisak na ucenjenog i ucveljenog diktatora Aleksandra Vučića

Lutkar na povocu

Centri moći iz Vašingtona i Brisela plasirali su nekoliko tekstova s negativnim stavovima o Aleksandru Vučiću i to je bilo dovoljno da on, u ime Srbije, pristane na ustupke oko Kosova i Rusije. Vučić je stranim gospodarima obećao da neće zatezati oko učlanjenja albanske lažne države Kosovo u međunarodne organizacije. Pored toga, potpisao je dve deklaracije kojima je podržao Ukrajinu u ratu s Rusijom, pa čak i optužbe za ratne zločine protiv Vladimira Putina. Američki mediji Vučića povezuju s gangsterima poput Veljka Belivuka i Zvonka Veselinovića, nemački ga nazivaju palikućom, a britanski autoritarnim vođom, koji širi zlo i priprema terorističke akcije. Pod tim pritiskom, Vučić se ipak najviše plaši objavljivanja dešifrovanih poruka koje su razmenjivali pripadnici raznih kriminalnih grupa, a u kojima je on imao kodno ime "Veliki šef". Kad se to desi, javnost će dobiti dokaze da je Vučić ucenjen zbog kriminala, a ne politike.

Predrag Popović

Za razliku od pacova, koji se, kad je sateran u ćošak, bori svom snagom, miš Aleksandar Vučić se predaje. Ucenjen dokazima veze s najopasnijim balkanskim kriminalcima, Vučić svojim gospodarima iz Vašingtona, prodaje nacionalne i državne interese Srbije.

Vučić je 21. avgusta u Atini potpisao Deklaraciju kojom je, u ime Srbije, stao na ukrajinsku stranu u ratu, Rusiju proglasio za agresora i podržao krivični progon odgovornih za ratne zločine. Susret sa ukrajinskim predsednikom Volodomirom Zelenskim iskoristio je i da prihvati tzv. Krimsku platformu - inicijativu ukrajinske vlade koja ima za cilj "oslobađanje Krima od ruske okupacije i povratak pod suverenitet Ukrajine".

Režimski mediji u Srbiji plasiraju poluistine i spinovane besmislice o sadržaju Deklaracije podrške Ukrajini, a potpuno prikrivaju Vučićevo prihvatanje Krimske platforme. Istinu o Vučićevim antisrpskim i antiruskim potezima objavljuju zapadni i ukrajinski mediji.

Dmitrij Kuleba, ukrajinski ministar spoljnih poslova, na otvaranju samita Krimske platforme u Kijevu, 23. avgusta, zahvalio se Srbiji što je pristupila toj inicijativi.

- Čast mi je da poželim dobrodošlicu novim učesnicima ovog trećeg samita: Bahreinu, Srbiji, Istočnom Timoru, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Dunavskoj komisiji, Unesku i Svetskoj turističkoj organizaciji. Naš zajednički cilj ostaje nepromenjen: stvaranje uslova za oslobođenje Krima od okupacije, kao i svih privremeno okupiranih teritorija Ukrajine. U Krimskoj platformi prošle godine je učestvovalo 60, a sada ima 67 zemalja i međunarodnih organizacija - rekao je Kuleba za kijevski portal Ukraina Pravda.

Na samitu Krimske platforme učestvovali su predsednici Litvanije Gitanas Nauseda i Portugala Marselo Rebelo de Sousa. Vučić nije išao u Kijev, imao je prečeg posla u Beogradu, morao je da obmanjuje svoje glasače, koji su, većinom, tvrdi rusofili. Osim svakodnevnih konferencija za medije, na kojima je vređao svakoga ko više veruje svojim očima, nego njegovim lažima, Vučić je iskoristio i podršku svojih "ruskih" abonenata. Ruska ambasada, u kojoj još šefuje Aleksandar Bocan Harčenko, ignorisala je Vučićevo prihvatanje Deklaracije podrške Ukrajini i pristupanje Krimskoj platformi. Navodno ruski medij Sputnjik gorljivije od Informera i Kurira demantovao je istinu o sadržaju Deklaracije. Tobože, u njoj se kao ratni zločinac ne pominje Putin. Tačno, ne pominje se njegovo ime, ali zna se da je Međunarodni sud u Hagu 17. marta ove godine objavio poternicu za Putinom zbog optužbi za ratne zločine u Ukrajini. Vučić je, dva dana kasnije, na pitanje da li će uhapsiti Putina ako dođe u Srbiju, pošto se ona obavezala na saradnju sa MKS-om, šeretski odgovorio: "Pitanje hapšenja je bezveze pitanje, jer vam je jasno da, dok traju ratni sukobi, Putin nema kuda ni da dođe do Srbije. Imate vi ove stručnjake što su sve Srbe u vreće trpali i slali u Hag, mogu dobrovoljno da se prijave da pomognu. Što se mene i Srbije tiče, imamo pametnijeg posla u ovom trenutku..."

Kao uvek, Aleksandar Vučić u kriznim situacijama, za obmanjivanje javnosti, koristi svoju rodbinu. Sad je taj zadatak dobio i izvršio Andrej Vučić. Mlađi brat je 9. avgusta posetio Svetu goru. Na slavu ruskog manastira Sveti Pantelejmon, Andrej je došao u pratnji Novaka Nedića, generalnog sekretara Vlade Srbije i nezvaničnog koordinatora naprednjačkih kriminalaca. Njih dvojica su došli u ruski manastir samo zato da bi Andrej u kameru "slučajnog prolaznika" poručio Rusima: "Mi bratja".

Mnogi bi se nasmejali, čak i Fahri, kad bi to Andrej, na bilo kojem jeziku, rekao Aleksandru, a kad to kaže za Srbe i Ruse u trenutku kad Srbija zvanično podržava Ukrajinu, to deluje tragično. Tragično i po Vučiće i po Srbiju.

Koliko je tragično stanje u kome se nalazi Srbiji vidi se i iz činjenice da je Andrej Vučić u Grčku došao sa Zvonkom Veselinovićem, šefom kosovskog klana. Pošto se Veselinović od pre dve godine nalazi na američkoj "crnoj listi", zajedno sa svojim bratom Žarkom, kumom Milanom Radoičićem i još dvadesetak ortaka iz klana, nije smeo da učestvuje u marketinškoj predstavi u manastiru Sveti Pantelejmon. Dok se Andrej zaklinjao u večno bratstvo Srba i Rusa, Veselinović je pozirao u srpskom svetogorskom manastiru Hilandar. Šefa kosovske mafije ugostio je Miloš Stojković, teolog i predsednik Svepravoslavnog kampa prijateljstva, poverenik Hilandara i agitator za naprednjački kartel i velikog vođu.

- Glas za Aleksandra Vučića i listu SNS je glas za nemanjički i svetosavski put, gde se svi vole i poštuju, ali je Srbija i naši sveti koreni ono što je najvažnije i ono što je na prvom mestu. Svi mi koji se trudimo da težimo svetosavskim vrednostima, ponosni smo što ćemo kao generacija zahvaljujući Aleksandru Vučiću i njegovom zalaganju ući u istoriju - govorio je Stojković kao da citira Atlagića, Bakareca, Bokana, Tijanu Ajfon, Stašu iz lifa ili bilo koga s tim mentalnim kapacitetima.

Glas za Aleksandra Vučića i listu SNS je glas za narko dilera Zvonka Veselinovića, koga svetosavac Stojković predstavlja kao "živog Obilića". Stojković je na Fejsbuku podelio fotografiju iz manastira, uz objavu: "Svuda je bio i svuda će stići, on je dokaz da još žive srpski obilići, brat Zvonko Veselinović naš gost u Hilandaru".

Brat Zvonko je zaista bio svuda, ali više neće stići u Ameriku. Ne sme. Iz istih razloga u tom smeru ne sme da krene ni šef BIA Aleksandar Vulin. Veselinović i Vulin su stavljeni na američku "crnu listu" zbog kriminala. Svi građani Srbije znaju da ne postoji ni minimalna mogućnost da Vučić nije znao, odobrio i učestvovao u krivičnim delima koja se stavljaju na teret njegovim najbližim saradnicima Veselinoviću i Vulinu. Isto tako, sve američke obaveštajne službe raspolažu dokazima tih optužbi. Povremeno, zarad političkih potreba, američki mediji objave deo saznanja, kojima raspolažu CIA, FBI i DEA.

Njujork Tajms je u svom vikend izdanju od 7. maja 2023. godine objavio tekst pod naslovom "Predsednik i gangsteri". Robert F. Vort, publicista i bivši šef Tajmsovog biroa u Bejrutu, čija je knjiga o "arapskom proleću" 2011. godine postala bestseler, potrošio je mnogo vremena i istraživačkog angažmana kako bi za Njujork Tajms napisao veliku priču o Aleksandru Vučiću i njegovom kriminalnom okruženju. Već u početku teksta, Vort je istakao da je "jezivo suđenje u Srbiji pokrenulo pitanja o vezama najvišeg rukovodstva zemlje i njenih nasilnih narko-bandi". Autor je opisao odnose Vučića i Veljka Belivuka, kao i drugih gangstera. Magazin Tabloid je na pet strana preneo ceo tekst iz Njujork Tajmsa, koji možete da pročitate na linku .

Kao što je Njujork Tajms istakao da "Vučić koristi kriminalne bande, poput Belivukove, za širenje straha", tako je britanski dnevni list Gardijan, posle masakra u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i selima pored Mladenovca, upozorio da "prekomerno nasilje u Srbiji širi populistički i prokremaljski autoritarac" Vučić.

Lavina, pokrenuta tekstovima iz Njujork Tajmsa i Gardijana, sručila se na Vučića u avgustu. Svi značajniji mejnstrim mediji iz Amerike i Evrope imali su šta da kažu i napišu o kriminalnim vezama i političkim avanturama vladara Srbije. Nekoliko uticajnih analitičara izjavilo je za CNN da je Vučić "dobijao mnogo pohvala američkih i evropskih zvaničnika, a u stvarnosti je iza sebe ostavio trag prekršenih obećanja.

Edvard Džozef tvrdi da "počinje da puca američki pristup Vučićevom režimu, u kome se ne vidi zlo. Sankcionisanje Aleksandra Vulina, šefa srpske obaveštajne službe, dokazuje da Bajdenova administracija više nije zarobljena strahom i iluzijama o Vučiću."

- U odgovoru na sankcije Vulinu, Vučić je podigao ulog, zabranio je izvoz naoružanja iz Srbije na 30 dana uz objašnjenje da se oružje mora pripremiti u slučaju agresije na Republiku Srpsku. On u suštini kaže: "Ući ćemo u sukob, moramo odmah da zaustavimo sav izvoz oružja, jer nam je potrebno za našu nacionalnu bezbenost". On bukvalno preti ratom. Nikad ga ranije nisam videla tako eksplicitnog - rekla je za CNN ekspert za Balkan Evropskog saveta za spoljne odnose Majda Ruge.

U tekstu CNN-a ističe se da su "zapadne diplomate nastojale da povuku predsednika Srbije Aleksandra Vučića iz orbite njegovog ruskog kolege, predsednika Rusije Vladimira Putina, obećavajući brži put ka članstvu u EU, a istovremeno upozoravaju na izolaciju u slučaju neposlušnosti. Ali, 18 meseci kasnije, pokazalo se da je taj pristup bio samo šargarepa, bez štapa, što rezultira nepostizanjem oba cilje." Da bi rezultati bili bolji (po njih, ne po Srbiju) zapadne diplomate su pojačale pretnje štapom. Evropski mediji su počeli da objavljuju serije tekstova u kojima su Vučića kritikovali zbog onoga što je njima bitno: podržava Putina, ne uvodi sankcije Rusiji i sarađuje sa Kinom, a ne veruju mu ni da će dovršiti posao oko priznanja albanske lažne države Kosovo, ni da će pomoći u obaranju Milorada Dodika, gašenju Republike Srpske i stvaranju unitarne Bosne i Hercegovine.

Nemački listovi Frankfurter algemajne cajtung i Bild optužili su Vučića da je postao pretnja po mir na Balkanu kao što je "njegov najbolji prijatelj Putin" pretnja za ceo svet. Te i slične teze detaljno su opisane u nedeljniku Špigel.

Pod naslovom "Lutkar iz Beograda", Špigel tvrdi da "Vučić ima sve što je potrebno da bude palikuća". Novinar Valter Majer počeo je tekst duhovitom napomenom da je "predsednik Srbije, bez sumnje, veliki državnik, visok je skoro dva metra".

- Samo se u razgovoru Aleksandar Vučić ponekad pretvara da je manji nego što jeste. Predsednik Srbije sebe vidi kao garanta mira na Zapadnom Balkanu, ali svako ko razume srpski, čita između redova i prati agitaciju privatnih televizija lojalnih režimu doći će do drugog zaključka: on ima sve što je potrebno da bude palikuća. Spoljnopolitički kurs beogradskog lutkara je kao hodanje po žici. Proklamovani su odnosi sa Briselom i Vašingtonom, ali neguju se i oni sa Pekingom i Moskvom. Beograd se do danas nije pridružio sankcijama Rusiji. Umesto toga, raste uznemiravanje ruskih opozicionara koji su izbegli u Srbiji. Generalno, stvari u regionu su u poslednje vreme izmakle kontroli. Na Kosovu su pripadnici srpske manjine, lojalni Vučiću, onesposobili desetine vojnika Kfora, u Bosni i Hercegovini se najavljuje referendum o otcepljenju Republike Srpske, a u Crnoj Gori, članici NATO, više prosrpskih snaga sprema se da preuzmu vlast - navodi se u tekstu Špigla, koji zaključuje da "Zapad smatra da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić važan sagovornik, a zbog toga bi Vladimir Putin trebalo da bude srećan".

Nemački mediji ne kritikuju Vučića samo zbog podrške Rusiji, nego i zbog "njegovog osećaja da ima misiju da predvodi i zastupa sve Srbe, uključujući i one koji žive u Bosni, Crnoj Gori i na Kosovu", a u tome mu pomaže "Srpska pravoslavna crkva, koja gvozdenim kleštima drži 15 miliona pravoslavnih Srba širom sveta".

Nikad niko, nijedan turski sultan, nemački okupator ili komunistički diktator, nije naneo toliko štete Srpskoj pravoslavnoj crkvi kao Vučić i njegov patrijarh Porfirije. Njih dvojica su Makedonskoj pravoslavnoj crkvi dali autokefalnost, a s njom i više od 800 hramova i manastira, među kojima i one koje su dizali Nemanjići. Ipak, zapadnim centrima moći potrebno je da povežu srpskog diktatora sa SPC-om kako bi, u sledećem talasu, obarali Vučića kao tvrdog srpskog nacionalistu, iako je on ordinarni kriminalac na režimskim steroidima. Taj prljavi posao preuzeli su na sebe Britanci, oni imaju bogato iskustvo vređanja Srba, Srbije i SPC-a.

- Srpska pravoslavna crkva učestvuje u švercovanju oružja iz Srbije na Kosovo, zato je bezbednosna slika tako surova. Predugo nismo uspevali da prozovemo naoružane srpske milije koje deluju na severu Kosova. Svesni smo da se oružje švercuje prego granice u pravoslavne crkve kolima hitne pomoći. Kada naše trupe pokušaju da dobiju dozvolu da odu po njih, dozvole se čekaju predugo. Do trenutka kad se nabavi dozvola, gle iznenađenja, hitna pomoć se pojavi u crkvi i ponovo izvadi oružje - rekla je u britanskom parlamentu poslanica i šefovica Odbora za spoljnu politiku Ališa Kerns.

Te navode su odmah demantovali Kfor i britanska ambasada u Prištini, kao i Aleksandar Vučić. Ipak, koliko god bile besmislene i netačne, takve optužbe imaju značajnu upotrebnu vrednost.

Vučić je histerisao na nekoliko konferencija za medije i u televizijskim intervjuima, optuživao je Kerns da je albanski lobista i najavljivao istragu protiv nje, lažljivice koja preko njega, ni krivog ni dužnog, napada Srbiju i vaskoliko srpstvo. Međutim, kad se isključe kamere, kad se završi iluzionistička predstava za lakoverene, Vučić shvata da je izložen organizovanom pritisku zapadnih političkih centara i njihove medijske mašinerije.

Naravno, on se ne plaši budalaština o srpskim teroristima iz manastira, nego sadržaja prepiski preko Sky aplikacije. Europol je skinuo, dešifrovao i analitički obradio više od 60 miliona konverzacija korisnika te telefonske aplikacije iz Srbije. Ne zna se koliko je tog materijala prosleđeno srpskom Ministarstvu pravde i Tužilaštvu za organizovani kriminal. Iz onih delova, koji su obuhvaćeni istragom i suđenjem grupama Belivuka i Šarića, vidi se da ima mnogo detalja koji upućuju na spregu mafije i vrha izvršne vlasti. Srpski tužioci svesno krše zakone i istrage usmeravaju što dalje od "Velikog šefa", "Rine", "Šerifa", "Ede" i ostalih kodnih imena iza kojih se nalaze Vučić, Dijana Hrkalović, Nebojša Stefanović, Aleksandar Papić i ostali kriminalizovani pojedinci iz vlasti.

Kao što se lutkar Vučić poigrava sa marionetama iz svog okruženja, tako i stranci upravljaju konopcima koji se stežu oko njegovog vrata. Svakog trena neki zapadni medij može da objavi Vučićevu prepisku preko Sky-a sa, recimo, Belivukom. Ili, možda, prestolonaslednika Danila sa Aleksandrom Vidojevićem, zvanim Aca Rošavi, istaknutim pripadnikom kriminalnog klana koji je nekad predvodio Sale Mutavi, a potom Velja Nevolja. Ko zna šta može da se otkrije o akcijama Andreja ili Anđelka Vučića. A, svaka informacija te vrste može da posluži kao sečivo, kojim će se preseći konci koji povezuju sprskog lutkara i njegove gazde iz Vašingtona. Da se to ne bi desilo, Vučić mora da trguje. Zapadnim centrima nudi sve što nije njegovo, Kosovo i Metohiju, javne resurse i tuđu privatnu imovinu, zemlju i ljude. Nudi i političke odluke, koje imaju bitnu nominalnu vrednost. Pristaje na podršku Ukrajini i optužbe protiv Rusije, sve s nadom da njegovi glasači neće saznati za to, a, ako saznaju, da će ih obmanuti lažima preko režimskih medijskih trovačnica.

- Vi vidite, svakih pet dana izlazi po šest tekstova iste sadržine. Aj da vas pitam, šta smo mi to uradili, šta smo rekli, šta se desilo u tih pet dana, pa smo zaslužili takve napade. Šta je Srbija uradila? Koju je to reč rekla? Ništa! Vidite da je reč o organizovanoj kampanji, o pripremi onoga što sledi. Gledaju da me u potpunosti izoluju, ne bi li primorali Srbiju da promeni svoju politiku. Polako se zatvara taj obruč i žele da me u potpunosti izoluju, da ostanem sam - kukao je Vučić pre neko veče na Radio-televiziji Srbije.

Tačno je da se zatvara obruč oko njega, da njegovi prijatelji sa Zapada žele da ga izoluju, ali ne zbog političkih stavova Srbije, nego zbog njegovog kriminala. Optužbama o Vučićevoj podršci Rusiji, o tome da je on "Mali Putin", da zastupa interese svih Srba sveta, mešetari iz Lenglija samo daju priliku Vučiću da opet prevari svoje glasače, pa i deo normalnih građana Srbije.

Vučić nije uveo sankcije Rusiji jer ne sme, u moskovskim bankama su zamrznuti računi na koje su on i njegovi ortaci iz vrha naprednjačkog kartela deponovali ogromne količine novca, opranog preko "Beograda na vodi" i ruskih praonica para stečenih kriminalom, kojima upravlja Aleksandar Babakov. Da nije toga, Vučić bi odavno Putinu poslao poruku: "Spasibo na družbu".

Kakav je, Vučić bi se, za vlast i priliku da nastavi sa zgrtanjem novca, odrekao svih i svakoga. Ne bi bilo samo "Spasibo, Vladimir Vladimirovič", nego i "putuj igumane Andreje, putuj Danilo..." Po naređenju zapadnih gospodara, klicao bi "Slava Ukrajini, a pomalo i mami Angelini".

Uostalom, potpisom Deklaracije o podršci Ukrajini i pristupanjem Srbije Krimskoj platformi, Vučić je zaslužio pohvale američkog ambasadora Kristofera Hila, aktuelnog kolonijalnog namesnika.

- Bio sam ekstremno zadovoljan kad sam video da su srpski i ukrajinski predsednik seli da razgovaraju. Srbija i Ukrajina imaju dugu istoriju, uvek su se dobro slagale, imale dobre odnose i zato je važno što su se Vučić i Zelenski skreli i razgovarali o tome šta budućnost donosi. Jer, biće promena, ovaj rat neće trajati zauvek i videćemo kako će se stvari razvijati. Ali, verujem da su protekli meseci bili važni za narod u Srbiji da vidi kakva je zaista Rusija, i da Srbija treba da se pomeri zapadno, ka evro-atlantskim sistemima - pohvalio je ambasador Hil svog ljubimca Vučića, kome je znatno skratio povodac.

Međutim, poznato je da gospodari nikad nisu zadovoljni svojim slugama, uvek traže više, bolje i jače. Dok Hil glumi dobrog policajca, Viola fon Kramon se uživela u ulogu lošeg policajca. Izvestiteljka Evropskog parlamenta za Kosovo i evroposlanica je Vučićev sastanak sa Zelenskim opisala kao pokušaj trgovine: "oružje za nepriznavanje Kosova".

- Vrlo verovatno da je Aleksandar Vučić dogovorio susret sa Zelenskim s namerom da izvrši pritisak na Ukrajinu. Kao, Srbija će dati oružje Ukrajini, a tražiće nepriznavanje Kosova. Nadam se da Zelenski razume koji politički rizik može da nosi takav dogovor. Kosovska nezavisnost i stabilnost su takođe u interesu Ukrajine - rekla je Viola fon Kramon.

Evropska izaslanica je ostala verna tradiciji idiota iz Brisela, koji ovakvim izjavama predstavljaju Vučića kao zaštitnika Kosova i Metohije, a zna se da je on doprineo učvršćivanju državnosti albanske lažne republike više nego oni. Ipak, Vučić dobro zna sa čim i zašto trguje. Oružje daje Ukrajini, a nezavisnost Kosovu samo zbog sebe, da bi dobio dozvolu Zapada da još malo ostane na vlasti. Vučićeva računica je jednostavna - dan, koji duže provede na vlasti, biće dan manje u zatvoru. Isti račun ima i Srbija. Svaki dan koji Vučić provede na vlasti, Srbija će provesti u okupaciji. To će tako trajati dok građani Srbije ne prestanu da čekaju Amerikance, Evropljane ili Marsovce da im donesu slobodu. Umesto stranaca, sami Srbi moraju lutkara da stave na povodac i privedu k poznaniju prava.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane