Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Sami smo sebi vetar u leđa i kamen spoticanja... a od vetra - ni daška

Nema ni verbalnog otpora

Može li se dati životu prilika da reši sve bez naših uplitanja? Pošto smo danas? Da li je važno? Ako vas neko pita kako ste recite dobro jer ionako to više nikog ne interesuje. Tako je i sa zemljom i sa onima koji trenutno vladaju i vladaće jer ako neko može da bude zatočen zbog dela verbalnog delikta koji i ne postoji u zakonu (BRKIĆ) onda ti isti vlasnici vlasti mogu da postanu i vlasnici zemlje i nas samih. Dozvoljavamo... Itekako.

Milica Gardinovački

Da je Zrenjanin metropola počeli su da dokazuju mnogi vlasnici vlasti. Ulažu zdušno u gradsku infrastrukturu (čitaj: zidaju zgradurine gde god pronađu u centru grada malo komotniji plac). Investitori su postali eminentni članovi gradskog veća na primer. Perica Kiridžić koji je do sada bio vodonoša gradske uprave koji je svoju KREMANSKU VODU na neverovatan način pakovao u balone od 6 litara i dovlačio iz neke obližnje Kremne. Nije važno gde se toči. Važno je da ima ko da kupi, a Zrenjanin je pun žednih. U Jevrejskoj ulici podiže zgradu neoznate namene. To liči na onu Maricu koja se u sve razume, ali on je ipak investitor i to ne jedini. Svako ko ima bilo kakvu spoznaju o načinu na koji se postaje investitor već je na pola puta da to postane. Sve mecene SNS vlasti takođe su investitori kao Buda Jovanović, recimo. Zida po gradu besmislene stambene zgrade i ne jenjavaju radovi.

Zrenjaninci napuštaju grad, neki ljudi iz okolnih mesta zauzimaju njihova mesta, ali ni jedni, ni drugi ne žure da kupe stan u zgradi koja je iznikla za najviše dva meseca i kojoj niko ne garantuje uspešan dotok vode i otok fekalnog sadržaja. Cevi za to su u gradu preopterećene, novih nema, stare pucaju kao ženske najlon čarape pa sad grad izgleda kao Hirošima. Nema dela ulice, raskrsnice ili nekog ćoška gde nema kratera iz kojeg izviruje po neki radnik JP Vodovod i kanalizacija. Investitori su i policajci i poznati zelenaši i oni koji su sada ugledni građani, prijatelji vlasti, a do ne tako davno bili su barabe ili polusvet. Radnika u građevinarstvu sve manje, plate na istom nekoliko godina, a gotovo svaka građevinska firma je i investitor neke od zidajućih zgrada. Jedni drugima ne ulaze u obor, plaćaju reket istim ljudima i bore se za pozicije. Postali su oholi, arogantni i iznad svega agresivni. Može im se. Nema otpora... ni verbalnog. Protesti koji su na trenutak otopili zaleđena srca pretvorili su se u kardio šetnje Stranke slobode i pravde... tačnije samo jedne porodice koja tu stranku promoviše.

I fudbaleri su investitori u Zrenjaninu. Firma čiji je suvlasnik Aleksandar Kolarov, nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Srbije i igrač Lacija, Mančester sitija, Rome i Intera, gradi poslovni prostor u zrenjaninskom naselju Šumica. Reč je o firmi „Ninalbeg properities" iz Vojke, osnovanoj u martu ove godine, čiji su vlasnici Aleksandar Kolarov i Nebojša Radović sa po 50 odsto vlasništva. Prema nezvaničnim informacijama, oni u ovaj projekat planiraju da ulože više od sto miliona dinara.

Nedavno su počeli pripremni radovi na parceli u Topličinoj ulici, gde će se nalaziti tržni centar nazvan „Retail park Topličina". Izdati su lokacijski uslovi i građevinska dozvola, a sa parcele je uklonjeno pet starih i oronulih objekata. U toku je čišćenje kanala i ravnanje terena. U Topličinoj ulici broj 6 se gradi poslovni prostor u okviru kog će biti četiri trgovine, i to Maxi, Sinsay, Pepco i DM drogeria. Ukupna površina objekta biće oko 3.000 kvadratnih metara. Da bi se omogućio pristup tržnom centru biće izgrađena i dva saobraćajna priključka i oko 30 parking mesta. Završetak radova i otvaranje centra planirano je za februar 2024. Nema veze što se i u naselju Mužlja takođe gradi sličan objekat i što u centru grada godinama su prazni lokali u poslovnom prostoru MALA VAROŠ i lokali ispod pešačkog mosta. Važno je da prosečna plata radnika u gradu tek nešto veća od minimalca i da se se rade sve subote, a da radni dan ima između 10 i 16 radnih sati. Ma, neka je veselo. Kome trebaju porodice, rad i igra sa decom, šetnja, rad u bašti ili dodatni posao? Samo neka su nam investitori srećni....

Dani piva u gradu će sa godinama da prerastu u proslavu kineske nove godine pa je vreme da navikavamo da je normalno da poslovođa može da udari radnika kada je nezadovoljan njegovim radnim učinkom kao u LINGLONGU. Evropa će da bude ponosna na nas. Malo je takvih debila koji za mizeriju prodaju zemlju, živote i budućnost, ali mi smo kanda bili uvek izuzetni pa se i sada držimo tog pravila. Da pomenem i postavljanje ograde na pijaci polovne robe. Ograđena kao tor omogućila je vlasnicima grada još mnogo naplativih parkirnih mesta tako da sada prodavci polovne garderobe, posuđa i alata prave šale na račun ideje da se kupcima te robe na polovnjaku naplaćuju ulaznice i dodatno omogući zarada bar JP Pijace i parkinzi. Imaju oni mnogo prijavljenih fantoma na platnim listama koji ni ne znaju gde je firma koja im uplaćuje platu i plaća doprinose-valja to podmiriti. A da se radi i gradi-radi se... evo najvažnija odluka vezana za futurističku izgradnju puta Ovča - Zrenjanin je doneta. U Beogradu u opštini Palilula raspravljalo se o prvoj deonici puta Beograda-Zrenjanin-Novi Sad. Doneta je ekstremno važna odluka za ovaj put koji se gradi da bi Kinezi iz LINGLONGA mogli lakše da otpremaju gotove gume. Naime na deonici od Ovče do Zrenjanina dugoj 67 kilometara predviđeno je ŠEST naplatnih stanica. ŠEST! Ostale naplatne će da budu u okviru denivelisanih raskrsnica i kao sporedna naplatna mesta. Na teritoriji grada Zrenjanina biće tri naplatne rampe. To, rampe, znači da na svakih 10 kilometara se nalazi naplatna rampa. Divota... Još su napomenuli da je sistem naplate putarine savršen i da je nemoguće da se izbegne plaćanje putarine.

"Koncepcija naplate putarine na auto-putevima je opredeljena kroz zatvoreni sistem. To znači da svaki ulazno - izlazni saobraćajni tok sa auto-puta i na njega prolazi kroz naplatno mesto. Sadašnji način rada ovog sistema je da se pri ulasku na auto-put dobije identifikaciona kartica koja beleži podatke o ulazu na njega, da bi se po napuštanju auto-puta, a na osnovu podataka iz kartice, plaćao određeni tarifni iznos. Osnovna prednost zatvorenog sistema je što se obuhvataju svi korisnici auto-puta, bez obzira da li se radi o tranzitnom, regionalnom ili lokalnom saobraćaju, a zaobilazak naplate putarine se isključuje", piše u pomenutoj studiji. Zaboravili su iz gradske uprave da nam kažu ko je odgovoran za najdebilniji ikada izgrađeni put Botoš-Tomaševac. Kao da je neko pijan krivudao i rasipao asfalt. Ni ivičnjaka nema, ni pravca, sve se obrušava... Pravljen za pranje para... PUT INVEST-NS je radio tih desetak hororističnih kilometara... Kažu da je nekadašnji ćelavi gradonačelnik Novog Sada jedan od vlasnika... Onaj ćelavi koji će sada umesto velikog vođe da se nađe na nosećem flajeru SNS ZA NAŠU DECU jer je vođa odustao, a on postao prva faca stranke... (Bez smeha u publici). Istina ništa od najavljenog pokreta kao nove stranke, ali to nije danas tema... Možda cela ta priča i nije tako loša ako se uzme u obzir da je većina tih graditelja iz lokala ili poreklom odavde. Ako znamo da je Srbija jedina zemlja na svetu koja finansira strane investitore onda je ovo delimično podnošljiv bezobrazluk. Po radniku su Kinezima u Linglongu dali 140.000 evra... Bogat je Banat i voli gume i najprljaviju industriju na svetu u svom ataru... eto, pitajte Gorana Kneževića... on to najbolje zna...

Restitucija se smeška i nekadašnjim banatskim Švabama. Selo Perlez već ima popisivače za objekte koji su nacionalizovani nakon Drugog Svetskog rata. Te kuće su tada podeljene učesnicima rata, porodicama palih boraca i naseljenim ljudima iz Bosne i Hercegovine. Tih kuća u najviše slučajeva više nema. Ili su vremenom propale ili su toliko preuređene da ne liče na one koje su bile polovinom dvadesetog veka. Rukovodstvo nekadašnje SFRJ se odreklo ratne štete da ne bi moralo da vraća imovinu Švaba u Banatu. Sada advokati vršljaju po katastarskim dokumentima i priprema se potraživanje imovine od pre skoro celog veka. Idu izbori. Vrli predsednik države i prazilukovska vlada će da uzmu kredit i zaduže nas da bi vratili nešto što odavno nije validno za povraćaj, ali će time sebi da kupe kredibilitet kod evropskih moćnika.

Pre par godina je to isto urađeno i sa jevrejskim vlasništvom. Na reč, na nedovoljno dokaza, na ...na šta? Da li su Srbi ili Jugosloveni oterali Jevreje u logore ili iz zemlje? Zašto Srbija vraća tuđe dugove na štetu svog naroda i dokle? Svako se danas osili u vlasti i nadobudno odnosi vence koje kači na nekadašnje zgrade nekih Jevreja, a niko ne traži razlog za takav postupak. Treba da se ispoštuje istorija i žrtve te istorije, ali bez preterivanja i bez lične koristi. U ovakvoj sunovratnoj politici, uz ljude neljude i u zemlji koja ima najviše indiferentnog stanovništva na svetu ponekad je neophodno odmoriti se. Uzeti jedan ceo dan i odmoriti se... Od sebe. Od ostalih, od onoga što stvaramo, od preteranog razmišljanja. Od analiziranja, od prevelikih osećanja i očekivanja. Od života koji jurimo, a ne stižemo...a prolazi...

Može li se dati životu prilika da reši sve bez naših uplitanja? Pošto smo danas? Da li je važno? Ako vas neko pita kako ste recite dobro jer ionako to više nikog ne interesuje. Tako je i sa zemljom i sa onima koji trenutno vladaju i vladaće jer ako neko može da bude zatočen zbog dela verbalnog delikta koji i ne postoji u zakonu (BRKIĆ) onda ti isti vlasnici vlasti mogu da postanu i vlasnici zemlje i nas samih. Dozvoljavamo... Itekako. Da se ne lažemo-sami smo sebi vetar u leđa i kamen spoticanja... a od vetra - ni daška.

P.S.

Od utorka 5. septembra 2023. biće još jednom i to po ko zna koji put izigrano obećanje dato zrenjanincima da isporuka zdrave vode samo što nije počela. Od Gorana Kneževića preko Ivana Bošnjaka, Čedomira Janjića i sada Sime Salapure svi su sa mesta gradonačelnika obećavali građanima zdravu pijaću vodu... Firma METITO (Arapski Emirati) imala je rok da dovrši dogradnju fabrike vode 5.9.2023....ali...

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane