Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Intervju

Advokat Vladimir Gajić, potpredsednik Narodne stranke i narodni poslanik

Ne može se zurlama protiv predatora

Milovan Brkić je slobodan čovek, zato je izložen represiji režima. Mislio sam da neće preživeti ovo, zato pozdravljam odluku suda da ga iz Okružnog zatvora pusti u kućni pritvor, iako pod najstrožim uslovima koje sam imao prilike da vidim, kaže advokat Vladimir Gajić u intervjuu za Magazin Tabloid. Gajić tvrdi da je odlazak Miroslava Aleksića nije naneo štetu Narodnoj stranci već da joj je, naprotiv, omgućio da prodiše punim plućima.

Predrag Popović

Kao branilac Milovana Brkića, advokat Vladimir Gajić je doprineo ukidanju prvostepene presude, kojom je glavni urednik Magazina Tabloid bio osuđen na zatvorsku kaznu od 14 meseci. Kao potrepredsednik Narodne stranke, Gajić insistira na okupljanju nacionalne opozicije.

Magazin Tabloid: Veće Apelacionog suda je ukinulo prvostepenu presudu Vašem branjeniku Milovanu Brkiću, glavnom uredniku našeg Magazina Tabloid, i odredilo mu kućni pritvor s nanogicom, a bez upotrebe telefona i interneta, kao i poseta. Kako komentarišete to rešenje?

GAJIĆ: Znate kako, ja sam se zaista uplašio da Milovan neće ovo preživeti, tako da odluku suda pozdravljam jer je ipak najvažnije da je Milovan izašao iz Okružnog zatvora u Beogradu i da je sada kod kuće. Ukinut je pritvor, zamenjen tzv. blažom merom uz najstrožiji model primene koji sam do sada imao prilike da vidim i to tumačim kao s jedne strane hrabrost suda da učini glavnu stvar pozitivno za Milovana, a ovom sporednom da ipak to deluje kao da je sud pravičan ali strog.

Magazin Tabloid: Kako objašnjavate da su Brkiću određene strože mere kućnog pritvora, nego što su ih imali Veljko Belivuk, Predrag Koluvija, Dijana Hrkalović i drugi optuženici za mnogo teža krivična dela?

GAJIĆ: Pa to objašnjavam činjenicom da je Milovan Brkić veći protivnik ovog režima od ovih nabrojanih. Pre svega, Milovan je među njima jedini slobodan čovek, a prema slobodnim ljudima se primenjuje veća represija.

Magazin Tabloid: Uporno ponavljate da se Milovanu Brkiću sudi zbog verbalnog delikta, zbog dela koje se u Brozovoj Jugoslaviji tretiralo kao „širenje neprijateljske propagande". Šta režim želi da postigne vraćanjem tog komunističkog načina progona političkih protivnika?

GAJIĆ: Da, ovo krivično delo je replika zloglasnog člana 133 , krivično delo Neprijateljske propagande iz onog Krivičnog zakona iz 1976. godine i vremena Josipa Broza. U konkretnom slučaju, mislim da se prema Milovanu Brkiću primenjuje jedna vrsta osvete. Ne zbog ove njegove konkretne izjave zbog koje mu se sudi, već zbog njegovog minulog rada kako njegovog tako i celog Tabloida koji je u dobroj meri bio posvećen pravosuđu Srbije. Milovan sada ima mnogo ličnih neprijatelja kako u sudu tako i u tužilaštvu.

Magazin Tabloid: Kako objašnjavate ignorisanje javnosti ovog slučaja? Zašto većinu tzv. opozicionara ne zanima progon novinara?

GAJIĆ: Nažalost, ovde su novinari umišljeni u svom sopstvenom egu i Milovana Brkića ne smatraju svojim pravim kolegom. Jednu stvar propuštaju iz vida. Milovan nema dlake na jeziku i gotovo da je jedan od retkih novinara koji predvodi novine koje se ne finansiraju ni iz domaćih ni iz stranih izvora. U tome je suština slobode. Pojedini novinari su se ipak oglasili, malo kasnije, ali ipak jesu, tako da nije milovan ostao bez podrške. Ovo je za sve bilo ipak previše. Dobio je podršku i oba novinarska udruženja. Trebalo je da dođe na ivicu smrti da bi dobio podršku. Ali šta je tu je.

Magazin Tabloid: Podele na „naše" i „njihove", čak i unutar opozicije, uticale su i na građanske proteste. Koliko su „tehnički organizatori" doprineli jenjavanju protesta i smanjenju broja učesnika?

GAJIĆ: Tehnički organizatori su upropastili proteste iz jednog glavnog razloga. Ja mislim da su oni zaista samo tehnički organizatori, a da je mozak protesta negde u Junajted medijima i kod onih koji stoje iza tih medija. Sad je na kraju isplivalo da je glavni zahtev građana sa protesta da CNN dobije nacionalnu frekvenciju. Građani su na proteste, pre svega na prva tri ili četiri, izašli da bi izrazili protest i saučešće tragično preminuloj deci u Ribnikaru i mladim ljudima u okolini Mladenovca. Sve više o toga bila je politika, da bi na kraju došli do ove esencijalne gluposti da se traže izbori pa će opozicija posle pobede da ispuni zahteve građana.

Magazin Tabloid: Da li predstavnici Narodne stranke i dalje učestvuju u organizaciji protesta?

GAJIĆ: Pa mi tamo statiramo, čekamo da nas izbace. Ja sam prestao da idem kada sam zaključio o čemu se radi. Da idem pod ukrajinske barjake, pod lažne srpske zastave, pod zastave EU, umesto da budu samo srpske i to spuštene na pola koplja, kako je predlagao Siniša Kovačević, da se ne pomene nijednom nasilje nad Srbima na KiM, koje je svakodnevno i koje se povećalo baš u vreme trajanja protesta u Beogradu, da ne može da govori nijedan govornik koji nije „slučajni Srbin"... Pa to zaista ne mogu da podržim.

Magazin Tabloid: Zašto Kosovo i Metohija ne može da bude tema na protestu?

GAJIĆ: Ne može zato što su skoro svi organizatori spremni da se odreknu KiM i da se uvedu sankcije Rusiji. To je njihova politička agenda. Oni bi voleli da Vučić konačno izvrši de fakto priznanje lažne države Kosovo i da onda zbog toga padne sa vlasti, da ne moraju oni da se bave sutra istom temom.

Magazin Tabloid: Zašto opozicija nije uspela da prinudi vlast na ispunjenje zahteva građana čak i kad je na ulicama bilo više od sto hiljada ljudi?

GAJIĆ: Mislim da nikada nije bilo preko 100 hiljada ljudi. Možda je bilo jednom oko 70 hiljada, što je takođe impozantan broj. Nije uspela, prvo zato što su zahtevi bili loši, drugo zato što ni na jedan način ne možete da optužite režim za tragediju u Ribnikaru, to je zaista perverzno i to nije moglo da prođe. U vezi sa tragedijom u Mladenovcu je bilo osnova za odgovornost policije, to je trebalo da stoji kao zahtev. Onda, zahtev za smenu Vulina je bio besmislen jer Služba sa tim događajima nema ništa, nije to bio terorizam pa da je služba zakazala. Za Vulina ima hiljadu razloga zbog čega ne bi smeo da bude na tom mestu, ali ovde je optužen besmisleno. Ružić je dao ostavku kao moralni čin ministra prosvete. Režim je kontrolisao štetu i na kraju igrao na kartu impotencije opozicije koja je njena glavna osobina. Na kraju smo imali onaj performans u Skupštini koji je toliko van svakog razuma da ja nemam reči. Da li oni stvarno misle da će na taj način da privuku glasače režima, kada je jasno da bez toga nema pobede. Nije posao opozicije da ubeđuje svoje opredeljene birače, već da nađe način da priđe Vučićevim glasačima. U tom poslu se tapka u mestu. Duvanje u zurle tu neće pomoći.

Magazin Tabloid: Šta bi trebalo uraditi da vlast prihvati ispunjenje tih zahteva?

GAJIĆ: Vlast neće prihvatiti nijedan zahtev opozicije niti će ikada popustiti u bilo kojoj sferi. Vučić je politički predator. On se ne bavi politikom da bi omogućio uslove za svoj poraz. Ko u to veruje u velikoj je zabludi.

Magazin Tabloid: Da li Vam je prihvatljiv predlog da se prekine s protestima i rešenje traži na vanrednim izborima, beogradskim i parlamentarnim?

GAJIĆ: Pazite, i vrapci na grani znaju da je bazična izborna arhitektura Vučića da izbori uvek budu zajedno a nikada razdvojeni i opozcija koja u Beogradu ima šanse da pobedi predlaže jednovremene parlamentarne i beogradske izbore. Opozicija traži od Vučića ono što mu odgovara. Narodna stranka nije potpisala to pismo predsedniku Republike, a pogotovo onaj deo u kojem mu traže da ih raspiše do kraja godine što znači da se mogu održati teku roku od 45-60 dana od dana raspisivanja. Znači, tražili su mu da raspiše izbore na svoj rođendan. Šta reći, ludilo! Njih dvadeset je gledalo taj draft, stavljalo primedbe, samo tu jedinu ključnu stvar nisu videli da se ne mogu izbori održati do kraja godine ako tražiš da ih raspiše do kraja godine. I sad šahista kaže: taknuto - maknuto, biće na moj rođendan u martu.

Magazin Tabloid: Da li se Narodna stranka priprema za moguće izbore, čije održavanje deo opozicije zahteva do kraja godine?

GAJIĆ: Narodna stranka se uvek priprema za izbore. Ovde nikada niste sigurni kada to može da se dogodi. Izbori su svaki čas. Trenutno doterujemo organizaciju stranke i pripremao se za veliku Skupštinu 22. oktobra, kada ćemo usvojiti nove programske dokumente o kojima će se tek govoriti.

Magazin Tabloid: Da li će NS na tim izborima nastupiti sama ili u koaliciji?

GAJIĆ: Ne znam kako će Narodna stranka nastupati na izborima. Razgovaramo intezivno sa programski bliskim strankama. Videćemo.

Magazin Tabloid: Vi tvrdite da je „Srbiji neophodna čvrsto povezana nacionalna opozicija". Koga smatrate „nacionalnom opozicijom"?

GAJIĆ: Nacionalnom opozicijom smatram DSS, Dveri, Zavetnike, DJB i Tadićevu stranku. Naravno i Narodnu stranku. Ima i među tim strankama razlika, ali čini mi se da postoji jedinstvo u vezi glavnih tema. To su pitanje Kosova i Metohije, sankcije Rusiji, odnos prema svemu onome što se podrazumeva pod Rio Tinto, dakle jedan suverenistički pristup bez kojeg se i inače ne može izgraditi društvo koje se zasniva na demokratiji. Sve ove tradiconalne zapadne demokratije su prvo postale nacionalne države. Dok god ne poštujemo Srbiju, njena državna prava i nacionalna prava našeg naroda, neće nas ni drugi poštovati. Dakle, najprostije rečeno, borba protiv novog kolonijalizma koja podrazumeva da Srbija bude uzorna nacionalna država i uzorna demokratija.

Magazin Tabloid: Da li uzimate u obzir činjenicu da mnogi opozicioni glasači s jačim nacionalnim nervom doživljavaju Dveri, Novi DSS i naročito Zavetnike kao naprednjačke satelite?

GAJIĆ: Ne bavim se teorijama zavere. Te optužbe se lansiraju pre svega od režima, a onda i od ove tzv. prave opozicije.

Magazin Tabloid: Koliko štete je Narodnoj stranci naneo odlazak Miroslava Aleksića i formiranje njegovog Narodnog pokreta Srbije?

GAJIĆ: Nije nam naneo štetu njihov odlazak. Naprotiv, sada dišemo punim plućima. Oni misle da će sve biti kako kažu Amerikanci, to mi je Aleksić lično rekao pre pet meseci. Mi se sa time ne slažemo, jer čak i da je tako i da bude tako, zašto se bavimo politikom, zašto zavaravamo građane ?

Magazin Tabloid: Kako je moguće da Vuk Jeremić i Miroslav Aleksić nisu mogli da nastave saradnju, a danas Jeremić može s, recimo, Boškom Obradovićem, a Aleksić sa Draganom Đilasom?

GAJIĆ: Mislim da su Mikija Aleksića pokrenuli lični motivi za brzim političkim uspehom. On ne vidi krupnu političku sliku. Tamo gde je otišao biće samleven od strane novih partnera. On je njima samo poslužio da oslabi Narodnu stranku. Da je Vuk Jeremić pobornik te politike „kako Amerikanci kažu" nikada ne bi došlo do pokušaja preuzimanja stranke. Ovde je nevidljiva treća ruka radila posao, ali nije uspela. Mi smo odavno za to znali, bili smo spremni i nismo im dopustili da preuzmu stranku. Zato su otišli.

Magazin Tabloid: Kako objašnjavate rezultate anketa, koji pokazuju da Vučiću i SNS-u rejting pada, a opozicionim strankama ne raste?

GAJIĆ: Rejting SNS je pao za oko 4-5%. Ali izgleda da sve ide ka SPS-u. Tako da oni zajedno nisu mnogo izgubili. To je relanost.

Magazin Tabloid: Da li postoji mogućnost da opozicija zajedničkim snagama ostvari izbornu pobedu, makar u Beogradu?

GAJIĆ: Ako budu istovremeni izbori za Skupštinu Srbije i za Beograd, onda se bojim da nećemo dobiti ni u Beogradu. Ali pitanje je da li će biti beogradskih izbora. Zašto bi to režim rizikovao? Lokalnih će biti sigurno, jer im na proleće ističe mandat.

Magazin Tabloid: Šta je potrebno za pobedu nad Vučićem?

GAJIĆ: Za pobedu nad Vučićem? Pa kad bih imao jednostavan odgovor, bio bih Čerčil. Ima mnogo stvari. Režim poseduje užasno mnogo novca. Drže sve pod kontrolom , ovo je partijska država. Opozicija im ide na ruku jer ovaj tzv. građanski deo opozicije podržava nekritički zapadnu politiku prema Srbiji, a tome se protivi 80% građana. Kako da pobedi sa takvim stavovima? Ovde se patriotski stavovi likvidiraju kao fašistički. Jednoga dana, Vučića će pobediti desnica. Građanske stranke sa ovom prokolonijalnom politikom nemaju nikakve šanse.

antrfile

Sloboda traži ljude

Magazin Tabloid: Ako opozicija opet izgubi, odnosno ne spreči Vučićevu krađu glasova i falsifikovanje rezultata izbora, čemu mogu da se nadaju normalni građani, koji će biti izloženi nastavku patološke diktature?

GAJIĆ: Normalni građani su potpuno dezinformisani. Kapacitet naših građana je na niskom nivou već decenijama. Ovde je narod pod propagandom koja je zastrašujuća još od 1945.godine. Ima jedna izreka: ljudi traže slobodu, ali i sloboda traži ljude. Nedostaju nam ljudi, karakteri, nezavisna elita, hrabri građani, solidarnost. To je i globalni problem . Pogledajte Evropu. Samo još Francuzi daju znake da su pravi narod i da su pravi građani, stalno su u otporu. Ovde opozicija traži izbore, a nije u stanju da se organizovano bori da odbrani rezultate izbora. Kontrola na izborima 2022. je bila fijasko. To treba pošteno priznati. Mi ne znamo da li nas režim krade na izborima, jer nemamo dokaze, govorim o krađi u danu za glasanje. Našoj koaliciji se, pazite ovo, pokvario softver koji je obezbedio SSP radi unošenja rezultata u izbornoj noći. Mi smo pratili rezultate preko televizije, a proglasili smo se za glavnu opoziciju. Kod nas je za to bio zadužen „čuveni"Aleksićev izvršni odbor. Valjda će na sledećim izborima opozicija biti u stanju da sarađuje bar oko kontrole i da pozove građane u pomoć ako zaista žele da i sami pomognu da dođe do promena. Od priče nema ništa kao i od foliranja.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane