Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Ništa dok neko ne kaže da izlazimo na ulice i ne vraćamo se kući dok ne ostvarimo cilj

Otpora nema, lanci nikad jači

U Srbiji ništa nije važno osim da je vlast zadovoljna... ili neki on... sad da li u lokalu ili na nivou države i nije tako važno jer su oni vezani kao creva i svakako će se dogovoriti. Isto važi i za opoziciju. Eto, u Zrenjaninu je dogovor pao u prostorijama tihe koalicije vlasti. LSV se oglasila kao opozicija (iako to nikada nije bila i večito je pod nekim krilom vlasti) i u prostorijama ligaša su nekakav sporazum o zajedničkom nastupanju u vreme predizborne kampanje potpisali DS, LSV, novi DSS, ZAJEDNO, Srce i naravno najveći pretendent na sve stolice u budućoj vlasti SSP. U lokalu je Stranka slobode i pravde isto što i pokret PUF. Isti gazda, isti ljudi i iste ideje za budućnost. Samo je pitanje ko će od građana to da shvati. Izgleda da je to novi tandem kao što sunekada bili Mira i Slobodan ili Vuk i Dana... Tako je sada bračni par Pernat u akciji osvajanja. O tome nas je pokušao da obavesti lokalni list "ZRENjANIN" i glavni urednik Bubnjević, ali nismo se potrudili da pročitamo ceo tekst jer on govoti o: OPORBENIM POLITIČKIM SUBJEKTIMA, a mi kao pravi banaćani slabo divanimo hrvatski.

Milica Gardinovački

Očigledno je da u gradu standard cveta jer je cena po kvadratu novoizgrađenih stanova 120.000 do 180.000 dinara. Najbolje prodavani stanovi su oni do 55 metara kvadratnih, ali i to sve teže prolazi, a gradnja se nastavlja. Uostalom, ceo grad je preoran, izrovan, prokopan... kako god. Negde je razlog pucanje cevi za kanalizaciju ili vodosnabdevanje, a negde se spremaju nove investicije za vlasnike grada. A da se gradi-gradi se... eto na primer zgrada nekadašnjeg komiteta SKJ je delom pretvorena u privatni fakultet, a delom u prostorije gradskog odbora SNS. Sam centar grada, a sve obnovljeno o trošku budžeta. Sada odjednom saznanje da u Komitetu ništa od nauke koju predaje i prodaje privatni fakultet iz Sremskih Karlovaca jer je FAM otkazao zakup, a u zgradi je ostao SNS.

Fakultet za menadžment iz Sremskih Karlovaca ne obaveštava zrenjaninsku javnost da ni u novoj školskoj godini neće „poslovati" u Komitetu. Vršilac dužnosti dekana ove privatne visokoškolske institucije, prof. dr Nenad Marković, još aprila prošle godine otkazao je zakup 1822,7 kvadrata prostora u toj zgradi. Sa ovdašnjim Javnim preduzećem „Gradska stambena agencija" to je, inače, krajem januara 2021. utanačio Markovićev prethodnik na mestu dekana, dr Goran Kvrgić, aneksom četiri osnovnog ugovora o zakupu potpisanog inače jula 2019. Fakultet iz Sremskih Karlovaca u međuvremenu je „Gradskoj stambenoj agenciji" izmirio sve svoje ugovorom prihvaćene finansijske obaveze (do raskida ugovora mesečni zakup prizemlja, drugog i trećeg sprata te potkrovlja Komiteta koštao ga je blizu 683 hiljade dinara), a u naredna tri meseca treba da plati vansudskim poravnanjem predviđenih još ukupno 363 hiljade dinara).

Samo pet meseci pošto što je dr Goran Kvrgić pritvoren zbog osnovane sumnje da je „u svojstvu odgovornog lica zloupotrebom službenog položaja, drugim fizičkim licima koja nisu studirala na tom fakultetu, ishodovao uverenja o stečenom visokom obrazovanju Fakulteta za menadžment u Sremskim Karlovcima, kao i da je pribavio određenu imovinsku korist tom fakultetu" vlasnici i poslovodstvo FAM-a odustali su od plana da nauku koju predaju i prodaju (1.200 evra po godini osnovnih studija) odrade u Komitetu, zdanju u najužem centru Zrenjanina, preko puta Gradske kuće. To objašnjava i činjenicu da na ulazu u Komitet nije bila postavljena tabla sa natpisom FAM-a.

Zanimljivo je da list „Zrenjanin" koji se diči tradicijom informisanja sugrađana dugom 70 godina, a kancelarije su im u zgradi pored i prozor glavnog i odgovornog urednika gleda u Komitet, još nije obavestio čitaoce o ishodu aranžmana kojim su oktobra 2019. gradske vlasti na čelu sa Čedomirom Janjićem počele skupi poduhvat građenja, rekonstrukcije, dogradnje, adaptacije i sanacije zgrade Komiteta. Iako je do novembra 2021. često gostovao na stranicama ovog nedeljnika, vest o pritvaranju dr Gorana Kvrgića nije objavljena u listu niti je uredništvo interesovalo zašto se studenti FAM-a ne pojavljuju u Komitetu. Strašno bi bilo da ovo privatno javno glasilo koje vode drugovi i kumovi, vrsni ekonomisti Dalibor Bubnjević I dr Dejan Molnar posumnja i pita da li je to sve urađeno da bi se vladajućoj stranci, odnosno funkcionerima i aktivistima njenog Gradskog odbora SNS obezbedile kancelarije (skoro 338 kvadrata), a radi čije udobnosti je prednja fasada elitnog gradskog zdanja već „ukrašena" sa nekoliko klima uređaja... I zašto na ulazu u zgradu, kao kada je ona bila sedište partija prethodnih režima (SKJ i SPS), još nema table sa natpisom SNS... Bubnjević prećutkuje i sva druga obaveštenja koja nisu na ponos i diku gradske vlasti tako da o proneverama i zloupotrebama u gradu građani mogu da saznaju ili putem klasičnog trača,tačnije po sistemu rekla-kazala ili preko nekih vangradskih medija.

List ZRENjANIN i glavni urednik su opasno skoncentrisani na marketing za izbore manekena od gradonačelnika Salapure i nemaju vremena da se bave milionskim prevarama gradskih moćnika ili rasprodajom svega na šta bace oči. Jedna od takvih vesti je hoštapleraj direktora doma učenika "Angelina Kojić Gina" u Zrenjaninu. Naime,privatna firma Siniše Vukića, direktora doma učenika i doskorašnjeg odbornika u skupštini grada Zrenjanina, "WolfEtCo gifts and Accesories" je otišla u stečaj, a pre toga je napravila višemilionske dugove. Poverioci ne mogu da naplate od pomenute firme zaostala potraživanja jer je na neki način aktuelna zakonska regulativa išla na ruku Vukiću. Na listi neisplaćenih je nekoliko privatnih firmi, ali i gradska uprava grada Zrenjanina. Samo tu je dug blizu 3 miliona. Vukić je pravio dugove u privatnom biznisu koji je takođe vrlo diskutabilan uzimajući u obzir čime se bavio. Naime njegova firma je bila distributer kancelarijskog materijala i, gle čuda, snabdevala sva javna preduzeća u Zrenjaninu. On je bio zastupnik takođe privatnog porodičnog preduzeća ONIX d.o.o. u isto vreme kada i vlasnik firme "WolfEtCo gifts and Accesories". Prema zakonu niko od oštećenih ne može da naplati svoja potraživanja, a zakonski zastupnici društva sa ograničenom odgovornošću (d.o.o.) ne mogu da odgovaraju ni krivično,a ni imovinom. Zaštićen zakonom Vukić ignoriše dužnike, nikome od njih se ne javlja,a ignoriše i dug, odnosno izmirivanje istog, jer ne postoje prinudni mehanizmi za naplatu dugovanja. Osnivački kapital za osnivanje Vukićeve firme je bio 100 dinara što mnogo govori o prostoru za mahinacije koji je Siniša Vukić maksimalno iskoristio. Uoči odlaska firme u stečaj Siniša Vukić je izbrisan kao zastupnik svoje druge porodične firme (ONIX d.o.o.)napustio je odborničko mesto koje je koristio od 2016. godine i prihvatio se funkcije direktora doma učenika u Zrenjaninu.... u državnoj ustanovi svestan da neće imati nikakve odgovornosti za sva potraživanja koja je trebao da namiri.

Inače,Vukić je već 10 godina predsednik mesne zajednice Gradnulica (nivo beogradskih opština) i mnogogodišnji član Upravnog odbora rukometnog kluba PROLETER kao i koordinator radne grupe grada za pripremu predloga akata i praćenje sportskih aktivnosti na teritoriji grada Zrenjanina. Siniša Vukić ima brata blizanca Darka koji je nerazdvojni drugar doskorašnjeg gradonačelnika Zrenjanina Čeda Janjića. Obojica-i Čedo i Darko su izabrani ne voljom građana nego direktnim odabirom SNS bratije. Jedan u gradskom veću skupštine grada i načelnik finansija, a drugi kao gradonačelnik zajedno su zamočili i to do lakata ruke u gradski budžet. Darko je pre toga bio ustoličen u Regionalnom centru Banat koji je odrađivao nevidljive projekte sa IPA fondovima, a onda je kupio stan u Zrenjaninu u ulici Toše Jovanovića 3 od para koje nikome nije mogao da pokaže... ni zvanično, a ni na ćaskanju. Sve se zataškalo u GO SNS jer piramida se ruši ako neko postane slaba karika, a Darko je bio na dobrom putu da to postane. Interesantno je da je iz klana Vukić potekla i direktorka specijalne škole 9. maj Snežana... supruga i snaja... Potpuno istu priču je imala i Snežana Oluški Vlačić, prethodna direktorka iste škole koja je takođe preko statusa muža (Slaviše Vlačića) avanzovala direktrsko mesto.

Zanimljivo je da je grad Zrenjanin trenutno angažovan na izradi plana kvaliteta vazduha za period 2024.-2029. Zrenjanin je grad sa maksimalno zagađenim vazduhom i to sa tendencijom rasta kako napreduje pojačana proizvodnja guma u LINGLONGU. Kako neznalice i lažove ne možemo dugačije da obavestimo da se bliži kraj i njima i onom nesrećniku koga zovu OBRAĆATOR možda razumeju da gvozdena reč i lepa vrata otvara, pa kom opanci, kom obojci... Ionako je nasilje preuzelo primat u svim domenima države i društva... eto, Radoičić je pušten da se brani sa slobode zbog očiglednog terorističkog delovanja koje je i samu državu bacilo pred mogućnost koja se zove sankcije, a Milovan Brkić je tamnovao i jedva živu glavu izvukao kao provereni terorista u pokušaju. Kome majku i familiju? Mrzim što ne umem da ćutim i uživam u zabludama kao većina ljudi... tako je i Brkiću taj virtuelni terorizam zamalo došao glave.

Lupetanje jedino nikako da dođe glave onom predsedniku države koji je popljuvao Ustav po kome on u toj funkciji može jedino da se šećka po svetu i ćaska sa predsednicima drugih država o takozvanoj mirnoj koegzistenciji. Ovakav alav i lažljiv trajaće još dugo. Ovaj narod voli da mu budala lupi rukom o sto i sputa ga i fizički i mentalno. Jedino da se nadamo da će na kraju svih krajeva pa i kasnije da završi kao Matija Gubec... Inače šipak. Tada se palac provuče u pesnici između kažiprsta i srednjeg prsta i nestajemo. Ništa od otpora, lanci nikad jači. Možda je obraćator nada da će jednog dana u dalekoj budućnosti završiti u zrenjaninskom zatvoru.Tu je Opuštenost maksimalna. Tu zatvorenici mogu da uče japansku tehniku savijanja papira-origami koja se koristi kao radna terapija koja deluje smirujuće posebno na narkomanske zavisnike. Ova odluka je proizvod saradnje između Okružnog zatvora i društva srpsko-japanskog prijateljstva pa ako ima još zainteresovanih mogu da se jave Goranu Kneževiću...

Zrenjanin je vazda bio napredan po pitanju vizionarstva. Kao kapitalne investicije postojali su ugovori o izgradnji akva parka sa izuzetnom arsenskom vodom, bob staze na aerodromu Ečka namenjene pripremi takmičara za ekstremni zimski sport, autodromu, karting staze i fabrici vode. Zaista je sve od iste važnosti za građane Zrenjanina. Ako smo kao grad mogli da potpišemo protokol o saradnji gradova i opština sliva Velike Morave i Gornjeg Dunava (22.2.2018.) zašto ne bi izjednačili bob ili karting stazu sa fabrikom vode? Ionako je sve to zajedno utopija. Svi mi imamo neki svoj svet, a neko oružje i mrzi te svetove.

Ništa dok neko ne kaže da izlazimo na ulice i ne vraćamo se kući dok ne ostvarimo taj cilj. Sve ostalo je kampanja za nove nameštene izbore i održavanje ovih zlotvora na vlasti... da unište i ono malo što je preostalo...ili svako neka se pobrine za svog subašu ili ispred Republičke Skupštine da neko pozove 100.000 ljudi na kafu u skupštinski restoran. Dotle smo u hibernaciji. Sve ostavljamo za kasnije,a kasnije ne pripada nama. Kasnije dragi ljudi, zemlja i država nisu sa nama... samo ambis i kajanje... pa ako to zaista želimo onda čekajmo to kasnije... dok kasnije ne postane prekasno.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane