Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag



Stop tiraniji Sloboda Milovanu Brkiću, sloboda Srbiji

Srpsko pravosuđe u rukama Aleksandra Vučića i njegovog kartela

Buđenje pacova

Vučićeva Velika propaganda laži duže od decenije bavi se stvaranjem kulta srpskog diktatora, veličajući sve njegove pljačke, prevare, izdaje i prazne reči! Redakcija Magazina Tabloid, koja se bavi raskrinkavanjem Vučićeve mafije i kartela, na udaru je njegovih saradnika, a bez veće zaštite opozicije i slobodnih građana. Na meti Vučića i njegove mafije su i novinari i saradnici lista. Prva žrtva je bio Milan Malenović, tada zamenik glavnog i odgovornog urednika. Progonu su izloženi saradnici Đorđe Višekruna i Ivan Maksimović, a sad je na udaru glavni urednik Milovan Brkić, kome je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu, a odredio kućni pritvor. Iste sudije, koje su zaključile da je presuda, kojom je Brkić osuđen na 14 meseci zatvora, potpuno nezakonita, nametnule su mu drakonske mere boravka u kućnom pritvoru.

Vladimir Molotok

Apelacioni sud u Beogradu 13. septembra 2023. godine ukinuo je prvostepenu presudu, kojom je Milovan Brkić osuđen na 14 meseci zatvora, i odmah doneo blažu meru kućnog pritvora. Posle više od mesec dana, 17. oktobra, Apelacioni sud je na svom sajtu objavio rešenje o usvajanju žalbi okrivljenog i njegovih branioca i vraćanju predmeta prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje.

- Po nalaženju Apelacionog suda, osnovano se podnetim žalbama ističe da je prvostepenom presudom učinjena bitna povreda odredaba krivičnog postupka, koja se sastoji u tome što u obrazloženju presude nisu dati razlozi o činjenicama koje su bile predmet dokazivanja, dok su dati razlozi nejasni i protivrečni, usled čega nije moguće ispitati zakonitost i pravilnost presude - navodi se u rešenju Kž 983/23.

Veće Apelacionog suda, kojim je predsedavala sudija Mirjana Popović, a u kome su bili sudija Marko Jocić i sudija izvestilac Snežana Jovanović, utvrdilo je brojne nepravilnosti u presudi, kojom je sudija Dušan Agatonović odredio zatvorsku kaznu Milovanu Brkiću po optužbi da je pozivao na nasilnu promenu ustavnog poretka. Apelacioni sud je zaključio da prvostepeni sud nije utvrdio postojanje namere Milovana Brkića da ugrozi ustavni poredak, kao i da nije bilo direktnog umišljanja i namere okrivljenog da pozove građane na nasilnu promenu ustavnog uređenja.

- U konkretnom slučaju prvostepeni sud nije utvrdio i obrazložio sve činjenice od uticaja na postojanje predmetnog krivičnog dela. U prvostepenoj presudi izostali su razlozi u pogledu postojanja namere ugrožavanja bezbednosti ili ustavnog uređenja Srbije, kao i direktnog umišljaja, s obzirom na to da u pogledu postojanja namere prvostepeni sud nije dao nikakve razloge. Drugostepeni sud nije mogao da prihvati kao pravilan zaključak da okolnost da je inkriminisani tekst snimljen, te sačinjen video i audio zapis, a zatim objavljen i tako učinjen dostupnim velikom broju građana ukazuje da je reč o pozivanju na nasilnu promenu ustavnog uređenja koje je upravljeno na neodređen broj ljudi. Ovo stoga što je prethodno bilo nužno utvrditi da li je okrivljeni u trenutku kada izgovara predmetne reči znao da će to biti objavljeno, te da li je imao nameru da stvori kod drugog odluku u smislu navedenog krivičnog dela. Dakle, prvostepeni sud nije izvršio ocenu odbrane okrviljenog - ističe se u rešenju Apelacionog suda.

Milovan Brkić i njegovi pravni zastupnici Stevan Damnjanović, Ivan Ninić i Vladimir Gajić u žalbama su istakli činjenicu da tužilaštvo nije u postupku iznelo nijedan dokaz kojim bi se potvrdilo da je okrivljeni dao spornu izjavu s namerom da pozove građane na nasilnu promenu ustavnog poretka. Tokom glavne rasprave, Milovan Brkić je naglasio da nije kritikovao Ustav, nego vlast, odnosno da se ne zalaže za promenu Ustava, nego vlasti. Osim toga, prvostepeni sud nije utvrdio ni kome je okrivljeni dao izjavu, pa ni da li je znao da će ona biti objavljena i u kom mediju.

- Prvostepeni sud nije izvršio ocenu odbrane okrivljenog da nije znao kome govori i kako će to biti upotrebljeno, tj. da nije znao da to bilo ko snima, jer nije bilo mikrofona niti voditelja i da se radi o odgovoru na pitanje njemu nepoznatog lica. Naime Apelacioni sud nalazi da se ni umišljaj na strani okrivljenog, ni namera ne mogu vezivati samo za dugogodišnje novinarsko iskustvo okrivljenog, a bez ocene istog u sklopu ostalih okolnosti konkretnog dogažaja, a koja je ocena u prvostepenoj presudi izostala. Prvostepeni sud je bio dužan da utvrdi i navede razloge o tome da li je okrivljeni znao da će njegova izjava biti objavljena ili se obraćao osobi koja mu je postavljala pitanje ne znajući da će to biti objavljeno. Takođe, nije utvrđeno čime je snimak sačinjen, ko je i u kom svojstvu sačinio audio i video snimak, što su isto okolnosti koje ukazuju na postojanje ili nepostojanje svesti okrivljenog o tome da će njegova izjava biti objavljena, što je za sada ostalo nejasno, pogotovo imajući u vidu da se u izreci presude navodi da je okrivljeni izjavu dao "Na obraćanje NN učesnika skupa", koji je od njega tražio komentar - navodi se u rešenju Apelacionog suda, kojim je ukinuta prvostepena presuda.

Veće Apelacionog suda je donelo jedinu ispravnu odluku. Međutim, nakon što je ocenilo da je prvostepena presuda puna propusta, grešaka i proizvoljnih zaključaka, isto veće je odredilo kućni pritvor Milovanu Brkiću i to pod uslovima kakvi nisu zabeleženi u srpskom pravosuđu. Apelacioni sud je ukinuo presudu, ali i ljudska prava okrivljenog novinara. Brkiću je zabranjena upotreba telefona i interneta, kao i posete "drugih lica", uključujući članove porodice, saradnike i prijatelje, pa i advokate. U rešenju o određivanju kućnog pritvora, sve s nanogicom, sud navodi obavezu Brkiću da plaća struju, komunalije i ostale dažbine. Međutim, istim rešenjem oduzeto mu je pravo na rad i ostvarivanje zarade. Kao što je prvostepeni sud zanemario procesna prava okrivljenog, tako je drugostepeni ignorisao zdravstveno stanje u kome se našao Brkić zbog otežanih uslova lečenja u pritvorskoj jedinici Centralnog zatvora, gde je bio smešten od 8. maja do 13. septembra. Apelacioni sud mu je dozvolio da svoj stan napušta samo na jedan sat dnevno, dok je u CZ-u imao dva sata za šetnju.

Rešenje Apelacionog suda je prosleđeno sudiji Dušanu Agatonoviću. Kad bi imao zrno ljudskog dostajanstva i profesionalne časti, nakon ovakve ocene njegovog rada u ovom slučaju, Agatonović bi zatražio svoje izuzeće iz predmeta. Međutim, s obzirom na moralne kapacitete, koje je prezentovao u ovom postupku, od njega ne treba očekivati da postupi časno i profesionalno. Naprotiv, postoje realni izgledi da Agatonović nastavi sa otezanjem postupka kako bi Brkić, neosuđen, što duže bio u kućnom pritvoru.

Branioci Milovana Brkića će podneti zahtev za ukidanje kućnog pritvora. Kad se pročita rešenje Apelacionog suda, odluka o tome da se Brkić u nastavku postupka brani sa slobode izgleda kao jedina moguća i logična. Ipak, od medijske hajke, hapšenja, pritvaranja, istrage i optužnice, pa do prvostepene presude i njenog ukidanja, sve je montirano kako bi se nanela što veća lična i profesionalna šteta Milovanu Brkiću, pa i njegovim novinama.

Da ih ne zaboravimo

Da li se sećate Nele Kuburović, bivše ministarke pravde? Brzo zaboravljamo da je ova Sarajka bestidno gazila sudove, tužilaštva i advokate! Nestala je s političke scene, brzo je zaboravljena. Udala se za brata Darije Kisić, danas ministarke za brigu o porodici, kome je sestra namestila unosne poslove, sa svim parama i zlodelima gospođa Nela Kuburović - Kisić otišla je u zaborav.

Da li će se to desiti i sa današnjom ministarkom (ne pravde) Majom Popović, koja je srpsko pravosuđe potpuno privatizovala i, kao nikada u istoriji, stavila ga u službu srpskog diktatora i njegovog kartela. Isto kao i Nela Kuburović, Maja Popović je potpuno nekompetentna da bude na čelu ministartsva pravde. Nju je na ovu poziciju postavio Bratislav Gašić, ministar sile, (vojni ministar, podneo ostavku zbog uvrede novinarke, zatim direktor BIA i danas ministar unutrašnjih poslova). Dok je bio na čelu tajne službe gospođa Maja je premeštena u sektor logistike i postaje Gašićeva ljubavnica. Bavila se „izvozom" srpske dece u inostranstvo.

Tako je ova gospođa, ničim izazvana, postavljena za ministarku pravde. Njen suprug je Rastko Popović, danas zamenik predsednika Apelacionog suda u Beogradu! Pre toga je deset godina sudio u Odeljenju za suzbijanje organizovanog kriminala! Zaradio je lepe pare. Izrekao je hiljadu godina zatvora optuženima, koji su kasnije oslobođeni! Budžet Srbije isplatio je desetine miliona evra samo za troškove advokata optuženih! Nije išlo iz njegovog džepa. Setimo se suđenja Miroslavu Miškoviću i njegovom sinu Marku, kao i Stanku Subotiću, koji su oslobođeni od optužbe, te Dragoslava Kosmajca, koga je Vučić, takođe, javno hapsio, pa ga sud oslobodio!

- Niko ne sme da pomene njegovo ime (Kosmajac), ali ja smem. Biće uhapšen i gotovo - pretio je javno srpski diktator.

Tužilac i sudije su bili revnosni, Kosmajac je uhapšen, pa oslobođen. Isto su prošli i Miškovići, a sudija koji je vratio pasoš gospodinu Miškoviću, nakon što mu je ukinut pritvor, morao je da napusti pravosuđe (Vladimir Vučinić). Interpol, Europol i kriminalističke policije Nemačke i američke tajne službe, nisu mogle u Srbiji privesti narko dilere, koji su trgovali desetinama tona kokaina godišnje, iz Albanije „uvozili" marihuanu, a preko Prištine tone heroina! Sve vreme na čelu Javnog tužilaštva je Zagorka Dolovac, koja pokorno ćuti, a javi se samo onda kada treba udariti po ušima tužioce koji su odvažni. Veliki šok i stid srpske javnosti izazvalo je odlikovanje, koje joj je uručeno u Ambasadi Francuske. Orden Legije časti, najviše odlikovanje koje se dodeljuje stranim državljanima! Čime je to zaslužila ova nemušta tužiteljka? I danas ćuti.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je centar za zaštitu mafije Aleksandra Vučića! Tužilac Nenad Stefanović je iz Trećeg osnovnog tužilaštva doveo, mimo odluke Državnog veća tužilaštva, nekoliko zamenica iz ovog tužilaštva, koje mu „jedu iz ruke". Ovaj promiskuitetni homoseksualac zgrnuo je preko milion evra rasprodajući pravdu! Iako se ne podnose, Dolovac stoji iza odluka višeg tužioca Stefanovića. Jedna od skandaloznih odluka je i predlog Višeg suda u Beogradu da odredi pritvor Milanu Radoičiću, zbog događaja u Banjskoj, po osnovu - bekstva iz Srbije. Viši sud je odbio ovaj zahtev, uz logično obrazloženje, da on nema gde da pobegne, zbog međunarodne poternice. Ovakva odluka tužilaštva šokirala je evropsku stručnu javnost, zbog čega očekujemo razne vrste sankcija. Vučićeva mafija u tužilaštvu i sudovima je nemilosrdna. Na čelu Vrhovnog suda Srbije je sudija Jasmina Vasović. Ona je kuma Maji Popović!

Ministarkin suprug Rastko vlada Apelacionim sudom u Beogradu, mada je, formalno, na čelu suda, već deceniju, sudija Duško Milenković, iza koga stoji ministar Nikola Selaković, koji ima, takođe, veliki uticaj. Koliko je razularena mafija ministarke Popović, govore i slučajevi koji uznemiravaju i stručnu javnost i građane. Apelacioni sud je u maju održao sednicu veća koje je odlučivalo po žalbi branilaca osuđenog Zorana Marjanovića. On je u velikoj nesreći, koja ga je zadesila, imao sreću da je predmet, kao sudija izvestilac, zadužila sudija Snežana Jovanović, drugi član veća. Predsednica veća je eskivirala suđenje, pa je većem predsedavao sudija Rastko Popović! Iako je sud dužan da odmah nakon većanja i glasanja objavi presudu, sud to još nije učinio, jer to sprečava zamenik predsednika suda Rastko Popović! Ipak, nakon šest meseci, sud je objavio rešenje, kojim se Marjanoviću ukida pritvor, izbegavajući da navede da je ukinuo prvostepenu presudu, što ukazuje na strašno lice ništavila pomenutog sudije Popovića, muža ministarke. Javnost je počela da se bavi špekulacijama, mada je jasno da je veće, većinom glasova, ukinuo presudu sudije Jelene Škulić, koja je bila sudijski pomoćnik kod Rastka Popovića!

Koliko dugo će se čekati da zamenik predsednika Apelacionog suda, dozvoli da rešenje suda bude vraćeno Višem sudu u Beogradu, radi ponovnog suđenja. Popović vrši pritisak na članove veća, da promene odluku! Kako je moguće da Zoran Marjanović i posle šest meseci, od sednice žalbenog veća nije upoznat sa odlukom donetom u Apelacionom sudu? Srećom, u Apelacionom sudu, pored sudije Snežane Jovanović postoji i veće kojim predsedava sudija Nada Hadži Perić. Ovo veće je preinačilo presudu Višeg suda u Beogradu, kojom su na kaznu zatvora od 100 godina, osuđeni optuženi za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije. Ali, pomenuti Rastko Popović, ne dozvoljava da presuda bude objavljena i optuženi budu pušteni iz kućnog pritvora.

Već decenijama mafija Aleksandra Vučića, preko pravosuđa, teroriše građane i one koji osporavaju njegovu vladavinu i diktaturu. U MUP-u Srbije postoji Odeljenje za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, koje se pretvorilo u političku policiju za progon onih koji na društvenim mrežama loše govore o Vučiću i njegovoj porodici i kartelu. Odeljenje za visokotehnološki kriminal Višeg tužilaštva u Beogradu se bavi isključivo progonom onih koji na društvenim mrežama ismevaju Vučićevu diktaturu. Godišnje nekoliko stotina građana se hapsi i zatvara zbog „ugrožavanja sigurnosti" Aleksandra Vučića i njegovog sina i kartela. Nigde u Evropi ne postoji ovakva policija i tužilaštvo za zaštitu predsednika države. Ovaj vid terora ne uznemirava ni srpsku opoziciju, koja ne pokreće pitanje ukidanja ove policije, koja bi trebalo da prati tokove novca, pranja novca i finansijskog kriminala! Hoće li sankcije Evropskog parlamenta biti uvedene i prema ministarki pravde i tužiocima, sudijama koji zloupotrebom pravosuđa, štiti njegove zločine i pljačke, a proganjaju neistomišljenike?

Slučaj Magazina Tabloid

Vučićeva Velika propaganda laži duže od decenije bavi se stvaranjem kulta srpskog diktatora, veličajući sve njegove pljačke, prevare, izdaje i prazne reči! Redakcija Magazina Tabloid, koja se bavi raskrinkavanjem Vučićeve mafije i kartela, na udaru je njegovih saradnika, a bez veće zaštite opozicije i slobodnih građana. Napominjemo da se Magazin već osam godina štampa u Podgorici, što poskupljuje cenu koštanja i izdavanja novina.

Na meti Vučića i njegove mafije su i novinari i saradnici lista. Prva žrtva je bio Milan Malenović, tada zamenik glavnog i odgovornog urednika.

On je uhapšen 18.8.2015. i stavljen u pritvor uz najcrnje blaćenje Vučićeve Velike propagande laži. Zbog bolesti pušten je iz pritvora nakon 45 dana i prebačen u kućni pritvor u kojem je proveo još 4 meseca. Nekoliko meseci kasnije, Više javno tužilaštvo je optužilo Malenovića, ali ovog puta ne da je pretio Vučiću preko društvenih mreža, zbog čega je bio i uhapšen, nego tadašnjem ministru policije Nebojši Stefanoviću. Viši sud u Beogradu, sudija Slavica Nikolić, oslobodio je Malenovića krivične odgovornosti, a veće sudija Nade Hadži Popović u Apelacionom sudu potvrdilo je tu presudu. Međutim, zbog pritvora, Malenović koji je i onako bio narušenog zdravlja, morao je u invalidsku penziju. Umro je početkom ove godine, od posledica šikaniranja. Za vreme boravka u pritvoru Prvi osnovni sud dosudio mu je naknadu štete u iznosu od 290 hiljada dinara. Toliko košta oduzeta sloboda!

No, nije samo Malenović bio na Vučićevom nišanu. Poternica je raspisana i za saradnikom Magazina Tabloid Đorđem Višekrunom, nekada bliskim saradnikom Vučića. Đorđe je uspeo da pobegne u Holandiju, koja mu je pružila utočište i odbila da ga izruči Srbiji. To isto je učinio i sud u Budimpešti, zaključujući da ne postoji osnov za hapšenje. Višekruna je otvorio You Tube kanale koji su obelodanili Vučićev kriminal i kriminal njegovih saradnika. On je dobio državljanstvo Holandije i zaštićen je od Vučića, mada su agenti BIA pokušali da ga likvidiraju u Amsterdamu, o čemu ga je obavestila (i čuvala) holandska policija! Više javno tužilaštvo u Beogradu, raspisalo je poternicu i za Ivanom Maksimovićem, dopisnikom iz Kosovske Mitrovice, zbog uvrede Vučića!

Konačno, na red je došao i glavni urednik lista Milovan Brkić, koji je uhapšen 8. maja i određen mu je pritvor po optužbi da je „pozivao na nasilno rušenje ustavnog poretka". Sudija Višeg suda u Beogradu Dušan Agatonović osudio je Brkića na godinu i dva meseca zatvora i produžio mu je pritvor do odlaska na izdržavanje kazne. Obrazložio je tvrdnjom da 67-godišnji urednik može ponoviti delo. Kazna je određena prema trajanju Vučićevog mandata. Rešenje o produženju pritvora potvrdilo je veće Apelacionog suda, kojem je predsedavao sudija Rastko Popović, koji, inače, nije član tog veća!? Žalba na presudu stigla je u Apelacioni sud 30. avgusta, a sudija izvestilac Snežana Jovanović, zakazala je sednicu veća za 13. septembar. Iz veća se izuzeo sudija Miodrag Majić, a sudija Snežana Jovanović je objasnila da je otišao na odmor do 15. septembra, kada mu je saopštila datum održavanja sednice. Ipak, tog 13. septembra, dva sata nakon završetka sednice veća, Brkiću je uručeno rešenje kojim mu se pritvor ukida i zamenjuje kućnim pritvorom, uz uslove koji su gori od pritvorskih. U rešenju je navedeno da je Apelacioni sud ukinuo presudu Višeg suda. Ali ni do danas rešenje o ukidanju nije dostavljeno Višem sudu. Branilac Milovana Brkića Stevan Damnjanović kaže da je tražio od sudije Agatonovića da mu dozvoli da poseti Brkića i omogući mu pripremu odbrane za suđenja koja ima Brkić, po privatnim krivičnim tužbama, a za koju sudija Agatonović izdaje dozvolu za Brkićevim prisustvom! Agatonović je obavestio advokata da čeka rešenje iz Apelacionog suda, a da će potom otići na godišnji odmor, te da novo suđenje neće zakazati u ovoj godini! Dakle, Milovan Brkić će ostati u pritvoru, sve dok je Vučić na vlasti! Uzalud su protesti novinarskih udruženja, medija, poslanika Narodne skupštine! Apelacioni sud je napisao otpravak rešenja, ali ga zadržava zamenik predsednika suda, Rastko Popović, suprug ministarke pravde.

Hoće li Evropski parlament uvesti sankcije, osim Vučiću, i ministarki pravde, predsednicima sudova? Sa ovakvim tužiocima i sudijama građanima Srbije nema života!

antrfile

Ubistva

Mnoga ubistva za koja se osnovano sumnjiči Vučić i njegov kartel, ostaju nerazjašnjena.

Tužilaštva zataškavaju istrage, sudovi to pokrivaju. Nekoliko desetina umrlih u srpskim zatvorima opasno optužuju režim za nasilje, koje, nerazumno, prećutkuju evropske institucije. Da li je došlo vreme da se ubijanju, nasilju i sudskom progonu u Srbiji stane na put?

antrfile

Kampanja

Branko Veljković, bivši službenik Bezbednosno - informativne agencije, bivši novinar Magazina Tabloid, jedan je od onih koji vode kampanju protiv Milovana Brkića.

Da podsetimo čitaoce, Brkić i ovaj list su tri godine „ratovali" sa BIA, da na posao vrati otpuštenog službenika Branka Veljkovića.

Advokat Stevan Damjanović je napravio sudsko poravnanje sa BIA. Veljkoviću je isplaćena zarada i doprinosi za deset godina koje je proveo van službe .

Odmah mu je uspostavljen radni odnos u Magazinu Tabloid.

Za dve godine, koliko se koristio statusom i legitimacijom našeg Magazina, on je aktivno vodio kampanju protiv Brkića i lista.

Razišli smo se bez pozdrava, a gospodin Veljković je nastavio da se ponaša kao službenik BIA, koja je odbila da ga vrati na posao.

Sada, nakon Brkićevog hapšenja, Veljković je na sva usta širio vesti da je Brkić sam sebi namestio hapšenje da sebi digne rejting?

Odlučno odbijamo da opišemo sve gadosti koje nam je priredio čovek za koga smo uložili toliko energije da ga rehabilitujemo.

Verujemo da njegove klevete imaju skeptične slušaoce.

M.T.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane