Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Kosovo i Metohija

Ovaj narod još samo u Boga može da se uzda

Prodajući Kosmet sačuvao je majicu

Više se niko i ne pita zašto i kako su Srbi na Kosovu i Metohiji za slobodan promet robe u svojoj zemlji dovedeni u položaj da je nabavljaju alternativnim putevima? Ne pita se jer i to je još jedna od zasluga Aleksandra Vučića i Ivice Dačića koji su to potpisali 2013. godine a onda ih izgradila preduzeća koja posluju na tlu centralne Srbije. Godinu dana kasnije, decembra 2014. godine na te prelaze, po dogovorima koje je sklopio Aleksandar Vučić u Briselu, po prvi put u istoriji instalirana je carina kosovskih Albanaca. Srbi su prinuđeni da doslovce traže alternativne puteve. Ovog meseca su i oni zatvoreni.

Ivan Maksimović (dopisnik iz Kosovske Mitrovice)

Ako bi trebalo da se nečim pohvaliti, po pitanju Kosova i Metohije, Vučić se može pohvaliti tek onim što se u Srbiji opravdano doživljava ne samo kao poraz, već kao najveći politički debakl u čitavoj našoj istoriji budući da je predao Kosovo i Metohiju, kak oto narod kaže "bez zrna baruta", odnosno, bez ikakvih realnih pritisaka.

U nedostatku bilo čega drugog čime bi se podičio, Vučić se latio starog snimka kada su njegovom sinu Danilu, policajci iz sistema kosovskih separatista, umalo skinuli majicu sa natpisom "Predaja nije opcija". Natpis se, naravno, odnosi na Kosovo i Metohiju. Na kraju se to ipak nije desilo.

Vođa je to prokomentarisao sa: "Vučićima majice "Predaja nije opcija" da skinete ne možete." a što su redom preneli svi mediji citirajući raspilavljenog Vučića nad junaštvom i junošću "tatinog sina" Danila, kako je to sam rekao gledajući na velikom ekranu TV studija kako Danilo prolazi kroz nevolje na administrativnom prelazu koji je postavio sinovljev tata.

Drugi očigledno nisu "tatini sinovi" jer nije prokomentarisano to što je svega nekoliko dana pre toga na putu iz Zubinog Potoka ka obližnjem selu Drijen, priveden Stefan S. (27) takođe zbog majice sa motivima i ličnostima iz domaće istorije. Posle zadržavanja u trajanju od preko dva sata, Stefan je pušten ali uz prijavu za "vređanje na nacionalnoj osnovi" koju mu je ispisala tzv. "Kosovska policija" čije su snage pojačane zahvaljujući izdaji nacionalnih interesa koju sprovodi Vučić.

Stefan, izgleda, nije "guzonjin", pardon - "tatin sin", pa je prošao kao bos po trnju ali su Vučići sačuvali majicu! Ujedno je to sve što su sačuvali a tiče se Kosova i Metohije. Majicu, da... Jednu. Ništa više od toga.

Video koji je u javnost lansirao premijer kosovskih Albanaca, Aljbin Kurti, kako bi javnost videla da se sa Danilom u društvu našao i jedan Srbin čija su lična dokumenta navodno pronađena u Banjskoj, na mestu na kome se odigrao oružani sukob. Zabeležen je ove godine po Danilovom povratku sa proslave Vidovdana kao praznika kojim se obeležavaju najviše vrednosti srpskog nacionalnog bića i Zaveta sa Bogom sklopljenim na taj dan žrtvom koju je ovaj narod podneo na samom Kosovu i Metohiji, a što je Aleksandar Vučić redom izdao rugajući se Srbima i slaveći upravo Murata. I ko će sad znati na koju je stranu Danilo išao tog dana? No, to nije ni bitno, bitno je da majicu, eto, Vučići nisu dali.

Nisu ni morali jer su dali zemlju, Kosovo i Metohiju su dali. Suvenir su im dozvolili da zadrže.

Vučić, istini za volju, nikada nije ni rekao da se bori za zemlju kada je govorio o KiM. Uvek je govorio da se bori za "taj narod". Sada je i taj narod predao, a period posle događaja u Banjskoj to je pokazao više nego išta što se do sada dogodilo.

Nakon što su administrativni prelazi blokirani, najviše se isticalo upravo to da se događa humanitarna katastrofa koju su podstakli zabrana nabavke domaćih proizvoda iz centralne Srbije na KiM i nestašica lekova.

Zabrana Srbima sa KiM o nabavci domaće robe doneta je nakon hapšenja trojice pripadnika tzv. "Kosovske policije" juna meseca. Ovo, kako sada već po mnogo čemu može da se okarakteriše i kao "dogovoreno hapšenje", za svoj vrhunac čekalo je neko "bolje vreme". Ono je nastalo upravo nakon događaja u Banjskoj. Tada su, od strane kosovskih separatista, blokirani administrativni prelazi, a uskoro i oni alternativni.

Više se niko i ne pita zašto i kako su Srbi na Kosovu i Metohiji za slobodan promet robe u svojoj zemlji dovedeni u položaj da je nabavljaju alternativnim putevima? Ne pita se jer i to je još jedna od zasluga Aleksandra Vučića i Ivice Dačića koji su to potpisali 2013. godine, a onda ih izgradila preduzeća koja posluju na tlu centralne Srbije. Godinu dana kasnije, decembra 2014. godine na te prelaze, po dogovorima koje je sklopio Aleksandar Vučić u Briselu, po prvi put u istoriji instalirana je carina kosovskih Albanaca. Srbi su prinuđeni da doslovce traže alternativne puteve.

Ovog meseca su i oni zatvoreni.

"Zatvorili smo više od 20 puteva za koje smatramo da su ilegalni, odnosno da vode ka Srbiji" rekao je medijima Veton Eljšani, zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, podsećajući na svo poniženje koje je Vučić, uz bezrezervnu podršku separatističke stranke "Srpska lista", priredio ne samo Srbima u južnoj srpskoj pokrajini već svim Srbima ma gde oni živeli.

Putevi su zatvoreni ogromnim betonskim blokovima ili prekopavanjem dubine do 2 metra. U određenim delovima Srbima sa jedne i sa druge strane administrativne linije, onemogućen je pristup imanjima i šumama na drugoj strani. Ni o tome u javnosti nema naročito iskazane brige.

Time su i definitivno zatvoreni pravci za nabavku domaće robe ali i lekova i medicinskog materijala. Tako je odluka o zabrani nabavke postala čvršća nego ikada ranije, a bilo ih je, kako su to nalagale političke igrarije u kojima je jedino srpski narod žrtva.

Odmah nakon zatvaranja alternativnih puteva, za potpuni saobraćaj otvoren je i najvažniji administrativni prelaz na severu KiM, Jarinje, ali odluka o nabavci robe, barem za sada, nije ukinuta.

Naime, humanitarna katastrofa je termin koji kao da je poslužio da masovno ukaže upravo na činjenicu da domaće robe za Kosovo i Metohiju, neće biti. Trgovci koji sa kojima je razgovarao novinar Magazina Tabloid, ali i žitelji sa severa KiM, uvereni su da je ovo stvar ne bilo kakvog konflikta već da se radi o nečemu višem i od politike a što za cilj ima da oslabi, pa i da prekine, vezu Srba na Kosovu i Metohiji sa ostatkom svoje države.

Uskraćivanjem domaćih proizvoda, na koje su Srbi uobičajeno naviknuti, fizički ali i psihički obaviće se njihovo odsecanje od svoje države, Srbije, a pod pritiskom novonastalih okolnosti biće naterani da se okrenu za početak potpunoj trgovini i upotrebi proizvoda koji stižu putem kanala kosovskih Albanaca, a kako vreme prolazi, i u svemu ostalom biće prinuđeni da se u potpunosti asimiliraju u veštačko društvo "Kosovara", odnosno kosovskih Albanaca, čime će zaokruživanje veštačke NATO-monstrum tvorevine na tlu južne srpske pokrajine, postati i suštinsko.

Verovatno se slično dešava i sa lekovima koji stižu iz centralne Srbije za medicinske centre po sistemu republike Srbije. Naime, predviđeno je da nesrećna "Zajednica srpskih opština" bude organizacija koja će pod svoje okrilje preuzeti i zdravstvene centre kao i prosvetu. Kako će "ZSO" funkcionisati isključivo u sistemu takozvane "republike Kosovo", tako će i ove ustanove postati deo tog sistema i tako nužno prekinuti direktne veze sa svojom državom.

Za to vreme u naselju Brđani, koje se naslanja na severni deo Kosovske Mitrovice, polovinom oktobra, nastavljena je izgradnja kuća namenjenih naseljavanju Albanaca. Ne radi se samo o renoviranju starih, napuštenih i razrušenih kuća već o izgradnji sasvim novih, na mestu gde ih nikada nije bilo.

Izgradnja je započeta naglo, stihijski i nezakonito još 2012. godine, ali su je ovdašnji Srbi zaustavili upravo zbog opasnosti koja tako preti njihovom opstanku.

Sada nije trebalo da prođe više od nedelju dana, a već je započeta izgradnja još nekoliko albanskih kuća i u opštini Leposavić. Projekat izgradnje svih ovih kuća finansira svojim sredstvima tzv. "vlada" albanskih separatista.

Jasno je da se radi o davno isplaniranom projektu koji je već sproveden južno od Ibra, a reč je o progonu Srba. Tako će i ovde, osim malog broja starosedelaca, uskoro biti naseljen veći broj Albanaca koji su poznati kao izuzetno agresivni u svojim ekspanzivnim poduhvatima u osvajanju teritorije dok Srbi ne samo da ne mogu i ne smeju da odgovore na nasilje i odbrane se adekvatno, već vlada potpuna nekažnjivost među Albancima za bilo kakav zločin nad Srbima. U takvoj atmosferi jedini izbor koji Srbi imaju jeste da se isele o čemu se među njima već ukoliko govori.

Pažljivo sprovodeći korake na terenu, "Srpska lista" je omogućila sprovođenje Vučićevih zamisli o potpunoj okupaciji severnog dela Kosova i, takoreći, bez napora apsolutno preuzimanje kontrole od strane kosovskih Albanaca. Već od ranije zbog užasnog nepotizma i zapošljavanja isključivo po partijskoj i porodičnoj liniji dok je za sve ostale bila rezervisana samo neiscrpna doza bahatosti i zastaršivanja, ova separatistička stranka je do sada postala i duboko omražena u narodu.

Izloženi strahovitim pritiscima sa jedne i potpune nezaštićenosti sa druge strane, administrativno zaokruženi na teritorija Kosova i Metohije po planu zapadnih mentora o novoj albanskoj državi, Srbi su onemogućeni da pruže dalji otpor njenom stvaranju te sve upućuje na to da će ona biti i ostvarena. Ponajviše od strane Aleksandra Vučića.

No, kako narod kaže, "čovek snuje, a Bog odlučuje", a ovaj narod još u Boga može da se uzda. Pa šta god da se desi, Aleksandar Vučić i "tatin sin" Danilo, rešeni su da "Predaja nije opcija" bude natpis na majici koju im niko neće oduzeti. Barem još ove godine. Sledeće, ko zna... Možda ode i majica.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane