Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Pohlepa i licemerje su poželjne osobine onih koji združenim snagama građane vode u sunovrat

Šta je to obraz i kome treba?

Kada je počeo raspad privrede i države pa i grada Zrenjanina radnici su prodavali alat, seljaci nasledstvo, direktori fabrike, vozači gorivo, prosvetari diplome i ocene, lekari lečenje, popovi maglu, novinari integritet, a narod obraz. Zato danas svi zajedno jeftino prodajemo goli opstanak... a vlast i dalje priča o poštenju toliko da bi se i kamen ispovraćao. Kada će smak polusveta?

Milica Gardinovački

Ne znam da li građani Zrenjanina shvataju gde ih vodi novi zakon o izmenama i dopunama zakona o strancima koji je stupio na snagu 4. avgusta ove godine. Zbog njega se očekuje povećani broj zahteva za odobrenje za stalno nastanjenje u narednom periodu. Naime, svaki stranac koji je u kontinuitetu boravio u Srbiji godinu dana može da podnese zahtev za državljanstvo. Ma, divota. Zbog toga je samo u prvih devet meseci u Zrenjaninu podneto 18.331 zahtev te prirode i to od nama krajnje bliskih naroda: Kineza, Nepalaca, Indijaca, Pakistanaca, ali i onih pridošlih iz Bangladeša, Egipta, Irana, Iraka i nešto Rusa. Zrenjanin postaje svratište muškaraca iz celog sveta koji dolaze u Zrenjanin na arbajt u LINGLONG. Većina njih ima biografije za zabraniti ulazak u zemlju, no ako plate našem gradskom režimu nije gadno da novac uzmu i obogate grad belosvetskim protuvama i delinkventima. Rusi imaju suptilniji pristup svemu. Oni kupuju nekretnine i dobijaju pravo boravka na osnovu vlasništva nekretnina.

Obzirom da naši mladi odlaze u EU, a dolazi nam šljam iz pitajbogaodakle očekujemo stvaranje geta za zrenjanince i otvaranje javnih kuća, kockarnica i jako tržište narkotika. Ne mogu ti pristigli mladi ljudi samo da rade... treba im i opuštanje... eto prilike da iskoristimo dotok svih tih vrhunski vrednovanih znanja koje donose. Postali smo ravnodušni na sve što nam se dešava. Sjajan smo mi narod. Ne bi me čudilo da se sada pojavi odnekud neki BIZMISMEN koji će ilegalno da prodaje Kinezima meso mačaka. Možda čak i otvore mesare za prodaju mesa od pasa, mačaka, puževa, raznih buba i crva...

Sve nam je to omogućio onaj OBRAĆATOR, pregovarač, inovator, ivesticioni genije, pedagog, poliglota, vernik, nosilac ordenja, tviteraš, građevinski ekspert, košarkaški znalac, porodični lik, narator za svaku temu, hodajuća enciklopedija, nosilac svih državnih funkcija, pitaj njega-ne Gugl, lopina za primer, Pinokio... pa tako unedogled. Sitni lokalni režimci i nosioci vlasti uče od njega. Raspravljaju se sa novinarima, postaju gradski apsolutisti, prete, iživljavaju se, mobinguju. Toliko su kuražni da su mnogo pre donošenja zakona o planiranju i izgradnji, tačnije o besplatnoj konverziji zemljišta iz prava na korišćenje u pravo svojine već podelili najkvalitetnije banatske oranice kojekakvima u industrijskoj zoni. Nema veze da li je prostor koji poklanjaju samo parking za kamione kojima nije dozvoljeno parkiranje u gradu ili je nova fabrika koja je novi ubica eko sistema.

Kad već rekoh nova fabrika - da, stiže i nova fabrika. Novi Sad je od Zrenjanina udaljen samo 40 kilometara, ali, eto, novosađani svoju prljavštinu odrađuju u Banatu, a ne u svojim Bačkim atarima. Njih radije prodaju mađarskoj vladi i tajkunima iz te komšijske države. Kako god, ali otvara se u gradu fabrika za proizvodnju modifikovanih ekstrudiranih skrobova za tehničku primenu u proizvodnji gips ploča, papirnoj industriji i za razna briketiranja kao vezivno sredstvo. Predviđeno je da kapacitet pogona u Zrenjaninu bude 13 tona na dan. Taj luksuz otvaranja ovakve fabrike u neposrednoj blizini gradskog bazena i velikog stambenog naselja ova firma Ecoglobal BTD sigurno ne bi dobila u Novom Sadu, ali Zrenjanin je kao stvoren za sve ekološke katastrofe. Zrenjanin ima razbijače i uništitelje grada u vlasti. Dobio je grad i italijansku kompaniju za obradu i proizvodnju komponenti od metala (hladna obrada čelika) za potrebe auto industrije-GLM RS... Sve sa zvučnim imenima i nikom poznate. Zadrže se dok traju subvencije ili uslovi rada po kojima se radnicima može da isplaćuje minimalac kao zarada, a onda nestaju. Sve to u najvećoj žitnici Evrope. Pohlepa i licemerje su poželjne osobine onih koji združenim snagama građane vode u sunovrat. Kada je počeo raspad privrede i države pa i grada radnici su prodavali alat, seljaci nasledstvo, direktori fabrike, vozači gorivo, prosvetari diplome i ocene, lekari lečenje, popovi maglu, novinari integritet, a narod obraz. Zato danas svi zajedno jeftino prodajemo goli opstanak... a vlast i dalje priča o poštenju toliko da bi se i kamen ispovraćao. Kada će smak polusveta?

Inače, odsek za zaštitu i unapređenje životne sredine pri gradskoj upravi i odelenju za privredu odlučuje o proceni uticaja projekta na životnu sredinu gde je nosilac projekta Jovica Stevanović PR Trgovina-Zrenjanin NISAR. Podnet je zahtev za izgradnju zatvorenog skladišta, poluzatvorenog skladišta, kolske vage nosivosti 60 tona, internih saobraćajnica i parking mesta za neopasni otpad. Zanimljivo je da se o ovome ne govori. Ovo samo kroz razne dozvole treba da se provuče i da se ne zatalasa. Zrenjanin je postao đubrište za široke prostore i van Srbije. Ovde se pohranjuje medicinski otpad iz EU, prerarađuju se sve vrste plastike i prave se novi proizvodi od nje, ima nekoliko gradskih deponija, proizvodi se biogas preradom kravlje balege i kokošijeg izmeta koji se donosi u šleperima iz Jagodine - tri šlepera dnevno. Kreće proizvodnja guma, radi čađara, kaučukara, a sada dozvolu za nenarušavanje eko sistema čeka i firma NISAR koja je registrovana za (citiram) usluge vezane za radioaktivni, toksični, medicinski i štetni otpad, uklanjanje i odlaganje otpadnih voda, otpada i štetnih tečnosti, reciklažu otpada i đubreta, transport đubreta i otpada, sakupljanje otpada i otpadaka. Simpatično piše da je delatnost i trgovina na malo delovima i opremom za vozila. Na malo, a treba im saobraćajnica, parking, hangari i prostor... heeej, đuuubre...

Zanimljivo je da je načelnik odelenja Jelena Travar Miljević, žitištanski kadar. Bila je na listi poslanika za evropsku Srbiju G 17+. Članica je poslaničke grupe prijateljstva sa Velikom Britanijom i Rumunijom i član skupštinskog odbora za dijasporu i Srbe u regionu!!! Rođena 1979. samo potvrđuje pravilo da nisu samo penzioneri sendvičari. Ova firma NISAR koja čeka njen odgovor o ekologiji ima jedinicu za skladištenje u Aleksandrovu od 2015. za robu bez posebne specijalizacije. Tu pored navedenog spada i elektronski i električni otpad, metal, papir, staklo, drvo, otpadna ulja i emulzije, građevinski otpad i akumulatori. Dokle? Zamislite sve navedeno u industrijskoj zoni u gradu. Dovoljno je. NISAR se vodi kao mikro preduzeće. Zanimljivo je da je u 2021. u rezimeu finansija firma imala prihod 74.231.000, a rashod 71.886.000. Eto uspešna firma sa dobitkom na godišnjem nivou od 2.270.000 ima više od dva miliona razloga da zagadi zemljište u Zrenjaninu za narednih dva miliona godina.

U gradu se do sada zidalo kao kada bacate kockice pa gde koja padne tu nikne zgrada. Sada su osmišljene sasvim druge kombinacije za iste takve ružne zgrade u kojima retko ko stanuje, a i ređe ih kupuje. Naime, naselje Dolja je u gradu naselje sa velikim placevima. Tu su nekada postojale paorske bogate porodice koje su u okviru kuće i dvorišta imale kotarke, ekonomsko dvorište, baštu i ne retko voćnjak. I tu je sada dozvoljena nasumična gradnja zgrada... Zamislite samo prelepo porodično naselje sa uskim uličicama i decom koja voze bicikle i igraju se na ulici sad odjednom uzurpira jedna po jedna stambena zgrada sa čijih se spratova kao na dlanu vide sva dvorišta i svi životi stanovnika tog naselja. Idealno je i za bacanje smeća sa terasa zgrade... pravo pa u tuđe dvorište... Nema silaženja do kontejnera. Mudro, lepo i korisno... Liči na ideju nekog pravog građevinskog genija iz SNS bulumente. I tu nije kraj - doneta je odluka da se i zgrada nekadašnje škole Žarko Zrenjanin i zgrada iseljene firme SIROVINABANAT takođe pretvore u stambene objekte. Nikome nije jasno zašto nisu u okviru gradske zone napravili novo naselje od stambenih zgrada nego uništavaju kompletno gradsko jezgro besmislenim zgradama koje niču tik uz privatne prizemne kuće.

Takođe je interesantna nazovi kolumna glavnog urednika lokalnog lista u kojoj favorizuje Novi DSS sa sve poslanikom Zoranom Sandićem i odbornicom Mirom Grujić navodeći da oni i nekadašnji PUF jedini deluju kao ozbiljna opozicija... ostali su haotični i neinteresantni... bar tako navodi dobro potkovani SNS Bubnjević. Svi u gradu koji prate pomenutu kolumnu i lik i delo urednika iste znaju da on nikada ne piše ništa bez unapred određenog razloga. Hajde da se malo pozabavimo pretpostavkama. Čičić i Pernat (PUF) su skoro preregistrovali svoj pokret u nešto što se zove U FOKUSU. Pernat je oženjen Sonjom koja je predsednik gradskog odbora Đilasove stranke SSP. Imaju iste prostorije i članstvo im je jedva odvojivo... takoreći porodično. Očigledno je da imaju isti isti izvor finansija i isti plan i program delovanja. Tačnije-buduća koalicija. Čičić i Pernat su i nekadašnji članovi DS tako da je to još jedna veza sa Đilasom. Pre nekoliko dana je i zvanično objavljeno da Novi DSS ulazi u ortakluk sa Đilasom za predstojeće izbore. Ne zaboravimo da DSS već ima koalicionog partnera - POKS. Sveukupno: DRUŠTVO MALO, ALI ODABRANO. Sve uz Bubnjevićeve pohvale liči na buduću koaliciju sa SNS. Sad je jedino pitanje kako obmanuti građane koji su spremni da izađu na izbore da glasaju za njih i ko će zasigurno da se ugura u neku od fotelja bilo gde. Apetiti su veliki, a konkurencija neke druge opozicije gotovo da je i neprimetna. Možda je Ponoševo SRCE interesantno, ali kapacitet odbora u Zrenjaninu je smešan tako da je teško da se može da očekuje neki bitan zaokret. Polako se pojavljuje neka nova stranka: MI-GLAS NARODA koja sramežljivo ulazi u mnoga srca banaćana. Aleksandar Pavić, Branko Pavlović, Jovan Janjić i još mnogi drugi ljudi od kredibiliteta postaju meta za praćenje u želji da se pronađe neko čestit u odbrani otadžbine od SNS pošasti.

U gradu je kao gost bio i novi član SNS - Arno Gijon. Povodom 169. rođendana Mihajla Idvorskog Pupina sastao se sa članovima udruženja MIHAJLO PUPIN - Sabo Robertom, Jaroslavom Stevanovim i Ivanom Bošnjakom. Prva dvojica kroz to udruženje po osnivanju oprali 7.000.000 budžetskih para i lagano izašli iz nedovršenih, a najavljenih radnji. Niko nikada nije tražio uvid u potrošena sredstva i učinak udruženja. Najstrašnije je što do osnivanja udruženja njih dvojica jedva da su nešto znali o Pupinu. Postojao je i treći član, ali je otišao u inostranstvo nakon što je zloupotrebio novac MZ Mala Amerika kao predsednik saveta iste. Dobro potkovana trojka koja je po nekom nizu odradila zahteve SNS... pa PROJEKAT, recimo.

Stigosmo do onog-hleba i igara... ne bavimo se sobom, preziremo umetnost i nauku... hvalimo se prostaklukom i nasilništvom, jadni i čemerni u svojim uskim svetovima čamimo... Tlačitelji žive, narod gladuje... izabrali su... svi trpimo. Izopačenost je poželjna jer donosi dobit i privilegije... Šta je to obraz? Kome treba? Kupuje se. Ma, ni gladni nikome ne trebaju, no oni pristadoše da gledaju rijaliti. Najedu se tu... valjda. Ako ja razumem vaš strah, zašto vi ne razumete moju hrabrost da kažem ono što mislim?

Neki ljudi nalaze snagu idući svojim usamljenim putevima. Budimo im ono što možem

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane