Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Crna Gora

Sporazum za sastav 44. Vlade Crne Gore nije u interesu Srba i srpskojezičkih Crnogoraca

Manjinska podrška većinskoj prevari

Stranke Andrije Mandića, Milana Kneževića, Vladimira Jokovića i Gorana Danilovića pristale su na učestvuju u vlasti koja Crnu Goru drži u NATO, vodi u EU i priznaje albansku lažnu državu Republika e Kosoves. Ovo predstavlja odustajanje Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije i Ujedinjene CG od zalaganja da većinski srpski jezik bude službeni jezik u Crnoj Gori, za promjenu državnih simbola (krivotvorene zastave i, prije svega, dijela teksta himne koji je napisao Sekula Drljević) i za definisanje Srba koji su stvorili i očuvali državnost Crne Gore kao konstitutivnog, umjesto manjinskog, naroda koji je, faktički, sveden na status nacionalne manjine

Milan Gajovic

Četiri mjeseca poslije održanih izbora, Crna Gora će dobiti novu Vladu. Mediji su 13. oktobra objavili da je postignut Sporazum za sastav (antisrpske, antiruske, a time i anticrnogorske) 44.Vlade. Po tom sporazumu, ministarske resore će podijeliti Pokret Evropa SAD (10), Demokratska Crna Gora (4), Socijalistička narodna partija (2), Albanski forum (1) i Albanska alijansa (1).

Znači, Koalicija „Za budućnost Crne Gore" neće biti zastupljena u Vladi, već će joj davati „spoljnu podršku" u parlamentu. Takođe, nepoznanica je sa koliko poslaničkih mandata raspolaže Spajićev PES, nakon što su časne gospođe Radinka Ćinćur i Jevrosima Pejović isključene iz te partije.

- Nova srpska demokratija prihvata sve ono što se čvrsto dogovorilo na poslednjem sastanku... Mi smo druga snaga buduće vlasti i držaćemo zakonodavnu vlast, a Pokret Evropa SAD izvršnu. Blizu smo dogovora i da sledeće godine (Koalicija) ZBCG bude dio Vlade u punom kapacitetu, da ne licitiramo, ali sa četiri ili pet ministarstava... Mi se zalažemo da Crna Gora bude dio EU - rekao je Jovan Vučurović, poslanik Koalicije ZBCG, za TV Adria.

Govoreći u emisiji „Načisto" TV Vijesti o poslednjoj ponudi koju je Koalicija ZBCG dobila od mandatara Spajića, Milan Knežević je kazao da je načelno prihvatljiva... Knežević je naveo da oni neće preispitivati članstvo Crne Gore u NATO...

Sporazum je podržala i Džudi Rejzing Rajnke, ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori.

- Podržavamo brzo formiranje vlade koja je privržena evroatlantskim vrijednostima, pouzdan je NATO saveznik, snažno podržava Ukrajinu i nastavlja aktivno da radi na integraciji u Evropsku uniju...Veoma smo zabrinuti zbog izvještaja da bi novu vladajuću koaliciju mogle da čine stranke i lideri koji se aktivno protive evroatlantskim vrijednostima. Realnost je takva da učešće u vlasti grupa ili lidera koji odbijaju da osude rusku agresiju, odbijaju da se zalažu za prava Ukrajine, odbijaju da podrže sankcije EU protiv Rusije, odbijaju da štite prava manjina, i odbijaju da poštuju suverenitet susjednih država poput Kosova drastično će omesti napore Crne Gore u ostvarenju njenih evropskih integracija - rekla je Džudi Rajzing Rajnke

Citiraćemo i komentarisati karakteristične djelove objavljenog Nacrta sporazuma o formiranju nove vlasti:

„Polazeći...od opredjeljenja da Crna Gora bude punopravni član Evropske unije i kredibilni NATO saveznik...predstavnici političkih subjekata:...Nova srpska demokratija (Andrije Mandića), Demokratska narodna partija (Milana Kneževića), Socijalistička narodna partija Crne Gore (Vladimira Jokovića)...Ujedinjena Crna Gora (Gorana Danilovića) pristali su na Sporazum o parlamentarnoj podršci konstituisanju zakonodavne i izvršne vlasti i političkim prioritetima 44. Vlade Crne Gore 28. saziva Skupštine Crne Gore. Istim dokumentrom utvrđeni su i "osnovni principi međusobne saradnje", među kojima je prvi - "Poštovanje Ustava Crne Gore".

Ovo predstavlja odustajanje Nove srpske demokratije (NSD), Demokratske narodne partije (DNP) i Ujedinjene CG od zalaganja da većinski srpski jezik bude službeni jezik u Crnoj Gori, za promjenu državnih simbola (krivotvorene zastave i, prije svega, dijela teksta himne koji je napisao Sekula Drljević) i za definisanje Srba koji su stvorili i očuvali državnost Crne Gore kao konstitutivnog, umjesto manjinskog, naroda koji je, faktički, sveden na status nacionalne manjine.

Rukovodstvo Socijalističke narodne partije (SNP) je „ punim jedrima zaplovilo euronatovskimvodama", jošu martu 2022. godine, kada je, bezuslovno, pristalo da učestvuje u formiranju Abazovićeve marionetske „vlade"!

U Sporazumu se ističu "političke, normativne i projektne odredbe": 2....Jasno smo definisali i uskladili stavove oko vanjske i bezbjednosne politike sa EU i NATO.

...4....Saglasni smo da će vanjskopolitička orijentacija 44.Vlade biti utemeljena na aktivnom i kredibilnom članstvu Crne Gore u NATO...i ubrzanom procesu pristupanja Crne Gore EU, daljem razvoju prijateljske saradnje sa svim susjednim državama priznatim od strane Crne Gore (znači, i sa lažnom državom Republika e Kosoves?! - M.G.)...Vlada će ostati posvećena punoj usklađenosti vanjske politike sa vanjskom i bezbjednosnom politikom Evropske unije...;

Ovo znači da su i NSD, DNP, SNP i Ujedinjena CG pristale na „osudu ruske agresije" na Ukrajinu, da su se saglasile sa sankcijama EU Rusiji, priznale lažnu državu Republika e Kosoves i pristale na unapređivanje saradnje sa NATO paktom?!

Treba još jednom ponoviti da EU nema samostalnu bezbjednosnu politiku, niti sopstvene vojne snage. Te funkcije vrši NATO pakt. Od 27 članica EU, samo četiri nijesu i članice NATO-a - Austrija, Kipar, Irska i Malta. Znači, najveće i najmoćnije zapadne zemlje su, istovremeno, konstitutivni elementi i jedne i druge organizacije. EU = NATO! Pristupanjem EU, država članica prihvata da joj bezbjednosnu politiku „kroji" NATO (SAD) i postaje djelić njegovog „bezbjednosnog kišobrana"!

I Milan Knežević je obznanio da Koalicija ZBCG „neće preispitivati članstvo Crne Gore u NATO"?! Znači, „zažmuriće" nad nespornim činjenicama da je taj pakt izvršio monstruoznu agresiju na SRJ (Crnu Goru i Srbiju), da je okupator na svetoj srpskoj zemlji - Kosovu i Metohiji, da vodi proksi (posredni, preko Ukrajine) oružani rat protiv Rusije - crnogorske i srpske spasiteljke, da je oružana sila koja ugrožava opstanak Republike Srpske...

Sporazumom je utvrđena i podjela funkcija u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti. Konkretno, navodi se da "Predsjednika Skupštine Crne Gore predlaže politički subjekat Nova srpska demokratija".

U cilju obmane sopstvenog biračkog tijela, Jovan Vučurović je slavodobitno izjavio da su (Koalicija ZBCG) „druga snaga buduće vlasti" i da će držati „zakonodavnu vlast"?! Zakonodavnu vlast ne može vršiti politički subjekat koji ima samo 13 od ukupno 81 poslanika Skupštine. Funkcija predsjednika Skupštine je ceremonijalna i proceduralna. Naime, član 89 stav 2 Ustava Crne Gore glasi: „Predsjednik Skupštine predstavlja Skupštinu, saziva Skupštinu na sjednice i predsjedava im, stara se o primjeni poslovnika Skupštine, raspisuje izbore za predsjednika Crne Gore i vrši druge poslove utvrđene Ustavom, zakonom i poslovnikom Skupštine."

Sporazum je definisao i način rekonstrukcije Vlade: "Predsjednik Vlade se obavezuje da predloži, a potpisnici sporazuma da podrže rekonstrukciju 44.Vlade Crne Gore najkasnije do..." Kao što se vidi, ostalo je da se sve stranke dogovore oko datuma, ali "rekonstrukcija Vlade" podrazumijeva da politički subjekti Nova srpska demokratija i Demokratska narodna partija predlože kandidate za sledeće članove Vlade: Potpredsjednika Vlade za infrastrukturu sa resorom ministarstva saobraćaja, Ministra prosvjete, Ministra turizma i Ministra prostornog planiranja i urbanizma"

I Vučurović je kazao „blizu smo dogovora i da sledeće godine ZBCG bude dio Vlade u punom kapacitetu...sa četiri ili pet ministarstava.".

Međutim, postavlja se opravdano i logično pitanje: Zašto predstavnici „srpskih" i „prosrpskih" stranaka ne mogu biti u Vladi sada, a mogu u nekom budućem nepreciziranom periodu?!

Zato što i iz, na početku teksta, citirane izjave američke ambasadorke da, uprkos njihovom, po Sporazumu, odustajanju od ključnih višegodišnjih opredjeljenja, nedvosmisleno proizilazi da ni simbolično učešće „srpskih" i „prosrpskih" stranaka u novoj (anti)crnogorskoj vlasti ne zadovoljava državne administracije SAD i najmoćnijih država Zapada. Ove stranke i njihovi lideri su i dalje nepoželjni sve dok, na djelu, odnosno na terenu, „pozitivno" ne evoluiraju (za šta su pokazali jasnu spremnost) i ne počnu da kliču NATO paktu, osude „rusku agresiju" u Ukrajini,podrže sankcije EU Rusiji i priznaju suverenitet lažne države Republika e Kosoves...

Da, prema Sporazumu, „okretanje ćurka naopako" nije dovoljno, dokazuje i to da „predstavnici" Srba i srpskojezičkih Crnogoraca ne mogu dobiti ministarstva u kojima se kreira spoljna, bezbjednosna i finansijska politika Crne Gore!

Sporazum se zaključuje za period od 4 godine.

Ovakvo političko pozicioniranje Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije, Socijalističke narodne partije Crne Gore i Ujedinjene Crne Gore znači i odricanje od tekovina blagodatnih litija u Crnoj Gori, s kraja 2019. i iz 2020.godine, čiji je scenario bio bogopis Svetog Save, Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca Milostivog, Svetog Petra Cetinjskog i drugih naših srpsko-ruskih Svetitelja, slava im i milost i hvala!

Sinekure (namještanja, uhlebljenja na državnim funkcijama) postale su važnije od časnog zastupanja interesa Srba i srpskojezičkih Crnogoraca koji su im poklonili izborno povjerenje?

Više je nego očigledno: i NSD, DNP, SNP i Ujedinjena CG postadoše euronatovske?! Ovo znači da će se ubuduće, umjesto Svetom Savi i Svetiteljima našim, moliti bjelosvjetskim satanističkim lihvarima i njihovim sektama Evropskoj uniji i NATO paktu!

Paradoksalno je da se sve ovo dešava sada, kada je sigurna pobjeda Rusije u Ukrajini i nad Zapadom. Rusija će, na taj način, postati ključan faktor i novog multipolarnog svijeta i konačnog i pravednog rešenja srpskog pitanja na Balkanu! Takođe, sve su izraženiji sukobi unutar EU i NATO-a, koji su u fazi raspadanja!

S vjerom u Boga, naše Srpsko - Ruske Svetitelje i istorijsku viševjekovnu državu Crnu Goru!

(Autor je diplomirani pravnik sa advokatskim ispitom i diplomirani ekonomista, iz Podgorice)

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane