Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag



(Pr)osudite sami

Otvoreni prelom duše

Milovan Brkić

Iz svog stana, koga Uprava za izvršenje krivičnih sankcija tretira kao pritvorsku jedinicu, jer su im sudije Apelacionog suda u Beogradu, ukidajući presudu Višeg suda, kojom sam zbog „pozivanja na nasilno rušenje ustavnog poretka" osuđen na godinu i dva meseca zatvora, 13. septembra ukinule pritvor i zamenile ga zabranom napuštanja stana (kućni pritvor), koja mera je teža od boravka u zatvoru. Ukinule su i presudu, kao nezakonitu. Ali su me ostavile u pritvoru.

Dozvoljeno mi je da idem na fizikalnu terapiju u Kliničkom centru Srbije, jer sam jedva živ izveden iz CZ-a. Fizikalna terapija se odvija u skučenom prostoru. Mučnu atmosferu popravljaju fizioterapeuti, pristojni momci, devojke i gospođe, koje s primernom pažnjom pokušavaju da pokrenu zgrčene šake, prste, kolena, stopala, nakon povrede, a često i preloma. Gospođa, fizioterapeut, uz širok i srdačan osmeh kaže mi da je moja „boljka" teža, jer je kod mene vidljiv otvoreni prelom duše. Pažnju joj uvek privuče „nanogica" na mojoj desnoj nozi, kojom Uprava za izvršenje krivičnih sankcija prati moje kretanje.

I dok se, uz pomoć štapa, vraćam u „pritvorsku jedinicu", susrećem na ulici ljude koji su pogruženi, odsutnog pogleda, bez osmeha sa zabrinutim izrazom lica. Mlađarija se bori da zauzme sedište u autobusu, ne obazirujući se oko sebe! I oni su odsutni u svom svetu.

U prodavnicu ulazim sa strahom, pažljivo zagledam cene, koje su nedeljno uvećavaju i skaču nebu pod oblake. U apotekama sve češće nema meni potrebnih lekova, koji su sve skuplji. Autobusi često bespotrebno prikoče. Vidim da je za volanom neki Pakistanac, Indus, Afrikanac. Sa njima nema razgovora. Naše vozače su oterali u beli svet.

U stanu, „pritvorskoj jedinici", dozvoljeno mi je da gledam TV, ali bez kablovske, bez interneta, da ne smem da primam nikog u stan, da ne smem da koristim telefon! I gledam TV da se uverim dokle smo stigli i da li ima leka mojoj duši sa „otvorenim prelomom". Dnevno, po nekoliko sati, sa svih televizijskih stanica sa nacionalnom frekvencijom kezi nam se njuška srpskog diktatora koji nam obećava brda i doline, koji preti da, ako on i njegovi ne pobede, nama nema spasa.

I on i mala grupa iz njegove Velike propagande laži, na sva usta blate građane, opozicione predstavnike, nazivajući ih najpogrdnijim imenima. Nabrajaju svoje uspehe, popločane ulice, pokrivene škole, rekonstruisane mostove, asfaltirane drumove... Ne pominju koliko su se ugradili u izgradnji. Vučićeva kamarila je, poput roja skakavaca, sve pomela. Budžet, fondove, kreditne linije.

U zatvoru i zatvorskoj bolnici sam naučio da prepoznajem strah na licu zatvorenika i bes stražara. I dok arlauče na mitinzima, diktator je smrtno uplašen. Krug oko njega se zatvara. Predsednik Belorusije nazvao je Vučića na sednici svoje Vlade - džukelom! Ima i razloga, jer sa kim se god rukovao, Vučić ga je prevario. „Braći" u Rijadu i Dubaiju, čiju veru je primio, a što u svom izveštaju potvrđuje CIA, sve je obećavao. I prevario ih je. Više ga ne primaju u Kremlju, a brat Si Đinping traži da se njegovoj zemlji i kompanijama, plati dug. „Brat" Tajp Erdogan traži da Vučić odmah prizna nezavisnost Kosova. Komesarka Ursula fon der Lajen iz Brisela poručuje mu da je dosta njegovih laži i prevara. Nešto slični tvrdi i američki ambasador u Beogradu.

Tužiteljka Evropske unije Laura Koveši okončala je istragu oko krađe novca kojeg je Vučić stavio na svoje račune, a koji je EU namenila Srbiji za kupovinu vakcina i respiratora za vreme tzv. Kovid pandemije. CIA je zaledila Vučićeve račune u ovoj i nekim drugim zemljama. Nekih 25 milijardi dolara. U Dubaiju su njegovi računi nedostupni, a ni u Moskvi ni Pekingu ne može da im priđe. Džaba je krao.

U strahu su velike oči, kažu. I srpski diktator je sve nervozniji i „preti" da će se povući da neće da vlada u Srbiji, ako njegova partija izgubi vlast. Iza njega stoji mala grupa smutljivaca iz Velike propagande laži. Samo oni. A protiv su oni koji su ga na vlast doveli i održavali. I gladni, opljačkani i obespravljeni građani i njegov kartel, sa kojima mora da se obračuna, jer to od njega traže iz Brisela.

Šta nas čeka od Božića?

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane