Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na nišanu

Sotona u odori srpskog patrijarha

ZA IME BOGA

Patrijarh Profitirije brine o svom štićeniku Aleksandru Vučiću. Nedavno je boravio u Argentini, koja je za predsednika dobila još većeg ludaka. Porfirije Perić imao je susret sa vremešnim bivšim telohraniteljem zloglasnog Ante Pavelića. Patrijarh je radio na osnivanju eparhije Srpske pravoslavne crkve, preko koje bi mogao da prenese Vučićev opljačkani novac, jer bi mu mogle biti zaustavljene te transakcije od strane američkih službi. Vučić je uzeo Đinđićevu latifundiju u Argentini, koju je, nakon njegovog ubistva, nasledila njegova supruga Ružica Đinđić. Vučić najavljuje povlačenje, ako SNS izgubi vlast. Dakle, namerava da utekne. Porfirije će ga odvesti u Argentinu, možda mu navuče i monašku odoru, da ga prikrije.

M. Brkić

Zbog kućnog pritvora ne idem u crkve. Bogu se molim svakog jutra i večeri. U kuhinji palim sveće i tamjanom kadim svoju „pritvorsku jedinicu". Ne mogu da posetim ni majčin grob. Pomolim se za spas Srbije, jer, tvrdo verujem, nama može samo Bog pomoći. Osim, ako nas nije zaboravio, jer on pomaže hrabrim i odvažnim ljudima, koji u njega veruju.

U najtežem trenutku u svojoj istoriji, Srbi su ostali bez zaštite Srpske pravoslavne crkve, dobrog dela sveštenstva, većeg dela vladika i samog patrijarha. Srpski diktator drži u svojoj službi i patrijarha Porfirija Perića, od milošte u narodu prozvanog kao Profitije. Njegovo prijateljstvo sa Vučićem datira još dok je mali Aca pobegao u manastir Kovilj od Šešelja. Vernici tvrde da je često ljubio ruku igumanu Porfiriju ispod mantije. Da li je to bila ruka, pitali su se vernici, koji su poznavali obojicu.

Onoliko koliko je Aleksandar Vučić ostavio pustoš u državi, koja se teško može oporaviti, toliko je i današnji patrijarh Porfirije uništio SPC. Kao mitropolit Zagrebačko-ljubljanski napravio je velike pronevere novca. Ovih dana Mitropoliji zagrebačko-ljubljanskoj pretio je stečaj. Zbog duga, a sud je zakazao ročište za stečaj. Bila je to lepa prilika da Mitropolija SPC pređe u tuđe ruke! Hrvatska i srpska država donirale su redovno novac zagrebačko-ljubljanskoj Mitropoliji, ali mu se gubio trag, kada bi češnjejši Porfirije došao u Zagreb.

Sve Vučićeve zahteve Porfirije je bespogovorno izvršavao. Prodavao je i interese SPC istim žarom kao što je i Vučić prodavao rudnike, fabrike, plodnu zemlju, izvore pijaće vode, ubijao svoje neistomišljenike. Patrijarh Porfirije Perić podržavao je sve njegove sumanute predloge. Skoro da mu je i aplaudirao. Kada je Vučić pokrao stotine miliona evra pčomoći iz fondova Evropske unije za nabavku vakcina i respiratora, Porfirije ga je blagosiljao. Vučić je sav novac stavio sebi u džep, a kupljeno je plaćao iz budžeta, po najvišoj ceni, a potom ga „donirao" susednim državama!

„Ne smemo dozvoliti da od kovida umre više naših ljudi od broja koji smo ugovorili". Vučića, trgovca smrću, blagosiljao je patrijarh.

Ovih dana državni tužilac države Teksas (SAD) podigao je tužbu protiv kompanije Fajzer, proizvođača loših vakcina, tražeći da ovoj saveznoj državi plati milijardu dolara odštete. Tužiteljka Evropske unije Laura Koveši istražila je pljačkanje novca koji je iz Brisela upućen kao donacija Srbiji, a koji je završio na njegovim računima u inostranstvu, a sve vakcine, respiratore koje je kupovao po višestruko većim cenama i u enormnim količinama, koji nisu ni raspakovani, niti su lekari znali da ih koriste, plaćao je iz budžeta. Optužnica je sročena, a komesari iz Brisela njom ucenjuju Vučića.

Uvek, kada je, pokazivao svoju „doslednost u vođenju nezavisne politike" Vučića su podsećali na krađu para iz predpristupnih fondova i kreditnih linija. Poslednji opis gospođe Ursule fon der Lajen Vučićeve politike i nedela, možda ukazuje da će optužnica gospođe Laure Koveši, tužiteljke EUROPOL-a, biti dostavljena Interpolu.

Kada padne u stanje opšteg ludila, šizofreni srpski diktator poseti patrijarha. Poljubi mu ruku ispod mantije, Porfirije ga zagrli i kabinet predsednika Srbije izda saopštenje kojim ga patrijarh „snažno podržava u mudrom vođenju politike u korist svih Srba u svetu". Srpski patrijarh nikada nije ispovedio Aleksandra Vučića. Nije mu oprostio mnoge zločine, pljačke...

Patrijarh je, suprotno kanonu, venčao u crkvi Anu Brnabić, premijerku i njenu izabranicu Milicu Đurđić! Zbog ovog prestupa Crkveni sud SPC trebalo bi da patrijarha proglasi nedostojnim i izbaci ga iz Crkve. Milica je napustila Anu Brnabić i otišla sa bratom Dritana Abazovića u Emirate i rodila sa njim dete!

Svaka evropska država sa verskim zajednicama održava odnose, u pogledu finansiranja, a i kontrole utroška para. Građani u EU plaćaju verski porez, koji ide u kasu Crkve čiji su vernici, ili se tako izjasne. Srpska pravoslavna crkva, međutim, dobija iz budžeta velike svote novca, a sve po Vučićevoj volji i naredbi, sve u zavisnosti koliko im vladike služe. U Srbiji, jednoj od najsiromašnijih zemalja u Evropi, crkveni velikodostojnici se voze u najskupljim automobilima, vladičanski dvorovi su dvorci koje nemaju ni engleski lordovi, sa poslugom, hrane se uvoznom hranom, priređuju zabave za gospodu iz SNS-a. Nijedna eparhija nema narodne kuhinje za gladne vernike.

Sveštenici ne obilaze stare i bolesne parohijane. Samo ubiru harač, cene za sahrane, opelo, osvećenje objekta, krštenje, za osvećenje vodice i slavskog kolača.

U Magazinu Tabloid objavili smo nekoliko pisama diplomiranih teologa, koji nisu postavljeni na svešteničke dužnosti, jer je teško razbiti lobi iza kojeg stoji patrijarh Porfirije. Oni izdržavaju porodice, radeći na skladištima građevinskog materijala ili kao građevinski radnici. Objavili smo i više pisama u kojem vernici optužuju sveštenike crkvene opštine u Žarkovu i Banovom brdu da su trgovci nekretninama, da podvode vernice i seksualno ih iskorišćavaju. Pisma smo prosledili „njegovoj svetosti" s molbom za komentar, ali ga nismo dobili. Umesto komentara, prijavljeni smo policiji, da im dostavi naše podatke.

Po dogovru sa Vučićem, patrijarh Porfirije je priznao autokefalnost Makedonske pravoslavne crkve i predao joj u posed svu imovinu - crkve, imanja, manastire. Ni Vaseljenska patrijaršija, ni druge pravoslavne crkve nisu priznale samostalnost MPC! Ruska pravoslavna crkva je oštro reagovala, ali ni Vučić, ni patrijarh tome nisu pridavali značaj. Upućeni tvrde da su Makedonci platili za ovu „trampu" 50 miliona evra, u kešu. Mada zgrće milione, srpski patrijarh zaposlene u Patrijaršiji i njenim službama plaća mizernim iznosima. Ko se pobuni dobije otkaz.

Suprotno kanonskim propisima, patrijarh i pojedini episkopi osveštaju bespravno podignute fabrike i poslovne imperije Vučićevih tajkuna, venčavaju njihovu decu, sinove i kćerke i vesele se pod šatorima. Uz veliku napojnicu. To činodejstvovanje treba da sprovedu nadležni sveštenici. Uz blagoslov patrijarha sklopljeno je mnogo crkvenih brakova homoseksualaca i lezbejki. Češnjejši ispunjava sve želje, ako ima blagoslov Vučića. Srpski patrijarh je i konsiljere srpskom diktatoru.

Osim što je hteo da Hrvatskoj preda Srpsku pravoslavnu crkvu - njenu zagrebačku eparhiju, češnjejši Profitirije brine o svom štićeniku. Nedavno je boravio u Argentini, koja je za predsednika dobila još većeg ludaka. Porfirije Perić imao je susret sa vremešnim bivšim telohraniteljem zloglasnog Ante Pavelića. Patrijarh je radio na osnivanju eparhije Srpske pravoslavne crkve, preko koje bi mogao da prenese Vučićev opljačkani novac, jer bi mu mogle biti zaustavljene te transakcije od strane američkih službi. Vučić je uzeo Đinđićevu latifundiju u Argentini, koju je, nakon njegovog ubistva, nasledila njegova supruga Ružica Đinđić.

Grešni Porfirije naplaćuje papreno. Vučić najavljuje povlačenje, ako SNS izgubi vlast. „Neću da vladam Srbijom, ako SNS nije na vlasti". Dakle, namerava da utekne. Porfirije će ga odvesti u Argentinu, možda mu navuče i monašku odoru, da ga prikrije. Ali, Vučićeva pomada daleko se oseća...

Šta na kraju reći? Vladika Nikolaj Velimirović je na pitanje vernika šta se to događa sa Srpskom pravoslavnom crkvom odgovorio - „Vero moja, ko te ubi, reci - Ubiše me sa oltara žreci". Bezbožnici kao što je patrijarh Porfirije Perić i neke vladike. Ostaje mi da se pozovem na Isusovu molitvu sa KRSTA - Oče, oprosti im, jer ne znaju šta čine.

A 1

Nameštaljka

Tri meseca uoči izbora patrijarha, Magazin Tabloid je objavio da će na taj tron biti postavljen Porfirije Perić, što je izazvalo protest kod Nevernih Toma.

Procedura izbora patrijarha izaziva neizvesnost, jer se iz šešira, između tri kandidata, izvlači cedulja, a u ovom slučaju na sve tri je pisalo Porfirije. Vučić je i izbor patrijarha sproveo po svome!

A 2

Opoziv

Po Ustavu Srpske pravoslavne crkve vernici mogu potpisima tražiti da Crkveni sud proglasi patrijarha nedostojnim i „penzioniše ga". Hoće li se to desiti u oslobođenoj Srbiji?

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane