Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Afera

Rasulo u sudu, korupcija u Advokatskoj komori Vojvodine

Advokatsko muljanje u aferi Asomacum

Suđenje u famoznom predmetu Asomacum zakazano za davni 9. februar 2021. godine je bilo odloženo, a vinovnik tog odlaganja, novosadski advokat Vladimir Beljanski, ponovo je uhvaćen u laži! Beljanski, inače predsednik Advokatske komore Vojvodine, tog dana se vadio na navodnu samoizolaciju zbog navodnog kontakta sa pripravnikom navodno zaraženim virusom korone. Međutim, komorski glavešina Beljanski se istog dana i pored navodne samoizolacije, pojavio na drugom suđenju i posle tog drugog suđenja dao izjavu (i to bez maske) za TV. Sudija Vesna Božović Milošević je to videla, naravno šokiravši se. Plastično rečeno - Beljanski se ispalio ko dijabola!

Čedomir Kokanović

Asomacum, predmet poznat po navodnom falsifikovanju lične karte Andreja Vučića, započet je davne 2017. godine, ali nije odmakao dalje od početka.

Nakon 6 godina opstrukcije od strane advokata odbrane, ove godine je i postupajuća sudija Vesna Božović Milošević otišla u penziju, pa će suđenje morati da počne iz početka. Tokom višegodišnjeg propalog suđenja, gonjenje je zbog zastarelosti obustavljeno protiv više optuženih. Jasno je da je strategija odbrane odlaganje do iznemoglosti.

Suđenje u famoznom predmetu Asomacum zakazano za davni 9. februar 2021. godine je bilo odloženo, a vinovnik tog odlaganja, novosadski advokat Vladimir Beljanski, ponovo je uhvaćen u laži! Beljanski, inače predsednik Advokatske komore Vojvodine, tog dana se vadio na navodnu samoizolaciju zbog navodnog kontakta sa pripravnikom navodno zaraženim virusom korone. Međutim, komorski glavešina Beljanski se istog dana i pored navodne samoizolacije, pojavio na drugom suđenju i posle tog drugog suđenja dao izjavu (i to bez maske) za TV. Sudija Vesna Božović Milošević je to videla, naravno šokiravši se. Plastično rečeno - Beljanski se ispalio ko dijabola!

Opštepoznato je da su advokati lažovska i prevarantska sorta, ali retki su oni koji se tako često, očigledno i brutalno ispaljuju kao zloglasni Vladimir Beljanski. Isti dan, od sudije u predmetu Asomacum popio je disciplinsku prijavu za prevaru suda, a BIRN je 11. februara 2021. godine objavio članak kojim je ova brutalna ispala lažova Beljanskog obelodanjena.

U BIRN-ovom članku, ostalo je da visi pitanje da li će disciplinski tužioci Advokatske komore Vojvodine, imati snage da procesuiraju glavešinu svoje komore za ovakvu prevaru suda? Ispostaviće se da je sveprisutna korupcija koja razjeda srpsko društvo, devastirala iznutra i Advokatsku komoru Vojvodine i da će disciplinski tužilac Boško Arsenijević postupak protiv Beljanskog zataškati.

Beljanski u lažnoj „polu-izolaciji"

Iz aviona se vidi da je priča Vladimira Beljanskog samo podla laž.

Kaže Beljanski za BIRN kako on nije uradio ništa loše. Za suđenje u slučaju Asomacum je bio u samoizolaciji, a drugo suđenje istog dana je bilo mnogo važno, pa iako je navodno bio u kontaktu sa zaraženom osobom, ipak je baš mnogo morao da ide na drugo suđenje jer ga je klijent mnogo molio i pored samoizolacije. Uostalom, kaže on, nije to bila baš prava samoizolacija već više preporuka, neka polu-izolacija koja mu omogućava da on sam odlučuje šta sme a šta ne sme da radi jer on je predsednik advokatske komore pa mu se može ono što drugi ne mogu.

Dokumenta dobijena od Višeg suda u Beogradu, koja BIRN u vreme pisanja članka nije imao, pokazuju međutim nešto drugo - Beljanski laže!

Naime, nedelju dana pre suđenja, Beljanski sudu šalje dopis kako zbog navodnog kontakta sa zaraženim pripravnikom ne može da dođe na suđenje Asomacum. Kao dokaz navodne zaraženosti pripravnika ne dostavlja potvrdu o testiranju na kovid, nego nalaz iz doma zdravlja. U nalazu stoji: „Poziva telefonom. Malaksao, brzo se zamara. Temperaturu nema. Covid pozitivan." Nejasno ostaje da li je pripravnik telefonom rekao da je pozitivan ili se zaista i testirao na kovid? Zašto telefonom zove dom zdravlja ako je išao da se testira? Ako se uopšte testirao?Ako se testirao, zašto nije dostavljen taj papir?

Na ova pitanja će morati da odgovori javni tužilac, ali ono što znamo i bez njega je da za drugo suđenje istog dana Beljanski nije poslao nikakav dopis o nemogućnosti da pristupi zbog samoizolacije.

Jasno je - od početka je postojala namera da se Asomacum suđenje odloži prevarom da je Beljanski u samoizolaciji, a da se na drugo suđenje ode kao da samoizolacije nema. Kao što je sigurno i nije bilo.

Šta je to na drugom suđenju bilo tako važno da Beljanski na njega mora da ide i pored rizika da širi koronu? Pa ništa. Radi se o običnom izricanju presude, gde se ne radi ništa osim što sudija pročita presudu. Na čitanje presude niko nije morao ni da ide. Presudu je mogao da sazna od drugih koji su prisustvovali. Mogao je klijent sam da ode. Beljanski ili njegov klijent su mogli da pošalju bilo koga da presudu čuje umesto njih. Jasno je da je plan od početka bio da se na jedno suđenje ne ide, a na drugo ide. Jedini problem je što je advokat Beljanski zaboravio da su u laži kratke noge i da se ne pojavljuje na televiziji isti dan kada laže da je u samoizolaciji.

Muljanje u sudu, muljanje u komori

Kada je disciplinska prijava sudije Vesne Božović Milošević stigla u Advokatsku komoru Vojvodine odmah je, kako je to tamo uobičajeno, krenula komorska disciplinska muljaža.

Da je disciplinska prijava podneta protiv običnog advokata boranije ili torbara sa tašnom, mašnom i poklon-flašom, protiv advokata koji tuži državu ili javna preduzeća, a pogotovo da je podneta protiv advokatice samohrane majke, na prijavljenog advokata ili advokaticu bi se sjatila cela komorska lešinarska bulumenta vrlih akademaca, lažnih doktora etike, članova komisije za etiku, ispijača besplatnog viskija u komorskom kafiću i njihovih podguznika, ulizica i tapšača.

Međutim, kada se disciplinska prijava podnese protiv komorskog glavešine Beljanskog, u komori nastaje tišina...

Podsetićemo se, da je Beljanski u komoru 2017. godine ušao pajserom, što je naprednjačka policija sa rukama u džepovima nemo posmatrala igrajući džepni bilijar. Vrli etičar Beljanski, često uzima etiku u usta, pa se čak uglavio i da bude predavač etike na bizarno-opskurnoj tvorevini zvanoj advokatska akademija. Voli sebe da vidi kao nezavisnog i samostalnog opozicionara, a u nedostatku pravih klijenata, živi od tezgica OEBS-a i sitnih paušala naprednjačkih javnih komunalnih preduzeća u Novom Sadu. Ovaj nekada naizgled ugledni advokat teško danas može naći nekog kome može da se proda kao opozicionar.

„Disciplinski organi su potpuno nezavisni i može se voditi postupak i protiv predsednika! Mi odgovaramo samo Skupštini!", grmeo je tada u slušalicu novinarke BIRN-a Milan Stupar tadašnji „nezavisni"disciplinski tužilac Advokatske komore Vojvodine, „odgovoran samo skupštini".

I zaista, komorski disciplinski tužilac Milan Stupar je sa birokratskom revnošću računovođe u Aušvicu, dosta brzo poslao disciplinsku prijavu Beljanskom na odgovor.

Naredna tri meseca dešava se intenzivna komorska muljačina tokom koje se postavljaju osnove muljatorske strategije Beljanskog. Kao Vučić u svojim Krušicima i Jovanjicama, Beljanski sedi sa disciplinskim tužiocem koji treba da ga tuži i dogovaraju se kako da ga tužilac ne tuži. Pada odluka - u igru se niotkuda ubacuje sekretarica Beljanskog, kao ključni svedok suštinski ničega, da zamajava tužioca dok predmet ne zastari. Toga se ni Vučić nije setio!

Rađa se nova zvezda

Boško Arsenijević postaje Zagorka Dolovac Beljanskog.

Shodno zakulisnom dogovoru,„nezavisni" disciplinski tužilac Milan Stupar koji „odgovara samo skupštini"pismom traži od Beljanskog podatke sekretarice koja treba da igra ulogu ključnog svedoka ničega. Pošta od komore do njenog predsednika koji je svaki dan u komori putuje čak mesec dana.

Za tih mesec dana koliko je pošta putovala, desili su se izbori u komori i „nezavisni" tužilac Milan Stupar koji „odgovara samo skupštini" je odgovorio skupštini i nije više bio tužilac. Na njegovo mesto dolazi novosadski advokat i bivši policijski službenik Boško Arsenijević, koji blistavim uzletom svoje disciplinaške karijere postaje komorska Zagorka Dolovac Vladimira Beljanskog.

Da li je disciplinski postupak Asomacum Vladimira Beljanskog uticao na izbor novog disciplinskog tužioca Boška Arsenijevića, nikada nećemo saznati. Ostaće samo sumnja da je Beljanski, koji se pita za sve u svom komorskom logoru, uticao i na izbor svog upravnika, a da su komorske Kebare i Langure u skupštini komore Vojvodine, koje su predsedniku Beljanskom pridržavale pajser prilikom ulaska u komoru, to samo u skupštini aminovale tapšanjem.

Od juna do decembra 2021. godine, namazani Boško Arsenijević igra oprezno i prepredeno. U komorskoj aferi Asomacum Vladimira Beljanskog nešto kao radi, a ništa ne radi. Čeka, taktizira i jasno je da Boško Arsenijević hoće pare. Na kraju ih i dobija. Na upravnom odboru Advokatske komore Vojvodine od 30. decembra 2021. godine, Kebare i Langure glasaju na zvonce Vladimira Beljanskog i disciplinskom tužiocu Bošku Arsenijeviću izglasavaju masnu mesečnu komorsku apanažu.

Sada igranka sa sekretaricom Beljanskog, ključnim svedokom ničega, može da počne. Sekretarica tokom sledećih godinu dana biva četiri puta pozvana u komoru da nešto svedoči, ali stiče se utisak da je podmazani Boško Arsenijević uvek zove kada ona ne može da dođe. Neću reći da se on kvarno dogovara sa Beljanskim kada da je pozove, ali ću to pomisliti.

Godišnji odmor, putovanje, lekarski pregled, podmazani Arsenijević bez greške uvek ubada kada sekretarica ne može da dođe. Konačno, pred zastarelost postupka, od poštara se vraća poziv sa napomenom da je sekretarica Beljanskog „nepoznata" na adresi kancelarije Beljanskog.

Podmazani disciplinski tužilac Boško Arsenijević konačno može da potpiše papir za koji ga Beljanski podmazuje. Obustavlja disciplinski postupak i predmet, za koga se nada da je zaboravljen, stavlja u mračnu arhivu.

Posao za tužilaštvo

Krivična prijava protiv Boška Arsenijevića i Vladimira Beljanskog za zataškavanje komorske muljaže u aferi Asomacum već je u Posebnom odeljenju za borbu protiv korupcije Višeg tužilaštva u Novom Sadu. Kao bivši policajac, Boško Arsenijević vrlo dobro zna da je i sam uradio ono zbog čega je hapsio druge pre nego što je prešao na tamnu stranu.

Kada upravniku disciplinskog komorskog logora Bošku Arsenijeviću i njegovom podmazivačuVladimiru Beljanskom istekne mandat i upotrebna vrednost za režim, ova krivična prijava će biti izvađena iz fijoke i procesuirana. „Svaki predmet u tužilaštvu ima svoje vreme", reče neko.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane