Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na nišanu

Američke službe rasturaju Vučićev narko kartel, a evropske institucije istražuju njegovu izbornu krađu

Poslednji let podguzne muve

Evropski parlament od Evropske komisije zahteva da sprovede međunarodnu istragu krađe izbora i da Srbiji ukine finansije iz pretpristupnih fondova Evropske unije. Amerikanci više neće da tolerišu Vučićeve kriminalne i koruptivne akcije, a Evropljani političke prevare i gaženje demokratskih standarda. Rezolucija je izazvala paniku u vrhu Srpske napredne stranke. Neki pripadnici naprednjačkog kartela, poput Ane Brnabić, nisu dovoljno pametni da skoče s broda koji tone, pa lojalnost šefu dokazuju najprljavijim uvredama opozicionara, a oni pametniji i oprezniji, kakav je Bratislav Gašić, već se distanciraju i sprovode subverzivne delatnosti protiv Miloša Vučevića i Andreja Vučića. O potrebnima u vhu SNS-a piše zamenik glavnog urednika Magazina Tabloid Predrag Popović, bivši urednik u Dnevnom telegrafu, Nacionalu i Pravdi, nekada blizak prijatelj i saradnik Aleksandra Vučića.

Predrag Popović

Aleksandar Vučić je diktator, lažov, lopov i prevarant. Građani Srbije to odavno znaju. To odavno znaju i njegovi mentori iz Amerike i Evropske unije, ali tek sad su prinuđeni da to priznaju.

Evropski parlament je 8. februara usvojio Rezoluciju o Srbiji, kojom se traži međunarodna istraga o izbornoj krađi. Od 557 prisutnih poslanika, čak 461 je glasao za Rezoluciju, 53 je bilo protiv, a 43 uzdržano. Ni pripadnici IPP-a, parlamentarne grupacije u kojoj se nalazi i SNS, nisu mogli da ignorišu dokaze izbornih nepravilnosti, koje se navode u izveštajima OEBS-ove posmatračke misije, koja je pratila izbornu proceduru u decembru.

Uverljiva većina evropskih parlamentaraca je osumnjičila Vučića za teško kršenje demokratskih izbornih procedura, zloupotrebu državnih institucija, medijski mrak, pritisak na prave i instaliranje fantomskih birača, kupovinu i krađu glasova. Takođe, u Rezoluciji se osuđuje izostanak adekvatne reakcije državnih institucija na prigovore opozicije na izborne manipulacije, što "kao posledicu ima nekažnjivost i osigurava kontinuitet ove prakse".

U Rezoluciji se ističe zahtev Evropskog parlamenta da Evropska komisija pošalje u Srbiju ekspetsku misiju, koja bi sprovela istragu izborne krađe i, posle analize sistemskih problema u oblasti vladavine prava, odredila principe za društveni dijalog. Na osnovu slične rezolucije svojevremeno je Evropska komisija formirala grupu stručnjaka, na čelu sa Rajhardom Pribeom, koja je 2017. godine napravila izveštaj o stanju vladavine prava u Makedoniji, a potom, 2019, i u Bosni i Hercegovini. Na osnovu Pribeovih izveštaja utvrđeni su demokratski standardi, koje su svi politički subjekti u tim državama obavezni da poštuju.

Osim zahteva za slanje ad hok misije, Evropski parlament je pozvao Evropsku komisiju da odmah izvrši reviziju sredstava, koja su data Vladi Srbije u okviru programa Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA III), kao i da suspenduje finansiranje ako srpske vlasti ignorišu stavove Evropske unije i odbiju da primene ključne preporuke u vezi sa izborima ili ako međunarodna istraga pokaže da su bile direktno umešane u izborne prevare.

Da ne bude nedoumice, u diskusiji u Evropskom parlamentu kao krivac za krizu u Srbiji prozvani su Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka, koji su optuženi da "sistematski ignorišu međunarodne zahteve". Parlamentarci su istakli da je Vučić u 12 godina vladavine samo jednom omogućio Vladi Srbije da radi do kraja mandata. U svim ostalim slučajevima Vučić je insistirao na prevremenom raspuštanju srpske Skupštine i vanrednim izborima, čime je "potkopavao temeljne demokratske standarde Evropske unije i ugrožavao stabilnost državnih institucija". Uz ocenu da takva Vučićeva praksa ne nanosi štetu samo Srbiji, nego i celom regionu, evropski parlamentarci zahtevaju da EU odustane od dosadašnje "politike ugađanja Vučiću" kako bi se uspostavili mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu".

U raspravi u EP-u naglašena je i odgovornost evropskih konzervativaca, koji su godinama "zatvarali oči pred dešavanjima u Srbiji, koja generiše član njihove političke porodice, predsednik Vučić". Među evro-poslanicima, koji su odlučno zahtevali međunarodnu istragu "brojnih neregularnosti koje su obeležile izbore u Srbiji od 17. decembra 2023. godine", bio je i Vladimir Bilčik, izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju.

- Ključno je da srpske institucije istraže i privedu pravdi sve odgovorne za bilo kakve kriminalne aktivnosti tokom izbora. Od iste je važnosti i da Srbija sprovede sve preporuke OEBS-a i misije ODIHR bez odlaganja - rekao je Bilčik, za koga se i u Briselu tvrdi da je Vučićev abonent.

Rezolucija nema obavezujući karakter, ali, s obzirom da Evropski parlament bira Evropsku komisiju i kontroliše njen rad, može se očekivati da EU ispuni sve zahteve koji se navode u njoj. Toga su svesni i svi u vrhu Srpske napredne stranke, počev od Vučića.

- Ne zanimaju me rezolucije, deklaracije i sva ostala čuda o kojima se glasa u Evropskom parlamentu. Izbori u Srbiji su unutrašnje pitanje Srbije i tako će ostati dok smo mi na vlasti. Neka nas smene s vlasti, pa onda neka im Evropski parlament uređuje državu i organizuje izbore kako god žele. Međutim, moraće da nas smene na izborima! Neće moći ni na beogradskim ulicama, ni u briselskim institucijama ili gde god... - rekao je Vučić.

Po njegovom nalogu, svi naprednjački funkcioneri su se javno suprotstavili "mešanju Evropskog parlamenta u unutrašnje stvari Srbije". Svi su zahtev za sprovođenje međunarodne istrage proglasili za "ultimatum kakav je Srbiji 1914. ispostavila Austro-ugarska", "političkom pripremom za novo NATO bombardovanje" i "pokušajem pretvaranja Srbije u koloniju". Uz zgražavanje nad evro-parlamentarcima, Vučić i njegovi saučesnici iz zajedničkog zločinačkog udruženja pokrenuli su prljavu kampanju kompromitacije opozicionara, koji su se žalili Evropskom parlamentu na izbornu krađu.

Najgluplji naprednjaci su najagresivnije vređali lidere opozicione liste "Srbija protiv nasilja". Naravno, u tome je prednjačila Ana Brnabić. Osim besmislene tvrdnje da "niko nema pravo da Srbiji određuje kako će da uređuje unutrašnje odnose", iako je upravo ona potpisala poziv misiji ODIHR-a da dođe u Srbiju i prati izborni proces, Brnabićka je na Televiziji Hepi izvređala opoziciju.

- Samo mi imamo takvu opoziciju! Samo mi imamo te podguzne muve, tu podaničku opoziciju, koja će da ode tamo i da tapše zato što neko traži međunarodno istragu. Neko ko nikakve veze nema da sme da se usudi da traži bilo šta od Srbije - rekla je premijerka u ostavci.

Brnabićka je rečnik prilagodila ličnom vaspitanju i standardima okruženja u kome se nalazi. Istom uvredljivom sintagmom nekada je Dragan J. Vučićević opisivao Aleksandra Vučića, koga je nazivao "Šešeljevom podguznom muvom". Ne dešava se često, ali vlasnik Informera, Vučićeve vodeće štampane močuge, tada je bio u pravu. U međuvremenu, od tada do danas, Vučić je postao podguzna muva svih zapadnih diplomata, baš kao što je Brnabićka sad njegova mutava zunzara. Iako poluusmena i polupismena, ona je nastavila i na Tviteru da proziva opozicionare.

- Marinika Tepić u Strazburu: "Pozivam vas da podržite zahteve proevropske opozicije da se pošalje misija koja bi istražila sve te nepravilnosti i da se izdaju preporuke koje bi i vlast i opozicija morale da ispune". Radomir Lazović: "Ne želim da krijem, nama je drago zbog ovoga što se desilo, jer ovakvoj rezoluciji smo se nadali". Rezolucije dođu i prođu - nije ova prva, neće biti ni poslednja, ali će večno ostati zapisano da su u Srbiji postojale političke stranke i ljudi koji su sami tražili ukidanje suvereniteta sopstvene zemlje - napisala je Brnabićka.

Korisnici te društvene mreže odgovorili su joj na isti način. Uvredama, da razume. Uz brojne kratke i jasne poruke "Ćuti, mutava" i "Mutava, najebala si", isticali su se kritički stavovi, koji su ukazivali na njeno licemerje: "Vi pričate o ukidanju suvereniteta, a namećete oktroisanu vlast u Beogradu, protivnu većinskoj volji njegovih stanovnika, tako što ste na dan izbora dovukli stotinak hiljada glasača iz provincije."

"Niko nije tražio ukidanje suvereniteta Srbiji i to što ste izjavili, kao bivša premijerka, jedna je od većih gluposti u koju mogu da poveruju samo vaši botovi. Ali, zapamtite, Srbija niste ni Vi, ni SNS." "Morončino, vi ste ukinuli suverenitet na Kosovu i Metohiji. Prvo je ono okupirano 1999. godine, a sada ste im priznali sve elemente državnosti. Jebe vas jedan Kurti, koji od obrazovanja ima malo više od tvog univerziteta u Pekamu." "Klošarko jedna! Vi ste u ovoj zemlji ukinuli sve! A ti ćeš se uskoro iz vile na Dedinju preseliti u Zabelu. Narko-kartel pada uskoro!" "Šta raditi kad mafija preuzme državu i zarobi institucije?

U istoriji će ostati zapisano da je postojala jednom jedna premijerka koja nije imala ni malo dostojanstva, obraza i morala, i da je obrukala homoseksualnu zajednicu više od gologuzana na paradama." "Briselskim, Vašingtonskim i Ohridskim sporazumom ste loše trampili suverenitet za još malo vlasti. Prodali ste, ni za šta, osnovni nacionalni interes, Kosovo i Metohiju. Prištinskoj strani ste pružili sve." "Ne laži... Ti i vaša partija ste ukinuli suverenitet na jednom delu naše teritorije, na Kosovu i Metohiji." "Međunarodna istraga je protiv vas lopova, da opravdate ukradene pare iz EU fondova, to vas boli... A, ako si tupava i zlobna, kao što jesi, onda ćeš da plasiraš laži da su to sankcije za građane. Ovih 12 godina kradete milijarde bez nadzora i sad ste se uspaničili jer nemate dokaze za trošenje novca iz tih fondova. Robija!" "Ali, pazi tvoj bezobrazluk! Rezolucije dođu i prođu! E, mutava, suverenitet ove države ne postoji od dolaska žvalavog na vlast. Mutava, al će da vas naguze evropejci! Gde ste, lopovi?"

Čak je i Dragan Đilas, na konstitutivnoj sednici Narodne skupštine - na tečnom srpskom, kao da nije evro-fanatik - jasno i glasno poručio naprednjacima: "Marš u pičku materinu, jebaću vam mater!" Politički nekorektno obećanje bludnih radnji nad kraljicom-majkom Angelinom i ostalim mamama kriminalaca iz vlasti ulilo je dodatni nemir u Vučićevo zločinačko udruženje.

Opravdani su nervoza i strah vrhovnika naprednjačkog kartela. Iako minimiziraju značaj Rezolucije, ističući činjenicu da ona nije pravno obavezujuća, Vučić i njegovi saučesnici znaju da je njome Evropska unija označila kraj idile i početak svođenja računa. I ovaj saziv Evropskog parlamenta, kao i dva prošla, tek sada je reagovao na naprednjačku tiraniju nad građanima Srbije. Vučić je još krajem 2013. godine, kad je kampanju za vanredne izbore počeo hapšenjem Miroslava i Marka Miškovića, kao glavnim predizbornim trikom, stavio policiju i pravosuđe pod svoju kontrolu, a kasnije je zloupotrebljavao i ostale državne institucije. Svi u EU su znali da je Vučić zaustavio demokratizaciju društva i zaveo tiraniju. Znali su da je Vučić ugušio slobodu medija i mišljenja. Zbog kritike njega i njegove stranke svake godine je hapšeno i procesuirano oko 700 građana, koji su se usudili da se oglase na društvenim mrežama. Bez obzira na sve informacije o režimskoj torturi, briselska birokratija je ostala nema i nezainteresovana. U nezvaničnim objašnjanjima isticana je namera da se Vučić ne kritikuje kako bi se održala stabilnost u rovitom regionu Zapadnog Balkana.

Evropski komesari su ignorisali nabujali kriminal i korupciju Vučića i njegovog kartela. Američke službe, poput DEA, i Europol su se godinama obračunavali s naprednjačkom narko-mafijom i ostalim gangovima, povezanim s vrhom srpske vlasti. Zahvaljujući njihovom radu i pritiscima na srpski MUP, tužilaštva i sudove uhapšena je grupa Veljka Belivuka i zaustavljena proizvodnja narkotika u "Jovanjici", najvećoj evropskoj plantaži marihuane. Strane službe su zaplenile više od sto tona kokaina, koji je balkanski kartel iz Južne Amerike prebacivao na evropsko tržište. Europol je srpskoj policiji i Tužilaštvu za organizovani kriminal prosledio oko 600.000 dokumenata sa sadržajima komunikacija, koje su vodeći mafijaši obavljali preko "Skaj" aplikacije. U tim dokazima pominju se imena Andreja Vučića, Nebojše Stefanovića, Dijane Hrkalović, Aleksandra Papića i ostalih Vučićevih saučesnika.

Iako se o tome sve znalo u Briselu i Strazburu, evro-komesari i parlamentarci su podržavali Vučićevu vlast. U rezolucijama su, uz blede i beznačajne kritike, isticali pohvale reformama, koje sprovodi vlast u Srbiji, za koju su tvrdili da napreduje u evro-atlantskim integracijama. Tek sad su odlučili da ukinu podršku Vučiću i da njegovu tzv. stabilokratiju proglase za ono što zaista jeste - diktaturu, koja se održava manipulacijama, krađama i prevarama.

Informacijama o kriminalu i korupciji, koje su prikupile njihove službe, zapadni centri moći godinama su ucenjivali Vučića i prisiljavali na brojne ustupke, sve na štetu srpskih državnih i nacionalnih interesa. Evropski parlament je ovom rezolucijom prvi put izvršio direktni politički pritisak.

Vučić je svestan ozbiljnosti situacije u kojoj se našao, ali, uslovljen ograničenom inteligencijom, ne može da se snađe. Do sada, izvlačio se zahvaljujući "veštini", odnosno izdajom, predajom i prodajom Kosova i Metohije, kao i rasprodajom javnih resursa. Taj ulog je potrošio, pa više ne zna šta da radi. U nedostatku spasonosnog rešenja, Vučić imitira Slobodana Miloševića.

Posle izborne krađe, krajem 1996. godine, Milošević je nekoliko meseci odbijao zahtev predstavnika međunarodne zajednice da u Srbiji sprovedu istragu i utvrde prave rezultate izbora. Na kraju, Milošević je popustio i pristao na leks specijalis, kojim je opozicija preuzela vlast u Beogradu i još 22 grada i opštine, među kojima je bilo i nekoliko u kojima je pobedio SPS. Popustiće i Vučić. To zna i on, ali i ljudi iz njegovog okruženja, što mu predstavlja dodatni problem.

Evropski parlament je od Evropske komisije zatražio da suspenduje finansijsku pomoć Srbiji iz pretpristupnih fondova. Lideri tzv. proevropske opozicije još pre dve godine su zatražili od Evropske unije da uvede paket sankcija protiv pojedinaca iz vrha srpske vlasti. Kao formalni razlog je navedeno to što je Vlada Srbije odbila da uskladi spoljnu politiku sa EU i uvede sankcije Rusiji. Vučić je tada uspeo da se nagodi s briselskim birokratama.

Nije uveo sankcije Rusiji, ali otvoreno je podržao sve antiruske rezolucije u Ujedinjenim nacijama i ostalim međunarodnim organizacijama. Pritom, pristao je da Srbija po bagatelnim cenama prodaje naoružanje i vojnu opremu Ukrajini. Sada je Evropski parlament procenio da Srbiji treba ukinuti novac iz evropskih fondova. Umesto da EU dopuni crnu listu, na kojoj se od prošle godine nalazi Zvonko Veselinović i njegovi ortaci iz kosovskog klana, imenima pojedinaca iz naprednjačke vlasti, bez finansijske podrške iz Brisela ostaće Srbija, odnosno njene institucije koje su aplicirale za razne projekte.

Na prvi pogled, takve sankcije se čine pogrešnim jer ne pogađaju pojedince iz vlasti, nego celo društvo. Na drugi pogled, širina obuhvata sankcija pokrenuće proces distanciranja od Vučića, koji je označen kao njihov glavni uzrok. U takvim okolnostima malo ko će hteti da ostane uz njega. Neki se već spremaju da primene strategiju Slaviše Kokeze, pa da zbrišu iz Srbije, ili da, poput Zoran Mihajlović, prvo napuste SNS, a potom i da se povuku iz politike. Ima i hrabrijih, koji pripremaju teren za transfer na drugu stranu, suprotstavljenu Vučiću. Za taj manevar odlučio se Bratislav Gašić, ministar policije u ostavci.

Istog dana, 8. februara, kad je doneta Rezolucija Evropskog parlamenta, dok je Vučić govorio pred Savetom bezbednosti UN-a o stanju na Kosovu i Metohiji, Gašić je izvršio dve antivučićevske sabotaže.

Gašić je lično osmislio i rukovodio akcijom u kojoj je, kako navodi MUP, "razbijen lanac prostitucije". Glavne karike u tom lancu su bili Uroš i Miloš Panić, sinovi Vučićevog nedodirljivog kuma Petra Panića. Gašić je do juče svom snagom, čak i javno, branio Paniće od odgovornosti za mnoga krivična dela. Međutim, sada, kad je shvatio da je vrag odneo šalu, a da će odneti i njega ako se ne distancira od Vučića i njegovih kumova, naredio je da policija krene na Paniće. Verovatno ima istine u glasinama da je Gašić na vreme obavestio Petra Panića šta se sprema, pa da pošalje sinove u bekstvo, ali to ne menja činjenicu da je za njima raspisana poternica.

Uporedo s tim, otvorena je još jedna afera oko Elektroprivrede Srbije. U pismu, koje je dostavljeno EPS-u, kabinetu predsednice Vlade Srbije, ministarstvima energetike, pravde i policije, kao i određenim medijima, uključujući i režimske, navodi se da je u Elektrodistribucije Srbije - Ogranak Novi Sad, na delu "kriminalna grupa na čelu sa direktorom Ogranka Milanom Tešovićem, koji je kum generalnog direktora Elektrodistribucije Srbije Bojana Atlagića, što je vrlo važno istaći pošto on to obilato koristi".

U pismu se navodi da direktor Tešović, kao i njegova sekretarica Olja Medan, učestvuju u organizovanom uzimanju mita od građana i pravnih lica, koja traže priključenje na elektrodistributivnu mrežu.

- Četvrti u toj mreži je Mladen Stančić, šef službe, glavni operativac preko koga sve to ide. On i Olja uzimaju pare i zauzvrat ubacuju priključke preko reda, zovu podizvođake i govore mu koji priključak mora hitno da uradi. U sortiranju pomaže i Jelena Mihajlović, druga sekretarica direktora Tešovića. Tarifa im je 500 evra za individualne priključke, za zgrade 5000 evra, a za komplikovanije stvari i za one koji nisu po zakonu, kao što su trafo-stanice, i mnogo viša. Od skoro je tu i kao rukovodilac sektora energetike Zorica Stanković, za koju se nije čulo da učestvuje u podeli plena, ali bez pogovora ispunjava Tešoviću sve želje - navodi se u pismu.

Do detalja, sve sa imenima ovih i drugih članova grupe, opisan je sistem zloupotrebe funkcija u novosadskom ogranku Elektrodistribucije.

- Početkom ove godine omogućeno je da izgradnja priključaka ne mora ići preko Elektrodistribucije Srbije, tj. njenih podizvođača (uglavnom firma "Južna Bačka"). Ova kriminalnan grupa ima uvid ko traži i kakav priključak i kada se radi o skupljim priključicima (trafo-stanice i slično) kontaktiraju podnosioca zahteva (čak odu u njegovu firmu) i traže da promene zahtev i da njima (privatnoj firmi sa kojom rade) ustupe izgradnju priključka, u suprotnom ko zna kad će dobiti priključak ako idu preko Elektrodistribucije, pošto će oni kočiti. Ucenjuju ga. Oni imaju firmu preko koje rade. Ovde glavnu ulogu ima Mladen Stančić, koji je i došao na adresu jednog čoveka da ga ucenjuje da promeni zahtev za priljučak. Na ovaj način umanjuju i zaradu Elektrodistribuciji Srbije, a i njenog podizvođača "Južne Bačke". Naravno, sve ovo zna direktor Milan Tešković, koji ima svoj deo i koji je i doveo Stančića na to radno mesto zbog ovog unosnog posla. Pored direktorskog mesta u Ogranku Novi Sad, Milan Tešković je, po nalogu svog kuma generalnog direktora Atlagića, istovremeno i direktor sektora Opšti poslovi u Beogradu već više od dve godine, kao i koordinator za Vojvodinu, od početka ove godine. Znači, Milan Tešović trenutno pokriva tri direktorska radna mesta - ističe se u pismu, koje kruži Vladom Srbije, Elektrodistribucijom, Srpskom naprednom strankom i medijima.

Aleksandru Vučiću nije trebalo mnogo da prepozna rukopis Bratislava Gašića, kao i cilj koji želi da time ostvari. Poznato je da celim sistemom EPS-a, a naročito novosadskim ogrankom Elektrodistribucije operativno upravlja Miloš Vučević, a sve pod kontrolom Andreja Vučića. Autor pisma je, prozivajući Tešovića, Atlagića i ostale, gađao upravo Vučevića i mlađeg brata Vučića.

U vrhu SNS-a ova subverzija je shvaćena kao Gašićeva namera da se i on, odnosno njegovi ortaci i njihove firme, uključe u taj koruptivni sistem. Međutim, osim ucene, koja je izvršena otvaranjem ove afere, mnogi prepoznaju i nameru Gašića da se distancira od Vučića, pa i da mu se suprotstavi. Ubrzo će se videti do kog nivoa će otići ovaj sukob. Možda padne samo Mladen Stančić, koji je označen kao najslabija karika u tom lancu, a nije isključeno da će biti razbijen ceo sistem, što bi dovelo do otvorenih sukoba u vrhu naprednjačkog kartela.

- Rezolucije dođu i prođu - napisala je Ana Brnabić.

Na veliku nesreću Srbije, Aleksandar Vučić je došao pre 12 godina na vlast. Sad je došlo vreme da on prođe. Rezolucijom Evropskog parlamenta je počeo poslednji let podguzne muve, koja se na političku scenu vinula ispod Šešeljeve suknje, da bi, opijena tim mirisima, predugo lebdela nad celom Srbijom.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane